قهرمانی باشگاههای مردان آسیا ۲۰۲۴
بیستوششمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای مردان آسیا به میزبانی جمهوری اسلامی ایران در شهر یزد برگزار میشود که به نخستین شهر خشت خام جهان معروف است.
به گزارش دپارتمان ارتباطات فدراسیون والیبال، بیستوششمین دوره رقابتهای والیبال قهرمانی باشگاههای مردان آسیا از ۱۸ تا ۲۵ شهریور به میزبانی یزد برگزار میشود و تیم شهداب یزد به عنوان میزبان و تیم فولاد سیرجان ایرانیان به عنوان قهرمان لیگ برتر ۱۴۰۲ در این مسابقات حضور خواهند داشت.
جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۴ در حالی پنجمین میزبانی خود در این رقابتها را تجربه خواهد کرد که تهران در سالهای ۲۰۰۲، ۲۰۰۴، ۲۰۱۳ و ۲۰۲۲ میزبان بوده است و امسال برای نخستین بار شهری غیر از پایتخت، میزبانی را تجربه خواهد کرد.
یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام جهان معروف است که یکی از قطبهای پزشکی و فرهنگی ایران بهشمار میرود. نخستین صندوق امانات جهان ۱۷۰۰ سال پیش در حوزه تمدن این شهر بنا شده است.
بافت تاریخی این شهر در ۱۶ اسفند ۱۳۸۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید و یزد به عنوان شهر بادگیرها، دارالعباده، دارالعلم و دارالعمل، شهر دوچرخهها، شهر شیرینی، شهر قنات و قناعت و شهر آتش و آفتاب نیز معروف است.
مسلماً بارزترین خصوصیت شهر یزد را میتوان وجود محلههای قدیمی و سنتی با کوچه پس کوچههای خشت و گلی در هم تنیده، بازارها، مساجد، حمام و خانههای آن دانست که در مجموع ۷۷ محله از مجموعه محلات شهر یزد به دلیل قرار گرفتن در محدوده بافت تاریخی یا در حریم آن در زمره آثار باستانی این شهر ثبت شده است. باغ دولت آباد چهار منار، مجموع باغ خان، بازارچه پنجهعلی، بازار قیصریه، باغ مشیرالممالک، میدان قلعه، میدان وقت و ساعت، مسجد جامع یزد، مسجد بزرگ چهار منار، برج خاموشان، آب انبار رستم گیو و موزه ماکار از جمله بناها و مکانهای تاریخی شهر یزد محسوب میشود.
شیرینیهای متنوع شامل قطاب، پشمک، باقلوا و …، طلاسازی، تولید انواع پارجه مانند شعربافی، ترمه با انگشت بافت، زریدوزی و روانداز و زمین پوش قالی، گلیم، سجاده، زیلو و … از جمله صنایع مهم یزد است که علاقمندان زیادی در جهان را به خود معطوف کرده است.
شهر یزد با شهرهای مهمی در جهان مانند ونیز ایتالیا، لیون فرانسه، تولدو اسپانیا، گیومری ارمنستان، اولگین کوبا، جاکارتا اندونزی و …. قرارداد خواهر خواندگی دارد.
درخشش فوق ستاره های والیبال جهان در آسمان یزد
بر اساس اعلام کنفدراسیون والیبال آسیا تیم های اسپورتینگ کلاب (کویت)، گاز الجنوب (عراق)، باودینگ واو لی والیبال کلاب (چین)، الریان اسپورت کلاب (قطر)، کَم ایر (افغانستان)، جاکارتا بهایانگ کارا پرِسیسی (اندونزی)، پاولودار والیبال کلاب (قزاقستان) و تایچونگ وین استریک (چینتایپه) در این رقابتها شرکت خواهند کرد و تیم ولف داگ ناگویا (ژاپن) از حضور در این رقابت ها انصراف داد که بر اساس مقررات با جریمه نقدی از سوی کنفدراسیون والیبال آسیا روبرو خواهد شد.
بر اساس لانگ لیست (لیست اولیه) ارسال شده از سوی تیمهای شرکت کننده در مسابقات، امسال برخی فوق ستارههای جهان در قالب لژیونر تیمهای حاضر در باشگاههای آسیا در یزد حاضر خواهند شد و شاهد جدالهای جذاب میان ۱۰ تیم حاضر در این رقابتها خواهیم بود.
اروین انگاپت
اما اروین انگاپت شناخته شدهترین ستاره ی والیبال در دنیاست که امسال با تیم جاکارتا بهایانگ کارا پرِسیسی نماینده کشور اندونزی در این رقابتها حضور خواهد داشت. او که تجربه حضور در ایران را دارد و در سال ۲۰۲۲ در رقابتهای باشگاههای آسیا به میزبانی تهران به عنوان بازیکن پیکان حضور داشت و عنوان بهترین دریافت کننده قدرتی را از آن خود کرد این بار پس از کسب موفقیتهایی چون ارزشمندترین بازیکن لیگ ملت ها ۲۰۲۲، قهرمانی لیگ ملتها ۲۰۲۴، دریافت طلای المپیک پاریس و طلای المپیک توکیو در این رقابتها حضور خواهد یافت. انگاپت به عنوان ارزشمندترین بازیکن المپیک پاریس و توکیو هم شناخته شده و در واقع ارزشمندترین بازیکن حال حاضر دنیاست.
بارتوش کورک
دیگر بازیکن شناخته شدهای که در رقابتهای باشگاههای آسیا در یزد حضور خواهد داشت؛ بارتوش کورک یکی از ستون های اصلی و کاپیتان تیم لهستان است که او هم چون انگاپت با تیم جاکارتا بهایانگ کارا پرِسیسی نماینده کشور اندونزی در این رقابتها حضور دارد. کورک که سابقه تقابل بسیاری با بازیکنان ایرانی به ویژه سید محمد موسوی دارد تنها در لیگ جهانی به میزبانی تهران در ایران حضور یافته و حال پس از کسب مدال نقره قهرمانی جهان ۲۰۲۲، طلای قهرمانی مردان اروپا ۲۰۲۳ ، مدال برنز لیگ ملت ها و مدال نقره المپیک ۲۰۲۴ در یزد حضور خواهد یافت.
ژان پاتری با مدال طلای المپیک پاریس
ژان پاتری یکی از ستارههای والیبال دنیاست که امسال با مدال المپیک ۲۰۲۴ پاریس با تیم جاکارتا بهایانگ کارا پرِسیسی نماینده کشور اندونزی در این رقابتها حضور خواهد داشت. این بازیکن قطر پاسور راست دست در رتبه ۲۲۵ بازیکنان جهان است که دارای ۲۰۷ سانتی متر قد و ارتفاع اسپک او ۳۵۷ و دفاعش ۳۳۴ سانتی متر است. گالاتاسرای ترکیه، یابررسکی لهستان و میلانو ایتالیا از جمله باشگاههای مطرح جهان هستند که این ملی پوش ۲۸ ساله فرانسوی والیبال در آنها سابقه بازی دارد. بهترین قطر پاسور المپیک پاریس، بهترین قطر پاسور لیگ ملت های ۲۰۲۴، بهترین قطر پاسور پلاس لیگای لهستان (۲۰۲۳-۲۰۲۴) بهترین قطر پاسور لیگ ملتهای ۲۰۲۲ و ارزشمندترین، بهترین قطر پاسور و امتیازآورترین بازیکن مسابقات انتخابی المپیک قاره اروپا در سال ۲۰۲۱ از جمله افتخارات این تیم است. سید محمد موسوی سید محمد موسوی کاپیتان پیشین تیم ملی والیبال ایران به عنوان کاپیتان تیم فولاد سیرجان ایرانیان در این رقابتها حضور خواهد داشت. موسوی هم در سال ۲۰۲۲ به عنوان بازیکن پیکان در قهرمانی باشگاههای آسیا در تهران حضور داشت و قهرمان این مسابقات شد. او عنوان بهترین مدافع میانی این مسابقات را از آن خود کرد و حال با قهرمانی تیمش در لیگ برتر فرصت حضور در یزد را یافته است. این بازیکن همواره تقابلهای جنجالی برابر بازیکنان لهستانی چون کورک داشته و جدال او با انگاپت که دو سال قبل با هم در یک تیم بودند و این بار رقیب هم هستند تماشایی خواهد بود. سید محمد موسوی مطمئنا یکی از ستارههای این رقابتها خواهد بود که شاید به نوعی رکوردار حضور در باشگاههای آسیا نیز باشد. او ۶ عنوان بهترین مدافع میانی مسابقات باشگاههای آسیا را در کارنامه کاری خود دارد.
امیر غفور
امیر غفور که در میان هواداران والیبال به عنوان امپراطور والیبال ایران شناخته میشود و یکی از بازیکنان تاثیرگذار نسل طلایی بوده است، شماره ۱۰ شهداب یزد یکی از ستارههای این مسابقات است که حتی در پوستر فدراسیون جهانی هم برای اعلام این مسابقات حضور داشت و امسال به همراه مرتضی شریفی که از ستارههای ایران در لیگ ملتهای ۲۰۲۴ بود در تیم شهداب یزد حضور خواهند داشت. غفور سال گذشته پس از دریافت عنوان بهترین قطرپاسور باشگاههای آسیا ۲۰۲۳ از شهداب جدا شد و در لیگ رومانی بازی کرد. او امسال بار دیگر به جمع شهدابیها پیوسته است و مرتضی شریفی هم سال گذشته به عنوان لژیونر در لیگ ترکیه بازی میکرد و در این رقابت ها با پیراهن شهداب یزد به میدان میرود. علیرضا مصلحآبادی دیگر ملیپوش کشورمان هم در تیم شهداب در این مسابقات حضور دارد.
امیرحسین اسفندیار، محمدرضا حضرتپور، عرشیا بهنژاد و محمد ولیزاده دیگر ملیپوشان کشورمان هستند که در تیم فولاد سیرجان ایرانیان در مسابقات باشگاههای آسیا حضور خواهند داشت. بهنژاد قهرمان جوانان جهان ۲۰۲۳ شده است و قهرمانی جوانان آسیا ۲۰۲۲ را هم در کارنامه خود دارد. او بهترین پاسور جوانان جهان در سال ۲۰۲۳ شناخته شده است.
قضاوت ۸ داور بین المللی در باشگاههای مردان آسیا
بر اساس اعلام کنفدراسیون والیبال آسیا یازده داور بینالمللی والیبال در این رقابتها قضاوت خواهند کرد. ۱. حامد آقابراری از ایران به عنوان نماینده داوری افغانستان ۲. ایندرا موفلیح، اندونزی ۳. ابراهیم فیروزی، ایران ۴. علیرضا قریب، ایران ۵. موسی سلیم عزیز، عراق ۶. آخمتوف آیدوس، قزاقستان ۷. فیصل الشامیری، کویت ۸. فهد محمد العوادی، قطر گفتنی است با توجه به حضور دو تیم شهداب یزد و فولاد سیرجان ایرانیان، دو نماینده داوری از کشورمان به کنفدراسیون والیبال آسیا معرفی شدند. همچنین حامد آقابراری داور بینالمللی ایرانی به عنوان نماینده تیم کَم ایر افغانستان در این رقابتها حضور خواهد یافت.
گروه بندی مرحله مقدماتی
گروه A: شهداب یزد (ایران)، اسپورتینگ کلاب (کویت)، جاکارتا بهایانگ کارا پرِسیسی (اندونزی) و پاولودار والیبال کلاب (قزاقستان)
گروه B: گاز الجنوب (عراق)، الریان اسپورت کلاب (قطر)، کَم ایر (افغانستان) و فولاد سیرجان ایرانیان (ایران)
فینالیستها جهانی میشوند
با اعلام کنفدراسیون والیبال آسیا بر اساس مقررات این رقابتها، تیمهای راه یافته به دیدار نهایی این مسابقات، سهمیه حضور در رقابتهای قهرمانی باشگاههای جهان را به دست میآورند. نمایندگان کشورهای ژاپن، اندونزی، قطر، کویت، قزاقستان، چین، چینتایپه، عراق، افغانستان و مغولستان دیگر تیمهای شرکت کننده در این رقابتها هستند. گفتنی است رقابتهای والیبال قهرمانی باشگاههای مردان جهان از ۱۹ تا ۲۵ آذرماه سال جاری در کشور هند برگزار خواهد شد و بر اساس اعلام کنفدراسیون والیبال آسیا تیمهای قهرمان و نایب قهرمان آسیا نیز در این مسابقات حضور خواهند داشت. از سوی دیگر با توجه به میزبانی هند، برای نخستین بار سه تیم آسیایی در قهرمانی باشگاههای جهان شرکت خواهند کرد.
اعضای کمیته کنترل
کنفدراسیون والیبال آسیا فهرست ۹ نفره اعضای کمیته کنترل این رقابتها را اعلام کرد که ۶ ایرانی در بین آنها قرار دارند.
فهرست اعضای کمیته کنترل مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای مردان آسیا به قرار زیر است:
رئیس کمیته کنترل و رئیس کمیته فنی: یرمک سرلیبایف (قزاقستان)
هماهنگ کننده کنفدراسیون آسیا: پاتانا کیتیچی سیموپات (تایلند)
عضو کمیته فنی: مسعود یزدانپناه (ایران)
مسئول کمیته داوران: محمد شاهمیری (ایران)
عضو کمیته داوران: عادل حسین الحرابی (کویت)
مسئول کمیته پزشکی: دکتر غلامرضا نوروزی (ایران)
مسئول V.I.S: مرتضی افجهای (ایران)
مسئول رسانه: مریم حسابی (ایران)
مسئول مدیا: حمید احمدی نیا (ایران)
کمترین و بیشترین استقبال از مسابقات
مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای مردان آسیا در دورههای متعدد با تعداد تیمهای مختلفی برگزار شده است که این دامنه از ۶ تا ۱۶ تیم متغیر بوده است.
نخستین دوره این رقابتها در سال ۱۹۹۹ با حضور ۶ تیم در کشور چین برگزار شد و از آن دوره تا به حال بهجز در سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۲۰ که به دلیل شیوع بیماریهای سارس و کووید ۱۹ مسابقات برگزار نشد، این رقابتها هر ساله برگزار شده است.
تا سال ۲۰۰۵ همواره تعداد تیمهای شرکت کننده در این رقابتها بین ۶ تا ۸ تیم بود، اما از سال ۲۰۰۶ تعداد تیمها برای اولین بار دو رقمی شد و هفتمین دوره رقابتهای قهرمانی والیبال باشگاههای مردان آسیا با حضور ۱۰ تیم برگزار شد.
البته با بررسی تاریخچه رقابتها متوجه میشوید همچنان تعداد تیمها در دورههای مختلف کم و زیاد شده است. این رقابتها در سالهای ۲۰۱۲، ۲۰۱۴ ، ۲۰۱۵ و ۲۰۲۳ با حضور شانزده تیم برگزار شد که این چهار دوره از حیث تعداد تیمهای شرکت کننده رکورددار هستند.
رکوردهای دست نیافتنی والیبال ایران در قاره کهن
نمایندگان والیبال ایران در ۲۳ دوره برگزار شده این رقابتها ۱۶ قهرمانی به دست آوردند که عنوان پرافتخارترین کشور این مسابقات تا سالها متوالی حتی اگر مدالی کسب نکنند، پابرجا خواهد بود.
در طی ۲۳ دوره برگزار شده، نمایندگان ایران با ۱۶ عنوان قهرمانی با اختلاف از سایر کشورها پیش هستند. والیبال ایران با ۲۴ مدال شامل ۱۶ طلا، چهار نقره و چهار نشان برنز پرافتخارترین کشور قارهکهن آسیا در این رقابتها محسوب میشود که این رکورد تا سالهای متوالی حتی اگر نمایندگان ایران مدالی کسب نکند، پابرجا خواهد بود. تیمهای شهداب یزد و فولاد سیرجان ایرانیان در سال ۲۰۲۴ به دنبال کسب بیستوپنجمین مدال والیبال ایران در این مسابقات است.
در مجموع تا کنون ۱۰ کشور موفق به کسب مدال در این مسابقات شدند و تنها در دو دوره نماینده ایران در این رقابتها بالای سکو نرفته است، که مربوط به سال ۲۰۰۱ است که تیم صنام در جایگاه پنجم مسابقات قرار گرفت و همچنین سال ۲۰۲۳ که شهداب یزد چهارم شد.
نمایندگان والیبال ایران با ۱۶ مدال طلا، چهار نایب قهرمانی و چهار مدال برنز و مقام سومی پرافتخارترین کشور آسیا در این رقابتها هستند که در بین آنها، پیکان تهران با ۸ بار قهرمانی، دو نایب قهرمانی و دو مقام سومی در صدر پرافتخارترین تیمهای ایران و قاره کهن آسیا است که در این دوره از رقابتها حضور ندارد.
شهرداری ورامین (دو قهرمانی)، بانک سرمایه (دو قهرمانی)، صنام تهران (دو قهرمانی و نایب قهرمانی)، کاله مازندان، خاتم اردکان و فولاد سیرجان ایرانیان نیز با یک قهرمانی دیگر نمایندگان طلایی کشورمان در این مسابقات هستند. تیم والیبال سایپا نیز یک مقام نایب قهرمانی در این رقابتها دارد. گفتنی است در برخی دورهها دو تیم از کشور میزبان در این مسابقات حضور داشتند.
جدول کشورهای مدال آور در مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای مردان آسیا به قرار زیر است:
ردیف | نام کشور | طلا | نقره | برنز | مجموع |
۱ | ایران | ۱۶ | ۴ | ۴ | ۲۴ |
۲ | کرهجنوبی | ۲ | ۱ | ۰ | ۳ |
۳ | قطر | ۱ | ۶ | ۵ | ۱۲ |
۴ | قزاقستان | ۱ | ۴ | ۳ | ۸ |
۵ | ژاپن | ۱ | ۴ | ۳ | ۸ |
۶ | چین | ۱ | ۱ | ۵ | ۷ |
۷ | چینتایپه | ۱ | ۰ | ۱ | ۲ |
۸ | عربستان سعودی | ۰ | ۲ | ۰ | ۲ |
۹ | اندونزی | ۰ | ۱ | ۱ | ۲ |
۱۰ | پاکستان | ۰ | ۰ | ۱ | ۱ |
مجموع | ۲۳ | ۲۳ | ۲۳ |
شهدابیهای ایران را بیشتر بشناسیم
تیم شهداب یزد به عنوان میزبان و با هدایت رحمان محمدی راد در رقابتهای قهرمانی باشگاههای مردان آسیا ۲۰۲۴ شرکت میکند.
باشگاه فرهنگی ورزشی شهداب یزد فعالیت خود در بالاترین سطح والیبال ایران را از سال ۱۳۹۸ آغاز کرد که لیگ برتر مردان به دلیل شیوع کرونا ناتمام ماند، این تیم در ۱۷ بازی مرحله مقدماتی ۴ برد و ۱۶ امتیاز به دست آورد اما این تیم در سال ۱۳۹۹ و در دومین حضورش در جایگاه پنجم لیگ برتر مردان قرار گرفت.
تیم والیبال شهداب یزد در سومین سال تیمداری در لیگ برتر مردان (۱۴۰۰) موفق به کسب مقام قهرمانی شد. این تیم در دیدار نهایی با شکست پیکان پرافتخارترین تیم لیگ برتر مردان به این عنوان دست یافت تا نخستین قهرمانی خود در لیگ برتر مردان را تجربه کند و به عنوان نماینده ایران در رقابتهای باشگاه آسیا شرکت کرد.
شهدابیهای در نخستین حضور خود در قهرمانی باشگاههای مردان آسیا به مقام سوم دست یافتند تا مدال برنز آسیا را نیز در گنجینه افتخارات خود آویزان کنند. این تیم در سال ۱۴۰۱با پیروزی مقابل لبنیات هراز آمل به مقام قهرمانی لیگ برتر مردان دست یافت و از عنوان قهرمانی خود به خوبی دفاع کرد و در قهرمانی باشگاههای مردان آسیا ۲۰۲۳ در بحرین به مقام چهارمی دست یافت.
شهداب یزد در رقابتهای قهرمانی باشگاههای والیبال مردان آسیا ۲۰۲۴ به عنوان میزبان حضور دارد تا برای نخستین مدال طلا و قهرمانی تلاش کند.
ایلشن داودیپور، شایان مهرابی، فرهاد سال افزون، باربوسا لامونیر، امیرحسین صداقت، علیرضا مصلح آبادی فراهانی، علی عثمان فریاد، علی اصغر میرحسینی، مسعود غلامی، امیر غفور، مرتضی شریفی، گلبادی مهدی، ناصر رحیمیپناه، علیرضا شاهعلی، شهروز همایونفرمنش، محسن دلواری، عرفان نوروزی، سید رضا سعادت الحسینی، یونس جوان، محمدرضا موذن فهرست اولیه بازیکنان این تیم در قهرمانی باشگاههای مردان آسیا ۲۰۲۴ هستند که رحمان محمدی راد به عنوان سرمربی هدایت این تیم را برعهده دارد و مهدی مهدوی پاسور نسل طلایی والیبال ایران نخستین سال مربیگری خود را در کنار محمدیراد در شهداب تجربه خواهد کرد.
میانگین سنی بازیکنان شهداب یزد ۲۷ سال است و همایونفرمنش باتجربهترین بازیکن این تیم از نظر سنی است و عنوان جوانترین بازیکن نیز به شایان مهرابی میرسد. میانگین اسپک و دفاع بازیکنان تیم شهداب یزد به ترتیب در ارتفاع ۳۴۳ و ۳۳۲ سانتی متر است.
فولادیها ایران را بیشتر بشناسیم
تیم فولاد سیرجان ایرانیان به عنوان قهرمان لیگ برتر ۱۴۰۲ و با هدایت بهروز عطایی در رقابتهای قهرمانی باشگاههای مردان آسیا ۲۰۲۴ شرکت میکند.
شهر سیرجان سابقه دیرینه در والیبال ایران دارد و در سال ۱۳۹۶ تیم گل گهر سیرجان فاتح لیگ دسته یک والیبال مردان ایران شد تا سهمیه لیگ برتر به دست آورد. والیبال این شهر با تیم فولاد سیرجان ایرانیان در لیگ برتر سال ۱۳۹۷ شرکت کرد که هدایت آن تیم برعهده محمدرضا دامغانی بود.
این تیم در مرحله مقدماتی لیگ برتر مردان سال ۹۷ با ۱۵ برد و ۴۵ امتیاز در جایگاه چهارم جدول مسابقات ایستاد و به مرحله پلیآف صعود کرد اما در این مرحله در دو دیدار متوالی مغلوب پیام مشهد شد و از دور مسابقات کنار رفت.
فولاد سیرجان ایرانیان در سال ۹۸ که لیگ برتر مردان به دلیل شیوع کرونا ناتمام ماند، در ۱۵ بازی مرحله مقدماتی ۶ برد و ۲۰ امتیاز به دست آورد اما این تیم در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۱ فاتح لیگ برتر والیبال ایران شد و جواز حضور در مسابقات قهرمانی باشگاههای مردان آسیا را به دست آورد.
فولاد سیرجان ایرانیان در مسابقات قهرمانی باشگاههای مردان آسیا ۲۰۲۱ در تایلند به عنوان نماینده ایران شرکت کرد و بدون شکست به فینال راه یافت. این تیم در دیدار پایانی با نتیجه سه بر یک حریف خود العربی قطر را شکست داد و عنوان قهرمانی به دست آورد و به جام باشگاههای والیبال جهان راه یافت.
تیم والیبال فولاد سیرجان ایرانیان در لیگ برتر مردان سال ۱۴۰۲ نیز با برتری در هر دو دیدار نهایی مقابل شهداب یزد، قهرمان ایران شد و سهمیه رقابتهای آسیایی کسب کرد.
امیر کریمی، اشکان حقدوست، مهدی محبوبی زاده، سید محمد موسوی، اسماعیل مسافر، احمدرضا شاهسواری، مجتبی میرزاجانپور، امیرحسن فرهادی، علیرضا عبدالحمیدی، امیرحسین اسنفدیار، علی رمضانی، سید امیرحسین ساداتی، امین خواجه خلیلی، آرمین تشکری، علی حاجیپور، محمدرضا حضرتپور، مهدی مرندی، آرمین قلیچ نیازی، عرشیا بهنژاد و محمد ولیزاده فهرست اولیه بازیکنان این تیم در قهرمانی باشگاههای مردان آسیا ۲۰۲۴ هستند که بهروز عطایی هدایت این تیم را بر عهده خواهد داشت.
میانگین سنی بازیکنان فولاد سیرجان ۲۶.۷ سال است و مرندی و تشکری باتجربه ترین بازیکنان این تیم از نظر سنی هستند و عنوان جوانترین بازیکن نیز به آرمین قلیچ نیازی میرسد. میانگین اسپک و دفاع بازیکنان تیم سیرجان یزد به ترتیب در ارتفاع ۳۵۰ و ۳۳۰ سانتی متر است.
۱۴ ایرانی در فهرست ارزشمندترین بازیکنان
بازیکنان ایرانی در ۱۴ دوره مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای مردان آسیا به عنوان ارزشمندترین بازیکن انتخاب شدند که شهرام محمودی و حمزه زرینی با سه دوره کسب این عنوان، رکوردداران هستند.
محمد سلیمانی در دو دوره و بهنام محمودی، محمد ترکاشوند، پیمان اکبری، علیرضا جلالی، صابر کاظمی و سعید معروف در یک دوره از مسابقات به عنوان ارزشمندترین بازیکن انتخاب شدند.
حضور سه بازیکن غیر آسیایی نیز از نکات جالب این داده آماری است که لژیونرهایی از کشورهای الجزایز، کوبا و روسیه به عنوان ارزشمندترین بازیکنان انتخاب شدند.
فهرست کامل ارزشمندترین بازیکنان ادوار مختلف مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای مردان آسیا به قرار زیر است:
دوره |
سال |
نام بازیکن |
کشور |
باشگاه |
ملاحضات |
۱ |
۱۹۹۹ |
ژانگ شیانگ |
چین |
سیچوان |
|
۲ |
۲۰۰۰ |
کیم سه جین |
کره جنوبی |
سامسونگ |
|
۳ |
۲۰۰۱ |
شین جین سیک |
کره جنوبی |
سامسونگ |
|
۴ |
۲۰۰۲ |
بهنام محمودی |
ایران |
پیکان |
|
۵ |
۲۰۰۳ |
به دلیل شیوع بیماری سارس برگزار نشد |
|||
۶ |
۲۰۰۴ |
محمد ترکاشوند |
ایران |
صنام |
|
۷ |
۲۰۰۵ |
اطلاعات این دوره در دسترس نیست |
|||
۸ |
۲۰۰۶ |
محمد سلیمانی |
ایران |
پیکان |
|
۹ |
۲۰۰۷ |
محمد سلیمانی |
ایران |
پیکان |
|
۱۰ |
۲۰۰۸ |
مارات ایمانقلیف |
قزاقستان |
آلماتی |
|
۱۱ |
۲۰۰۹ |
هیچم گومادی |
امارات |
النصر |
الجزایر |
۱۲ |
۲۰۱۰ |
پیمان اکبری |
ایران |
پیکان |
|
۱۳ |
۲۰۱۱ |
حمزه زرینی |
ایران |
پیکان |
|
۱۴ |
۲۰۱۲ |
سالوادور هیدالگو |
قطر |
العربی |
کوبا |
۱۵ |
۲۰۱۳ |
حمزه زرینی |
ایران |
کاله مازندران |
|
۱۶ |
۲۰۱۴ |
شهرام محمودی |
ایران |
متین ورامین |
|
۱۷ |
۲۰۱۵ |
هوانگ پی هونگ |
تایپهچین |
بانک تایچونگ |
|
۱۸ |
۲۰۱۶ |
شهرام محمودی |
ایران |
بانک سرمایه |
|
۱۹ |
۲۰۱۷ |
شهرام محمودی |
ایران |
بانک سرمایه |
|
۲۰ |
۲۰۱۸ |
حمزه زرینی |
ایران |
خاتم اردکان |
|
۲۱ |
۲۰۱۹ |
علیرضا جلالی |
ایران |
شهرداری ورامین |
|
۲۲ |
۲۰۲۰ |
به دلیل شیوع کرونا برگزار نشد |
|||
۲۳ |
۲۰۲۱ |
صابر کاظمی |
ایران |
فولاد سیرجان ایرانیان |
|
۲۴ |
۲۰۲۲ |
سعید معروف |
ایران |
پیکان تهران |
|
۲۵ |
۲۰۲۳ |
دیمیتری موزرسکی |
ژاپن |
سانتوری سان بردز |
روسیه |
۲۶ |
۲۰۲۴ |
؟؟؟ |
؟؟؟ |
؟؟؟ |
|
نقش پررنگ ساموراییها در بهترین لیبرو
بر اساس مستندات موجود باشگاههای آسیا انتخاب بهترین لیبرو از سومین دوره این رقابتها آغاز شده است و کاتسوتوشی سوماگاری از تیم سانتوری ژاپن در دو دوره متوالی ۲۰۰۱ و ۲۰۰۲ این عنوان را کسب کرد. در چهار دوره دیگر نیز ژاپنیها موفق به کسب این عنوان شدند تا در پست لیبرو اقتدار خود را نشان دهند.
اما فرهاد ظریف لیبرو اسبق تیم ملی والیبال ایران در سه دوره ۲۰۰۶، ۲۰۰۷ و ۲۰۰۹ عنوان بهترین لیبرو را به همراه تیم پیکان تهران به دست آورد تا تنها بازیکنی باشد که در سه دوره موفق به کسب این عنوان شود. مجتبی یوسفی (خاتم اردکان) و محمدرضا موذن (شهداب یزد) نیز در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ موفق به کسب بهترین لیبرو مسابقات شدند.
گفتنی است در چهار دوره این مسابقات بهترین لیبرو انتخاب نشده است.
فهرست کامل بهترین لیبرو ادوار مختلف مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای مردان آسیا به قرار زیر است:
دوره |
سال |
نام بازیکن |
کشور |
باشگاه |
ملاحضات |
۱ |
۱۹۹۹ |
در این دوره بهترین لیبرو انتخاب نشده است |
|||
۲ |
۲۰۰۰ |
در این دوره بهترین لیبرو انتخاب نشده است |
|||
۳ |
۲۰۰۱ |
کاتسوتوشی سوماگاری |
ژاپن |
سانتوری |
|
۴ |
۲۰۰۲ |
کاتسوتوشی سوماگاری |
ژاپن |
سانتوری |
|
۵ |
۲۰۰۳ |
به دلیل شیوع بیماری سارس برگزار نشد |
|||
۶ |
۲۰۰۴ |
در این دوره بهترین لیبرو انتخاب نشده است |
|||
۷ |
۲۰۰۵ |
اطلاعات این دوره در دسترس نیست |
|||
۸ |
۲۰۰۶ |
فرهاد ظریف |
ایران |
پیکان |
|
۹ |
۲۰۰۷ |
فرهاد ظریف |
ایران |
پیکان |
|
۱۰ |
۲۰۰۸ |
در این دوره بهترین لیبرو انتخاب نشده است |
|||
۱۱ |
۲۰۰۹ |
فرهاد ظریف |
ایران |
پیکان |
|
۱۲ |
۲۰۱۰ |
نگوین ژوان تان |
ویتنام |
مرکز ورزشی یک |
|
۱۳ |
۲۰۱۱ |
یوسوکه اینوئه |
ژاپن |
ساکای |
|
۱۴ |
۲۰۱۲ |
تانگ جیهوا |
چین |
شانگهای |
|
۱۵ |
۲۰۱۳ |
کنگ فانوی |
چین |
لیائونینگ |
|
۱۶ |
۲۰۱۴ |
سلیمان سعید |
قطر |
الریان |
|
۱۷ |
۲۰۱۵ |
لین یونگ شون |
چینتایپه |
بانک تایچونگ |
|
۱۸ |
۲۰۱۶ |
کویچیرو کوگا |
ژاپن |
تویودا گوسی ترفورزا |
|
۱۹ |
۲۰۱۷ |
کویچیرو کوگا |
ژاپن |
تویودا گوسی ترفورزا |
|
۲۰ |
۲۰۱۸ |
مجتبی یوسفی |
ایران |
خاتم اردکان |
|
۲۱ |
۲۰۱۹ |
تاکشی ناگانو |
ژاپن |
پلنگ های پاناسونیک |
|
۲۲ |
۲۰۲۰ |
به دلیل شیوع کرونا برگزار نشد |
|||
۲۳ |
۲۰۲۱ |
تاناپات چاروئنسوک |
تایلند |
ناخون راچاسیما |
|
۲۴ |
۲۰۲۲ |
محمدرضا موذن |
ایران |
شهداب یزد |
|
۲۵ |
۲۰۲۳ |
فهرضا رخا آبینایا |
اندونزی |
جاکارتا بایانگکارا پرسیسی |
|
۲۶ |
۲۰۲۴ |
؟؟؟ |
؟؟؟ |
؟؟؟ |
|
برتری ایرانیها در فهرست بهترین پاسورها
بازیکنان باشگاههای ایران در هفت دوره مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای مردان آسیا به عنوان بهترین پاسور انتخاب شدند که از نظر تعداد بیشترین بازیکن یک کشور در این پست است.
حسین معدنی، امیر حسینی، مهدی مهدوی، پرویز پزشکی و سعید معروف بازیکنان ایرانی هستند که هر کدام در یک دوره از مسابقات به عنوان بهترین پاسور انتخاب شدند. همچنین دو لژیونر شاغل در تیمهای ایرانی (ولادو پتکوویچ و لوکاس ژیگادلو) موفق به کسب این عنوان شدند تا در مجموع هفت بازیکن باشگاههای ایران بهترین پاسور مسابقات شوند.
بعد از ایران پاسورهای قطر و چین (سه بار) از نظر تعداد در رتبه دوم انتخاب بهترین پاسورها قرار دارند.
فهرست کامل بهترین پاسور ادوار مختلف مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای مردان آسیا به قرار زیر است:
دوره |
سال |
نام بازیکن |
کشور |
باشگاه |
ملاحضات |
۱ |
۱۹۹۹ |
یی وان |
چین |
سیچوان |
|
۲ |
۲۰۰۰ |
بنگ جی ساب |
کرهجنوبی |
سامسونگ |
|
۳ |
۲۰۰۱ |
چوی تائه وونگ |
کرهجنوبی |
سامسونگ |
|
۴ |
۲۰۰۲ |
حسین معدنی |
ایران |
پیکان |
|
۵ |
۲۰۰۳ |
به دلیل شیوع بیماری سارس برگزار نشد |
|||
۶ |
۲۰۰۴ |
امیر حسینی |
ایران |
صنام |
|
۷ |
۲۰۰۵ |
اطلاعات این دوره در دسترس نیست |
|||
۸ |
۲۰۰۶ |
هی جیونگ |
چین |
شانگهای |
|
۹ |
۲۰۰۷ |
خلیل حاجی |
عربستان سعودی |
الهلال |
|
۱۰ |
۲۰۰۸ |
الکسی استپانوف |
قزاقستان |
آلماتی |
|
۱۱ |
۲۰۰۹ |
خالد الحسنی |
امارات |
النصر |
|
۱۲ |
۲۰۱۰ |
سعید جمعه الهیتمی |
قطر |
العربی |
|
۱۳ |
۲۰۱۱ |
شون ایمامورا |
ژاپن |
ساکای |
|
۱۴ |
۲۰۱۲ |
سعید جمعه الهیتمی |
قطر |
العربی |
|
۱۵ |
۲۰۱۳ |
ولادو پتکوویچ |
ایران |
کاله مازندران |
صربستانی |
۱۶ |
۲۰۱۴ |
لی رانمینگ |
چین |
پکن |
|
۱۷ |
۲۰۱۵ |
هوانگ پی هونگ |
چینتایپه |
بانک تایچونگ |
|
۱۸ |
۲۰۱۶ |
مهدی مهدوی |
ایران |
بانک سرمایه |
|
۱۹ |
۲۰۱۷ |
لوکاس ژیگادلو |
ایران |
بانک سرمایه |
لهستانی |
۲۰ |
۲۰۱۸ |
رومن خاندرولین |
قزاقستان |
آتیراو |
|
۲۱ |
۲۰۱۹ |
پرویز پزشکی |
ایران |
شهرداری ورامین |
|
۲۲ |
۲۰۲۰ |
به دلیل شیوع کرونا برگزار نشد |
|||
۲۳ |
۲۰۲۱ |
گئورگیف بوریسلاو |
قطر |
العربی |
|
۲۴ |
۲۰۲۲ |
سعید معروف |
ایران |
پیکان |
|
۲۵ |
۲۰۲۳ |
ماساکی اویا |
ژاپن |
ستنتوری سان بردز |
|
۲۶ |
۲۰۲۴ |
؟؟؟ |
؟؟؟ |
؟؟؟ |
|
اقتدار مدافعان ایران در قاره کهن
در مجموع ادوار این مسابقات ۱۱ بازیکن تیمهای ایران هفده بار به عنوان بهترین مدافع انتخاب شدند که محمد موسوی در ۶ دوره رکورددار ایرانیها در کسب این عنوان است و عادل غلامی نیز دو بار بهترین مدافع مسابقات شده است.
سعید رضایی، محمد منصوری، علیرضا نادی، حسام بخششی، مصطفی شریفات، سعید مصطفی وند، محمد رضیپور و مهدی جلوه دیگر بازیکنان ایرانی هستند که در ادوار مختلف قهرمانی باشگاههای مردان آسیا به عنوان بهترین مدافع انتخاب شدند.
از سال ۲۰۱۴ روند انتخاب بهترینها به تیم رویایی تغییر یافت و بر این اساس در هر دوره دو مدافع میدانی انتخاب شدند که در سال ۲۰۱۴ هر دو مدافع انتخاب شده نیز ایرانی بودند.
فهرست کامل بهترین مدافعان ادوار مختلف مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای مردان آسیا به قرار زیر است:
دوره |
سال |
نام بازیکن |
کشور |
باشگاه |
ملاحضات |
۱ |
۱۹۹۹ |
ژو گانگ |
چین |
سیچوان |
|
۲ |
۲۰۰۰ |
کیوان مجردی |
ایران |
پیکان |
|
۳ |
۲۰۰۱ |
دینگ جون |
چین |
شانگهای |
|
۴ |
۲۰۰۲ |
دانیل سیمینوف |
قزاقستان |
آتیرائو |
|
۵ |
۲۰۰۳ |
به دلیل شیوع بیماری سارس برگزار نشد |
|||
۶ |
۲۰۰۴ |
سعید رضایی |
ایران |
پیکان |
|
۷ |
۲۰۰۵ |
اطلاعات این دوره در دسترس نیست |
|||
۸ |
۲۰۰۶ |
محمد منصوری |
ایران |
پیکان |
|
۹ |
۲۰۰۷ |
محمد موسوی |
ایران |
پیکان |
|
۱۰ |
۲۰۰۸ |
علیرضا نادی |
ایران |
پیکان |
|
۱۱ |
۲۰۰۹ |
ابراهیم محمد |
قطر |
العربی |
|
۱۲ |
۲۰۱۰ |
ابراهیم محمد |
قطر |
العربی |
|
۱۳ |
۲۰۱۱ |
حسام بخششی |
ایران |
پیکان |
|
۱۴ |
۲۰۱۲ |
عادل غلامی |
ایران |
کاله مازندران |
|
۱۵ |
۲۰۱۳ |
محمد موسوی |
ایران |
کاله مازندران |
|
۱۶ |
۲۰۱۴ |
محمد موسوی |
ایران |
متین ورامین |
|
مصطفی شریفات |
ایران |
متین ورامین |
|
||
۱۷ |
۲۰۱۵ |
سعید مصطفی وند |
ایران |
پیکان |
|
ابراهیم ابراهیم |
قطر |
العربی |
|
||
۱۸ |
۲۰۱۶ |
محمد موسوی |
ایران |
بانک سرمایه |
|
لئاندرو ویسوتو |
قطر |
العربی |
برزیلی |
||
۱۹ |
۲۰۱۷ |
محمد موسوی |
ایران |
بانک سرمایه |
|
دمیر آکیموف |
قزاقستان |
آلتای |
|
||
۲۰ |
۲۰۱۸ |
عادل غلامی |
ایران |
خاتم اردکان |
|
نگوین دین نهو |
ویتنام |
سانست خان هوآ |
|
||
۲۱ |
۲۰۱۹ |
محمد رضیپور |
ایران |
شهرداری ورامین |
|
آشوال رای |
هند |
اسپارتهای چنای |
|
||
۲۲ |
۲۰۲۰ |
به دلیل شیوع کرونا برگزار نشد |
|||
۲۳ |
۲۰۲۱ |
مهدی جلوه |
ایران |
فولاد سیرجان |
|
نودرخان قدیرخانوف |
قزاقستان |
بوروستنیک آلماتی |
|
||
۲۴ |
۲۰۲۲ |
محمد موسوی |
ایران |
پیکان |
|
نودرخان کدیرخانف |
قزاقستان |
تراز |
|
||
۲۵ |
۲۰۲۳ |
هندرا کورنیاوان |
اندونزی |
جاکارتا بهایانگکارا |
|
بلال نابل ابونابوت |
قطر |
پلیس |
|
||
۲۶ |
۲۰۲۴ |
؟؟؟ |
؟؟؟ |
؟؟؟ |
|
؟؟؟ |
؟؟؟ |
؟؟؟ |
|
انتخاب بهترینها در دو روش متفاوت
انتخاب بهترین بازیکنان در رقابتهای قهرمانی باشگاه های مردان آسیا به دو روش متفاوت انجام شده است.
انتخاب بهترین بازیکنان در رقابتهای قهرمانی باشگاه های مردان آسیا به دو روش متفاوت انجام شده است که از ابتدا تا سال ۲۰۱۳ بر اساس مهارتها شامل بهترین سرویس زننده، پاسور، مدافع، مهاجم، توپگیر، دریافت کننده و ارزشمندترین بازیکن بود.
از سال ۲۰۱۴ به شکل تیم رویایی (امتیازآورترین بازیکن، بهترین مدافعان میانی، بهترین دریافت کنندگان قدرتی ، بهترین لیبرو، بهترین پاسور و بهترین قطر پاسور) این کار انجام شده است که بر اساس پستهای مختلف بازیکنان والیبال است.
در گزارشهای پیشین بسیاری از بهترینها معرفی شدند و در این گزارش امتیازآورترین بازیکن و بهترین سرویس زننده، توپ گیر و دریافت کننده معرفی می شوند.
فهرست بهترینهای ادوار مختلف مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای مردان آسیا تا سال ۲۰۱۳ به قرار زیر است:
دوره |
سال |
امتیازآورترین |
سرویس زننده |
بهترین مهاجم |
توپگیر |
دریافت کننده |
۱ |
۱۹۹۹ |
—- |
ژانگ لیمینگ (سیچوآن) |
شین جین سیک (سامسونگ) |
سوک جین ووک (سامسونگ) |
عظیم جزیده (پیکان) |
۲ |
۲۰۰۰ |
بهنام محمودی (پیکان) |
— |
کیم سه جین (سامسونگ) |
— |
وان هونگ (جین هان وانگ) |
۳ |
۲۰۰۱ |
ژائو ژیانگ (سیچوان) |
بهنام محمودی (صنام) |
ژائو ژیانگ (سیچوان) |
کاتسوتوشی سوماگاری (سانتری) |
— |
۴ |
۲۰۰۲ |
امیر سینگ (الریان) |
امیرحسینی (صنام) |
محمد ترکاشوند (صنام) |
— |
— |
۵ |
۲۰۰۳ |
به دلیل شیوع بیماری سارس برگزار نشد |
||||
۶ |
۲۰۰۴ |
فانگ یینگ چائو (شانگهای) |
امیرحسین منظمی (صنام) |
یوگنی سناتوروف (آتیرائو) |
عظیم جزیده (صنام) |
عظیم جزیده (صنام) |
۷ |
۲۰۰۵ |
اطلاعات این دوره در دسترس نیست |
||||
۸ |
۲۰۰۶ |
دایساکو نیشینو (ساکای) |
محمد محمدکاظم (پیکان) |
فانگ یینگ چائو (شانگهای) |
اسروپام سوپاچی (ارتش تایلند) |
— |
۹ |
۲۰۰۷ |
پیمان اکبری (پیکان) |
محمد ترکاشوند (پیکان) |
جمعه فرج (العربی) |
احمد البخیت (الهلال) |
— |
۱۰ |
۲۰۰۸ |
هیچم گومادی (النصر) |
علی کربوعا (النصر) |
محسن عندلیب (پیکان) |
کنجی ساباتو (سانتوری) |
دیمیتری گورباتکوف (آلماتی) |
۱۱ |
۲۰۰۹ |
فرهاد نظری افشار (پیکان) |
ایگور امرچن (العربی) |
احمد البخیت (الهلال) |
— |
— |
۱۲ |
۲۰۱۰ |
مسیحی پامپل (العربی) |
سالوادور هیدالگو (العربی) |
تاتسویا فوکوزاوا (پاناسونیک) |
— |
— |
۱۳ |
۲۰۱۱ |
دایساکو نیشیو (ساکای) |
حمزه زرینی (پیکان) |
مهدی بازارگرد (پیکان) |
— |
— |
۱۴ |
۲۰۱۲ |
مسیحی پامپل (العربی) |
سالوادور هیدالگو (العربی) |
شهرام محمودی (کاله مازندران) |
— |
— |
۱۵ |
۲۰۱۳ |
مایکل سانچز (الریان) |
فرهاد قائمی (کاله مازندران) |
هوانگ چین فنگ (قدرت تایوان) |
— |
— |
همچنین از سال ۲۰۱۴ که تیم رویایی معرفی شدند، فهرست بهترین مهاجمان و قطر پاسور ادوار مختلف مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای مردان آسیا از ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ به قرار زیر است:
دوره |
سال |
دریافت کنندگان قدرتی |
قطر پاسور |
|
۱۶ |
۲۰۱۴ |
ماکسیم سامارین (کوندنسات) |
کریستین ساوانی (الریان) |
ویتالی ووریودین (کوندنسات) |
۱۷ |
۲۰۱۵ |
چن چین چن (بانک تایچونگ) |
لیو هونگ مین (بانک تایچونگ) |
اوسل کامجو (العربی) |
۱۸ |
۲۰۱۶ |
اوروش کواچویچ (العربی) |
میلاد عبادیپور (بانک سرمایه) |
گیورگی گروزر (شانگهای) |
۱۹ |
۲۰۱۷ |
شوزو یامادا (تویودا گوسی ترفورزا) |
میلاد عبادیپور (بانک سرمایه) |
گیورگی گروزر (العربی) |
۲۰ |
۲۰۱۸ |
حسین امیری (خاتم اردکان) |
ایبات نتالین (آتیراو) |
ایمل خان (واپدا) |
۲۱ |
۲۰۱۹ |
میخال کوبیاک (پلنگ های پاناسونیک) |
مارکوس کاستا (الریان) |
کونیهیرو شیمیزو (پلنگ های پاناسونیک) |
۲۲ |
۲۰۲۰ |
به دلیل شیوع کرونا برگزار نشد |
||
۲۳ |
۲۰۲۱ |
کنستانتین چوپکوویچ (العربی) |
ویتالی ووریودین (بوروستنیک آلماتی) |
فیلیپه باندرو (العربی) |
۲۴ |
۲۰۲۲ |
ماساهیرو یاناگیدا (سانتوری) |
اروین انگاپت (پیکان) |
دیمیتری موزرسکی (سانتوری سان بردز) |
۲۵ |
۲۰۲۳ |
آلن دی آرماس (سانتوری سان بردز) |
محمدجواد معنوینژاد (جاکارتا بایانگکارا پرسیسی) |
امیر غفور (شهداب ایران) |
۲۶ |
۲۰۲۴ |
؟؟؟ |
؟؟؟ |
؟؟؟ |
الریان با سابقهترین تیم شرکت کننده در یزد
مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای مردان آسیا با حضور ۱۰ تیم در یزد پیگیری خواهد شد که الریان با سابقهترین تیم خارجی شرکت کننده است.
علاوه بر تیمهای شهداب یزد (میزبان) و فولاد سیرجان ایرانیان (قهرمان لیگ برتر مردان) که از ایران در این مسابقات حضور دارند، تیمهای جاکارتا بهایانگ کارا پرِسیسی، الریان اسپورت کلاب، کویت اسپورتینگ کلاب، پاولودار والیبال کلاب، باودینگ واو لی والیبال کلاب، تایچونگ وین استریک، کَم ایر و گاز الجنوب در این رقابتها شرکت دارند.
حضور ۲۵۵ تیم در ادوار گذشته
۲۵۵ تیم در ادوار گذشته مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای مردان آسیا شرکت کردند که میانگین بیش از ۱۱ تیم در هر دوره را نشان میدهد.
اطلاعات ادوار گذشته این رقابتها شامل، دوره، سال برگزاری، تعداد تیمهای شرکت کننده، میزبان، تیمهای اول تا چهارم در هر دوره به قرار جدول زیر است:
دوره |
سال |
تعداد تیمها |
میزبان |
قهرمان |
نایب قهرمان |
مقام سوم |
تیم چهارم |
|
۱ |
۱۹۹۹ |
۶ |
چین |
سیچوان فولان (چین) |
سامسونگ فایر (کرهجنوبی) |
پیکان (ایران) |
چنگدو ان وی (چین) |
|
۲ |
۲۰۰۰ |
۸ |
تایلند |
سامسونگ فایر (کرهجنوبی) |
پیکان (ایران) |
جین هان وانگ (چین) |
پی تی تی (تایلند) |
|
۳ |
۲۰۰۱ |
۷ |
چین |
سامسونگ فایر (کرهجنوبی) |
سانتوری سانبردز (ژاپن) |
شانگهای کیبل تی وی (چین) |
سیچوان فولان (چین) |
|
۴ |
۲۰۰۲ |
۶ |
ایران |
پیکان (ایران) |
صنام (ایران) |
آتیرائو (قزاقستان) |
الریان (قطر) |
|
۵ |
۲۰۰۳ |
به دلیل شیوع سارس برگزار نشد |
||||||
۶ |
۲۰۰۴ |
۷ |
ایران |
صنام (ایران) |
پیکان (ایران) |
آتیرائو (قزاقستان) |
شانگهای اورینتال (چین) |
|
۷ |
۲۰۰۵ |
۷ |
پاکستان |
راحت زسکا (قزاقستان) |
سایپا (ایران) |
شانگهای اورینتال (چین) |
حبیب بانک لیمیتد (پاکستان) |
|
۸ |
۲۰۰۶ |
۱۰ |
ویتنام |
پیکان (ایران) |
راحت زسکا (قزاقستان) |
جاکارتا بی ان آی تاپلوس (اندونزی) |
آرمی (تایلند) |
|
۹ |
۲۰۰۷ |
۱۲ |
بحرین |
پیکان (ایران) |
الهلال (عربستان) |
العربی (قطر) |
النجمه (بحرین) |
|
۱۰ |
۲۰۰۸ |
۸ |
قزاقستان |
پیکان (ایران) |
راحت آلماتی (قزاقستان) |
سانتوری سانبردز (ژاپن) |
النصر (امارات) |
|
۱۱ |
۲۰۰۹ |
۱۳ |
امارات |
پیکان (ایران) |
الهلال (عربستان) |
العربی (قطر) |
النصر (امارات) |
|
۱۲ |
۲۰۱۰ |
۱۰ |
چین |
پیکان (ایران) |
العربی (قطر) |
پاناسونیگ پنترز (ژاپن) |
شانگهای تانگ دیناستی (چین) |
|
۱۳ |
۲۰۱۱ |
۱۲ |
اندونزی |
پیکان (ایران) |
راحت آلماتی (قزاقستان) |
شانگهای تانگ دیناستی (چین) |
اوزاکا بلیزرز ساکای (ژاپن) |
|
۱۴ |
۲۰۱۲ |
۱۶ |
چین |
العربی (قطر) |
شانگهای تانگ دیناستی (چین) |
کاله مازندران (ایران) |
راحت آلماتی (قزاقستان) |
|
۱۵ |
۲۰۱۳ |
۱۳ |
ایران |
کاله مازندران (ایران) |
الریان (قطر) |
تایوان پاور کمپانی (چینتایپه) |
لیائونیگ (چین) |
|
۱۶ |
۲۰۱۴ |
۱۶ |
فیلیپین |
متین ورامین (ایران) |
الریان (قطر) |
بیجینگ بایک موتور (چین) |
کندنسات ژایگ مونای (قزاقستان) |
|
۱۷ |
۲۰۱۵ |
۱۶ |
چینتایپه |
تایچون بانک (چینتایپه) |
العربی (قطر) |
پیکان (ایران) |
پاولودار (قزاقستان) |
|
۱۸ |
۲۰۱۶ |
۱۴ |
میانمار |
بانک سرمایه (ایران) |
العربی (قطر) |
تویودا گوسی ترفئرزا (ژاپن) |
شانگهای گلدن ایت (چین) |
|
۱۹ |
۲۰۱۷ |
۱۳ |
ویتنام |
بانک سرمایه (ایران) |
تویودا گوسی ترفئرزا (ژاپن) |
العربی (قطر) |
آلتای (قزاقستان) |
|
۲۰ |
۲۰۱۸ |
۱۳ |
میانمار |
خاتم اردکان (ایران) |
آتیرائو (قزاقستان) |
واپدا (پاکستان) |
سن ست خانهوا (ویتنام) |
|
۲۱ |
۲۰۱۹ |
۱۴ |
چینتایپه |
شهرداری ورامین (ایران) |
پاناسونیک پنترز (ژاپن) |
الریان (قطر) |
چنای اسپارتانز (هند) |
|
۲۲ |
۲۰۲۰ |
به دلیل شیوع کرونا برگزار نشد |
||||||
۲۳ |
۲۰۲۱ |
۱۰ |
تایلند |
فولاد سیرجان (ایران) |
العربی (قطر) |
بوروست نیک آلماتی (قزاقستان) |
ناخون راتچاسیما کیومین سی (تایلند) |
|
۲۴ |
۲۰۲۲ |
۸ |
ایران |
پیکان (ایران) |
سانتوری سانبردز (ژاپن) |
شهداب یزد (ایران) |
تاراز (قزاقستان) |
|
۲۵ |
۲۰۲۳ |
۱۶ |
بحرین |
سانتوری ژاپن |
جاکارتا بهایانگکاراپرسیسی (اندونزی) |
پلیس (قطر) |
شهداب یزد (ایران) |
|
۲۶ |
۲۰۲۴ |
۱۰ |
ایران |
؟؟؟ |
؟؟؟ |
؟؟؟ |
؟؟؟ |
برنامه گروه یک
شماره | نام تیم | تاریخ | ساعت | شهر | استادیوم |
1 | کویت اسپورتینگ (کویت) - پاولودار والیبال (قزاقستان) | 1403/06/18 | 11:00 | یزد | |
3 | شهداب یزد (ایران) - جاکارتا بایانکگرا پرسیسی (اندونزی) | 1403/06/18 | 17:00 | یزد | |
5 | کویت اسپورتینگ (کویت) - جاکارتا بایانکگرا پرسیسی (اندونزی) | 1403/06/19 | 11:00 | یزد | |
7 | شهداب یزد (ایران) - پاولودار والیبال (قزاقستان) | 1403/06/19 | 17:00 | یزد | |
9 | پاولودار والیبال (قزاقستان) - جاکارتا بایانکگرا پرسیسی (اندونزی) | 1403/06/20 | 11:00 | یزد | |
11 | شهداب یزد (ایران) - کویت اسپورتینگ (کویت) | 1403/06/20 | 17:00 | یزد |
نتایج گروه یک
رده بندی گروه یک
رنک | تیم |
|
امتیاز |
|
|
||||||||||||||||||
1 | شهداب یزد (ایران) |
| 9 |
|
| ||||||||||||||||||
2 | جاکارتا بایانکگرا پرسیسی (اندونزی) |
| 6 |
|
| ||||||||||||||||||
3 | پاولودار والیبال (قزاقستان) |
| 3 |
|
| ||||||||||||||||||
4 | کویت اسپورتینگ (کویت) |
| 0 |
|
|
برنامه گروه دو
شماره | نام تیم | تاریخ | ساعت | شهر | استادیوم |
2 | گاز الجنوب (عراق) - الریان (قطر) | 1403/06/18 | 14:00 | یزد | |
4 | فولاد سیرجان ایرانیان (ایران) - کام ایر (افغانستان) | 1403/06/18 | 20:00 | یزد | |
6 | الریان (قطر) - کام ایر (افغانستان) | 1403/06/19 | 14:00 | یزد | |
8 | فولاد سیرجان ایرانیان (ایران) - گاز الجنوب (عراق) | 1403/06/19 | 20:00 | یزد | |
10 | گاز الجنوب (عراق) - کام ایر (افغانستان) | 1403/06/20 | 14:00 | یزد | |
12 | فولاد سیرجان ایرانیان (ایران) - الریان (قطر) | 1403/06/20 | 20:00 | یزد |
نتایج گروه دو
شماره | تاریخ | تیمها | ست |
|
گزارش | ||||||||||
2 | 1403/06/18 | گاز الجنوب (عراق) - الریان (قطر) | 3 - 1 |
| 95 - 89 | ||||||||||
4 | 1403/06/18 | فولاد سیرجان ایرانیان (ایران) - کام ایر (افغانستان) | 3 - 0 |
| 75 - 42 | ||||||||||
6 | 1403/06/19 | الریان (قطر) - کام ایر (افغانستان) | 3 - 1 |
| 98 - 76 | ||||||||||
8 | 1403/06/19 | فولاد سیرجان ایرانیان (ایران) - گاز الجنوب (عراق) | 3 - 0 |
| 75 - 55 | ||||||||||
10 | 1403/06/20 | گاز الجنوب (عراق) - کام ایر (افغانستان) | 0 - 3 |
| 62 - 75 | ||||||||||
12 | 1403/06/20 | فولاد سیرجان ایرانیان (ایران) - الریان (قطر) | 3 - 0 |
| 75 - 57 |
رده بندی گروه دو
رنک | تیم |
|
امتیاز |
|
|
||||||||||||||||||
1 | فولاد سیرجان ایرانیان (ایران) |
| 9 |
|
| ||||||||||||||||||
2 | کام ایر (افغانستان) |
| 3 |
|
| ||||||||||||||||||
3 | الریان (قطر) |
| 3 |
|
| ||||||||||||||||||
4 | گاز الجنوب (عراق) |
| 3 |
|
|
برنامه مرحله حذفی
شماره | نام تیم | تاریخ | ساعت | شهر | استادیوم |
13 | الریان (قطر) - جاکارتا بایانکگرا پرسیسی (اندونزی) | 1403/06/22 | 11:00 | یزد | |
14 | کام ایر (افغانستان) - پاولودار والیبال (قزاقستان) | 1403/06/22 | 14:00 | یزد | |
15 | شهداب یزد (ایران) - گاز الجنوب (عراق) | 1403/06/22 | 17:00 | یزد | |
16 | فولاد سیرجان ایرانیان (ایران) - کویت اسپورتینگ (کویت) | 1403/06/22 | 20:00 | یزد | |
17 | کام ایر (افغانستان) - گاز الجنوب (عراق) | 1403/06/23 | 11:00 | یزد | |
18 | الریان (قطر) - کویت اسپورتینگ (کویت) | 1403/06/23 | 14:00 | یزد | |
19 | شهداب یزد (ایران) - پاولودار والیبال (قزاقستان) | 1403/06/23 | 17:00 | یزد | |
20 | فولاد سیرجان ایرانیان (ایران) - جاکارتا بایانکگرا پرسیسی (اندونزی) | 1403/06/23 | 20:00 | یزد | |
21 | کام ایر (افغانستان) - کویت اسپورتینگ (کویت) | 1403/06/24 | 14:00 | یزد | |
22 | گاز الجنوب (عراق) - الریان (قطر) | 1403/06/24 | 17:00 | یزد | |
23 | جاکارتا بایانکگرا پرسیسی (اندونزی) - پاولودار والیبال (قزاقستان) | 1403/06/25 | 14:00 | یزد | |
24 | شهداب یزد (ایران) - فولاد سیرجان ایرانیان (ایران) | 1403/06/25 | 17:00 | یزد |
نتایج مرحله حذفی
شماره | تاریخ | تیمها | ست |
|
گزارش | ||||||||||
13 | 1403/06/22 | الریان (قطر) - جاکارتا بایانکگرا پرسیسی (اندونزی) | 0 - 3 |
| 58 - 75 | ||||||||||
14 | 1403/06/22 | کام ایر (افغانستان) - پاولودار والیبال (قزاقستان) | 0 - 3 |
| 55 - 75 | ||||||||||
15 | 1403/06/22 | شهداب یزد (ایران) - گاز الجنوب (عراق) | 3 - 0 |
| 75 - 59 | ||||||||||
16 | 1403/06/22 | فولاد سیرجان ایرانیان (ایران) - کویت اسپورتینگ (کویت) | 3 - 0 |
| 75 - 55 | ||||||||||
17 | 1403/06/23 | کام ایر (افغانستان) - گاز الجنوب (عراق) | 0 - 3 |
| 57 - 75 | ||||||||||
18 | 1403/06/23 | الریان (قطر) - کویت اسپورتینگ (کویت) | 3 - 1 |
| 98 - 74 | ||||||||||
19 | 1403/06/23 | شهداب یزد (ایران) - پاولودار والیبال (قزاقستان) | 3 - 0 |
| 75 - 60 | ||||||||||
20 | 1403/06/23 | فولاد سیرجان ایرانیان (ایران) - جاکارتا بایانکگرا پرسیسی (اندونزی) | 3 - 2 |
| 111 - 107 | ||||||||||
21 | 1403/06/24 | کام ایر (افغانستان) - کویت اسپورتینگ (کویت) | 3 - 1 |
| 102 - 91 | ||||||||||
22 | 1403/06/24 | گاز الجنوب (عراق) - الریان (قطر) | 1 - 3 |
| 93 - 100 | ||||||||||
23 | 1403/06/25 | جاکارتا بایانکگرا پرسیسی (اندونزی) - پاولودار والیبال (قزاقستان) | 3 - 0 |
| 75 - 48 | ||||||||||
24 | 1403/06/25 | شهداب یزد (ایران) - فولاد سیرجان ایرانیان (ایران) | 0 - 3 |
| 61 - 75 |
در حال تکمیل اطلاعات.
معرفی تیم ها و بازیکنان
ردیف | نام تیم | مربی |
1 | شهداب یزد (ایران) | رحمان محمدی راد |
2 | جاکارتا بایانکگرا پرسیسی (اندونزی) | ریدل آلفونسو گونزالس |
3 | الریان (قطر) | مراد سنون |
4 | کویت اسپورتینگ (کویت) | تانر آتیک |
5 | پاولودار والیبال (قزاقستان) | سرگی گریبوف |
6 | کام ایر (افغانستان) | حمید موحدی |
7 | گاز الجنوب (عراق) | اعلا خلف ابوالستار |
8 | فولاد سیرجان ایرانیان (ایران) | بهروز عطایی |
اخبار مرتبط
گزارش های تصویری
ویدئوهای مرتبط
مجله مسابقات
بولتن
رتبه بندی نهایی
- فولاد سیرجان ایرانیان
- شهداب یزد
- جاکارتا بهایانگ کارا پرِسیسی اندونزی
- پاولودار والیبال کلاب قزاقستان
- الریان قطر
- گاز الجنوب عراق
- کم ایر افغانستان
- اسپورتینگ کلاب کویت
تیم رویایی
بهترین مدافع میانی: مسعود غلامی از شهداب یزد و آرمین قلیچنیازی از فولاد سیرجان
بهترین دریافت کننده قدرتی: امیرحسین اسفندیار از فولاد سیرجان و میکائیل یوستینو از پاولودار قزاقستان
بهترین قطر پاسور: ژان پاتری از جاکارتا اندونزی
بهترین پاسور: علی رمضانی از فولاد سیرجان ایرانیان
بهترین لیبرو:مهدی مرندی از فولاد سیرجان ایرانیان
ارزشمندترین بازیکن: علی حاجیپور از فولاد سیرجان ایرانیان