چهارمین تلاش والیبال ایران برای کسب سهمیه المپیکنگاهی به تاریخچه حضور والیبال ایران در انتخابی المپیک
تیم ملی والیبال ایران از فردا شنبه در حالی مسابقات خود را در رقابت های انتخابی المپیک آغاز می کند که در سه دوره گذشته شایستگی کسب سهمیه این رویداد مهم بین المللی را داشته است.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون والیبال، تیم ملی والیبال ایران به رغم شایستگی ها در سه دوره گذشته این رقابت ها در کسب سهمیه المپیک ناکام بوده است و از روز شنبه برای چهارمین بار بخت خود را برای کسب سهمیه خواهد آزمود.
اولین حضور ایران در رقابت های انتخابی المپیک به سال ۲۰۰۴ و تلاش برای دریافت بلیت المپیک آتن برمی گردد. یعنی زمانی که ایران موفق به کسب مدال نقره بازی های آسیایی ۲۰۰۲ و مدال برنز مردان آسیا در سال ۲۰۰۳ شده بود و با قرار گرفتن در جمع مدعیان سنتی قاره کهن می توانست با آنها برای کسب سهمیه المپیک رقابت کند.
مسابقات انتخابی المپیک از دوم تا دهم خردادماه سال ۱۳۸۳ در سالن متروپولیتن توکیو برگزار شد و ایران همراه با چین، کره جنوبی، استرالیا و ژاپن به دعوت کنفدراسیون والیبال آسیا و تیم های فرانسه، کانادا و الجزایر از سه قاره دیگر به انتخاب فدراسیون بین المللی به صورت دوره ای با یکدیگر به رقابت پرداختند تا در نهایت، صدرنشین مسابقات به عنوان سهمیه جهانی و تیم برتر آسیا به عنوان سهمیه قاره کهن، المپیکی شوند.
تیم ایران به سرمربیگری پارک کی وون، مربیگری محمدصادق پشنگ، سرپرستی غفار درخشنده و با دوازده بازیکن شامل امیرحسین منظمی، امیر حسینی، عباس قاسمیان، پیمان اکبری (کاپیتان)، محمد منصوری، فرهاد ظریف، اکبر خداوردی، بهنام محمودی، محمد ترکاشوند، علیرضا نادی، علیرضا بهبودی و عظیم جزیده در این دوره از رقابت ها به میدان رفت.
آن سال ها اگرچه توپ ها رنگی و ست ها رالی شده بودند، اما هنوز سیستم امتیازات جدولی مثل امروزه تغییر نکرده بود. آن سال ها دو امتیاز به تیم برنده و یک امتیاز به تیم بازنده تعلق می گرفت.
ملی پوشان کشورمان در این پیکارها با کسب ۴ پیروزی (کره جنوبی، ژاپن، الجزایر و استرالیا) و پذیرش سه شکست (کانادا، چین و فرانسه) و ۱۱ امتیاز در جدول رده بندی با کانادا از حیث امتیاز و تعداد برد برابر شد و با ۱۸ هزارم اختلاف معدل ست پایین تر نسبت به این تیم در رده پنجم جدول قرار گرفت.
تیم ملی والیبال ایران در میان آسیایی ها نیز پس از استرالیا و چین سوم شد. یکی از تماشایی ترین بازی های این مسابقات، دیدار ایران و ژاپن بود، جایی که در یک ماراتن پر افت و خیز سرانجام ملی پوشان ایران با ثبت پوئن ۱۵ بر ۱۲ در ست پنجم، میزبان را برابر هزاران هوادار پر سر و صدایش شکست دادند.
فرانسه در این مسابقات با بازی سرمربی کنونی لهستان (استفان آنتیگا) و با هدایت مربی کنونی لهستان (فیلیپ بِلان) و سرمربی کنونی کانادا (گلن هوگ) ۷ پیروزی کسب کرد و با صدرنشینی مطلق به المپیک رسید.
جدال آسیایی ها را هم استرالیا برد. این تیم که شش دیدار خود در این رقابت ها ۵ پیروزی و تنها یک شکست مقابل فرانسه را تجربه کرده بود، در روز پایانی حریف ایران بود و حتی اگر ۳ بر صفر هم می باخت باز هم صعودش به المپیک قطعی بود. مگر اینکه چین می توانست سه بر صفر و با اختلاف ۳۳ پوئن کانادا را شکست دهد. امری که تقریبا محال بود، و محال هم ماند. چراکه چین نتوانست اختلاف پوئن مورد نظر را در مقابل کانادا ثبت کند و به این ترتیب؛ استرالیا به رغم شکست مقابل ایران به عنوان سهمیه آسیا به المپیک آتن راه یافت.
نتایج دیدارهای تیم ملی والیبال ایران برابر حریفان در رقابت های انتخابی المپیک ۲۰۰۴ آتن به قرار زیر است:
ایران (صفر) – کانادا (۳): ۲۰ بر ۲۵، ۲۰ بر ۲۵ و ۲۶ بر ۲۸
ایران (۳) – کره جنوبی (صفر): ۲۵ بر ۱۸، ۲۵ بر ۲۱ و ۲۵ بر ۱۶
ایران (یک ) – چین (۳): ۱۶ بر ۲۵، ۲۳ بر ۲۵، ۳۳ بر ۳۱ و ۲۲ بر ۲۵
ایران (۳) – ژاپن (۲): ۲۵ بر ۲۲، ۲۷ بر ۲۹، ۱۸ بر ۲۵، ۲۵ بر ۲۱ و ۱۵ بر ۱۲
ایران (صفر) – فرانسه (۳): ۳۱ بر ۳۳، ۱۹ بر ۲۵ و ۲۱ بر ۲۵
ایران (۳) – الجزایر (صفر): ۲۵ بر ۱۷، ۲۵ بر ۱۸ و ۲۵ بر ۱۳
ایران (۳) – استرالیا (صفر): ۲۵ بر ۱۹، ۲۶ بر ۲۴ و ۲۵ بر ۲۳
دومین حضور ایران در رقابت های انتخابی المپیک به سال ۲۰۰۸ برمی گردد. آن هم در شرایطی که حدود یک سال و نیم از تغییرات مدیریتی در راس فدراسیون والیبال گذشته بود و دکتر محمدرضا داورزنی با به خدمت گرفتن زوران گائیچ؛ سرمربی طلایی المپیک سیدنی، تغییر نسل ملی پوشان والیبال را کلید زده بود.
تیم ملی والیبال ایران در حالی در این رقابت ها شرکت کرد که حدود ۶۰ درصد از بازیکنانش جوان شده بود و برای موفقیت های آینده تلاش و تجربه اندوزی می کردند.
مسابقات انتخابی از ۱۱ تا ۱۹ خرداد ۱۳۸۷ در سالن متروپولیتن توکیو برگزار شد و ایران همراه با تایلند، کره جنوبی، استرالیا و ژاپن به دعوت کنفدراسیون والیبال آسیا و تیم های ایتالیا، آرژانتین و الجزایر از سه قاره دیگر به انتخاب فدراسیون بین المللی به صورت دوره ای با یکدیگر به رقابت پرداختند تا در نهایت، صدرنشین مسابقات به عنوان سهمیه جهانی و یک تیم هم از میان آسیایی ها به عنوان سهمیه قاره کهن المپیکی شود.
ایران به سرمربیگری زوران گائیچ، مربیگری حسین معدنی، سرپرستی امیر خوش خبر و با دوازده بازیکن شامل مجتبی عطار، سعید معروف، پیمان اکبری (کاپیتان)، سید محمد موسوی عراقی، حمزه زرینی، محمد محمدکاظم، علیرضا نادی، محسن عندلیب، آرش صادقیانی، فرهاد نظری افشار، فرهاد سال افزون و امین معمری به میدان توکیو رفت.
آن سال ها هنوز در هر بازی دو امتیاز به تیم برنده و یک امتیاز به تیم بازنده تعلق می گرفت. اما معدل پوئن نسبت به معدل ست در رده بندی جدولی ارجحیت پیدا کرده بود. به طوری که در رده بندی تیم ها پس از امتیاز و تعداد برد، به معدل پوئن توجه می شد و بعد، معدل ست.
ملی پوشان جوان کشورمان در این پیکارها با کسب ۲ پیروزی برابر تایلند و استرالیا و پذیرش پنج شکست مقابل الجزایر، ژاپن، آرژانتین، ایتالیا و کره جنوبی موفق به کسب ۹ امتیاز شدند و در جدول رده بندی با الجزایر از حیث امتیاز و تعداد برد برابر شده و به لطف معدل پوئن بهتر نسبت به این تیم در رده ششم جدول قرار گرفتند. تیم ملی والیبال ایران در میان آسیایی ها نیز پس از ژاپن، کره جنوبی و استرالیا چهارم شد.
ایتالیا در این مسابقات با بازیکنانی همچون ورمیلیو، فِی، ماسترانجلو، زلاتانوف، چیزولا، مِئونی، بیرارلی و هدایت آناستازی ۷ پیروزی کسب کرد و با صدرنشینی مطلق به المپیک رسید.
جدال آسیایی ها را هم ژاپن برد. این تیم با ۶ پیروزی و تنها یک شکست سه بر دو مقابل ایتالیا در رده دوم جدول و بالاتر از سایر حریفان آسیایی قرار گرفت تا به عنوان سهمیه قاره کهن راهی المپیک پکن شود.
نتایج دیدارهای تیم ملی والیبال ایران در رقابت های انتخابی المپیک ۲۰۰۸ به قرار زیر است:
ایران (۲) – الجزایر (۳): ۳۷ بر ۳۵، ۲۵ بر ۱۸، ۲۱ بر ۲۵، ۲۵ بر ۲۷ و ۱۷ بر ۱۹
ایران (یک) – ژاپن (۳): ۱۹ بر ۲۵، ۱۷ بر ۲۵، ۲۵ بر ۲۳ و ۲۲ بر ۲۵
ایران (۳) – تایلند (یک): ۱۹ بر ۲۵، ۲۵ بر ۱۵، ۲۵ بر ۲۳ و ۲۵ بر ۱۴
ایران (یک) – آرژانتین (۳): ۲۷ بر ۲۵، ۲۵ بر ۲۷، ۱۹ بر ۲۵ و ۹ بر ۲۵
ایران (صفر) – ایتالیا (۳): ۱۶ بر ۲۵، ۲۰ بر ۲۵ و ۱۸ بر ۲۵
ایران (یک) – کره جنوبی (۳):۱۹ بر ۲۵، ۲۰ بر ۲۵، ۲۵ بر ۲۲ و ۲۲ بر ۲۵
ایران (۳) – استرالیا (صفر): ۲۵ بر ۱۸، ۲۵ بر ۱۶ و ۲۵ بر ۲۳
سومین حضور ایران در رقابت های انتخابی المپیک در سال ۲۰۱۲ و با امید فراوان به المپیکی شدن کشورمان همراه بود. چراکه برنامه های چند ساله تیم ملی پس از زوران گائیچ و حسین معدنی با خولیو ولاسکو به نتیجه رسیده بود. ایران یک سال قبل تر از این مسابقات موفق به کسب مقام قهرمانی مردان آسیا شده بود و در جام جهانی ژاپن نیز با غلبه بر غول هایی همچون صربستان، آرژانتین و لهستان سری توی سرهای بزرگان درآورده بود.
ملی پوشان ایران نیز تجربه و اعتماد به نفس مطلوبی برای رویارویی با حریفان کسب کرده بودند، و خلاصه همه چیز آماده بود تا تیم ملی والیبال ایران پس از ۴۸ سال به بازی های المپیک راه یابد.
مسابقات انتخابی از ۱۲ تا ۲۱ خرداد سال ۱۳۹۱ در سالن متروپولیتن توکیو برگزار شد و ایران همراه با چین، کره جنوبی، استرالیا و ژاپن به دعوت کنفدراسیون والیبال آسیا و تیم های صربستان، پورتوریکو و ونزوئلا از سه قاره دیگر به انتخاب فدراسیون بین المللی به صورت دوره ای با یکدیگر به رقابت پرداختند تا در نهایت، صدرنشین مسابقات به عنوان سهمیه جهانی و یک تیم هم از میان آسیایی ها به عنوان سهمیه قاره کهن المپیکی شود.
ایران به سرمربیگری خولیو ولاسکو، مربیگری خوان سیچلو، سرپرستی امیر خوش خبر و با دوازده بازیکن شامل سعید مصطفی وند، سعید معروف، فرهاد قائمی، سید محمد موسوی عراقی، حمزه زرینی، فرهاد ظریف، علیرضا نادی (کاپیتان)، امیر غفور، پوریا فیاضی، مهدی مهدوی، علیرضا مباشری و رضا قرا به میدان توکیو رفت.
ملی پوشان کشورمان این پیکارها را با برد قاطع مقابل کره جنوبی آغاز کردند. دیدار دومشان مقابل چین اگرچه گره خورد ولی سرانجام با پیروزی ایران در ست پنجم به پایان رسید. در بازی سوم نیز ست اول را از استرالیا به راحتی بردند اما… نبض بازی را از دست دادند و این استرالیا بود که موفق به پیروزی در سه ست بعدی و کسب یک برد ارزشمند سه امتیازی شد. پورتوریکو و ونزوئلا دو شکست خوردۀ بعدی تیم ملی والیبال ایران بودند. در بازی ششم صربستان در سه ست ایران را مغلوب کرد تا تنها شانس المپیکی شدن ایران؛ درخشش چین مقابل استرالیا و متعاقبا پیروزی قاطع ایران بر ژاپن در روز پایانی باشد. اما چینِ بی انگیزه که امیدِ المپیکی شدنش صفر بود، برابر استرالیای سرِ حال حرفی برای گفتن نداشت و به راحتی روی پوئن های ۱۲ و ۱۳ به حریف باخت. ایران نیز اگرچه با آن نتیجه، دیگر بلیت المپیک لندن را به استرالیا هدیه کرده بود، اما بازی مقابل ژاپن را جدی گرفت تا پیروزی در آن حسن ختامی باشد بر حضورش در این مسابقات.
تیم ملی والیبال ایران با کسب ۵ پیروزی مقابل کره جنوبی، ژاپن، چین، ونزوئلا و پورتوریکو و قبول ۲ شکست مقابل استرالیا و صربستان با ۱۴ امتیاز در رده سوم جدول رده بندی این رقابت ها قرار گرفت و در میان آسیایی ها نیز با اختلاف یک امتیاز کمتر از استرالیا دوم شد. صربستان در این مسابقات با ۷ پیروزی قاطع سه امتیازی، صدرنشین مطلق بازی ها شد و به المپیک رسید.
نتایج کامل دیدارهای تیم ملی والیبال ایران در مسابقات انتخابی المپیک سال ۲۰۱۲ به قرار زیر است:
ایران (۳) – کره جنوبی (صفر): ۲۵ بر ۱۷، ۲۵ بر ۱۸ و ۲۵ بر ۱۹
ایران (۳) – چین (۲): ۲۳ بر ۲۵، ۲۵ بر ۲۱، ۲۹ بر ۳۱، ۲۵ بر ۱۵ و ۱۵ بر ۱۳
ایران (یک) – استرالیا (۳): ۲۵ بر ۱۷، ۱۸ بر ۲۵، ۱۸ بر ۲۵ و ۲۳ بر ۲۵
ایران (۳) – پورتوریکو (یک): ۲۶ بر ۲۴، ۲۵ بر ۱۶، ۲۲ بر ۲۵ و ۲۵ بر ۲۰
ایران (۳) – ونزوئلا (یک): ۲۵ بر ۱۶، ۲۵ بر ۱۶ و ۲۵ بر ۲۰
ایران (صفر) – صربستان (۳): ۲۸ بر ۳۰، ۲۸ بر ۳۰ و ۲۲ بر ۲۵
ایران (۳) – ژاپن (صفر): ۲۵ بر ۲۲، ۳۵ بر ۳۳ و ۲۵ بر ۲۲
اخبار مرتبط
- داورزنی آمد
- اسامی بازیکنان هشت تیم مسابقات انتخابی المپیک/ فارسی/ دانلود/ پی دی اف
- نشست خبری سرمربیان حاضر در انتخابی المپیک برگزار شد
- چشم عقاب در انتخابی المپیک با قوانین جدید و خاص!
- نخستین و آخرین تمرین در سالن اصلی پیش از آغاز رقابت ها در هوایی بارانی
ارسال دیدگاه