هجدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای مردان آسیا از هفتم تا پانزدهم تیرماه به میزبانی ویتنام برگزار میشود و تیم بانک سرمایه در دومین حضور آسیایی خود به مصاف حریفان می رود.
مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای مردان آسیا از هفتم تا پانزدهم تیرماه به میزبانی دو شهر شهرهای «نام دین» و «نین بین» ویتنام برگزار میشود و تیم بانک سرمایه قهرمان سال گذشته این رقابت ها، دومین حضور آسیایی خود را تجربه خواهد کرد.
تا کنون ۶ تیم باشگاهی ایران حضور در رقابت های قهرمانی والیبال مردان آسیا را تجربه کردند که شامل تیمهای پیکان، صنام، سایپا، کاله مازندران، متین ورامین و بانک سرمایه می شود.
۱۳ تیم در رقابت های ۲۰۱۷
در هجدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی باشگاه های مردان ایران ۱۳ تیم برای کسب مقام قهرمانی با یکدیگر رقابت می کنند که گروه بندی دور مقدماتی این رقابت ها به قرار زیر است:
گروه A: ویتنام، عراق، سریلانکا
گروه B: ایران (بانک سرمایه) – چین تایپه
گروه C: قطر، قزاقستان، هنگکنگ، استرالیا
گروه D: ژاپن، چین، مالدیو، تایلند
تیم والیبال بانک سرمایه ایران در تنها بازی مرحله گروهی، روز پنج شنبه هشتم تیرماه به مصاف نماینده چین تایپه میرود. دو نماینده ایران و چین تایپه حضورشان در هشت تیم برتر از هم اکنون قطعی است و این مسابقه برای تعیین تیم صدرنشین گروه دوم است.
هفدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی باشگاه های مردان آسیا سال گذشته با حضور ۱۵ تیم در میانمار پیگیری شد و تیم بانک سرمایه به عنوان نماینده ایران در نخستین حضور آسیایی خود به مقام قهرمانی دست یافت.
ایران و پیکان پرافتخارترین تیم های آسیا
مسابقات والیبال قهرمانی مردان باشگاه های آسیا از سال ۱۹۹۹ آغاز و اولین دوره آن به میزبانی چین برگزار شد.
نمایندگان ایران تا کنون ۱۸ مدال شامل ۱۱ طلا، چهار نقره و سه برنز در این رقابت ها به دست آوردند.
تیم پیکان با کسب ۱۱ عنوان از جمله ۷ مقام قهرمانی در سالهای ۲۰۰۲، ۲۰۰۶، ۲۰۰۷، ۲۰۰۸ ، ۲۰۰۹، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱، دو نایب قهرمانی در سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ و دو مقام سومی در سال های ۱۹۹۹ و ۲۰۱۵ در این مسابقات به عنوان پرافتخارترین تیم آسیا شناخته می شود.
تیم صنام با یک قهرمانی در سال ۲۰۰۴ و یک نایب قهرمانی در سال ۲۰۰۲، تیم متین ورامین با یک قهرمانی سال ۲۰۱۴، تیم سایپا با یک مقام نایب قهرمانی در سال ۲۰۰۵، بانک سرمایه با یک قهرمانی سال ۲۰۱۶ و تیم کاله مازندران با یک مقام قهرمانی در سال ۲۰۱۳ و یک عنوان سومی در سال ۲۰۱۲ به کار خود در این مسابقات پایان دادند.
نمایندگان کشورمان تنها در سال ۲۰۰۱ نتوانستند صاحب مدال شوند و ضمن اینکه این مسابقات در سال ۲۰۰۳ هم برگزار نشد. همچنین در برخی دوره ها دو نماینده از ایران در این رقابت ها حضور داشتند.
اما پس از ایران، نمایندگان کره جنوبی در رده دوم پرافتخارترین های آسیا قرار دارند. نمایندگان این کشور با دو مقام قهرمانی در سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱ و یک نایب قهرمانی در سال ۱۹۹۹ توانسته در رده دوم قرار گیرد. بعد از ایران و کره جنوبی هم کشور قطر با یک طلا، پنج نقره و دو مدال برنز در جایگاه سوم قرار دارد.
قزاقستان نیز با یک مقام قهرمانی، سه نایب قهرمانی و دو رده سومی در مکان چهارم این رده بندی قرار دارند و چین، چین تایپه، عربستان سعودی، ژاپن و اندونزی سایر کشورهایی هستند که در هفده دوره قبلی این مسابقات توانستند مدال کسب کنند و در رده های پنجم تا نهم مدال آوران قرار گیرند.
سال ** ۲۰۱۶ در یک نگاه
هفدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی باشگاه های آسیا سال ۲۰۱۷ با حضور ۱۵ تیم در کشور میانمار برگزار شد.
تیم والیبال بانک سرمایه ایران در دیدار نهایی برابر العربی قطر قرار گرفت و سه بر یک این تیم را شکست داد و عنوان قهرمانی را از آن خود کرد.
همچنین چهار بازیکن بانک سرمایه در جمع بهترین های سال ۲۰۱۶ قرار گرفتند.
مهدی مهدوی، سید محمد موسوی، میلاد عبادی پور و شهرام محمودی به ترتیب عنوان بهترین پاسور، بهترین مدافع، بهترین دریافت کننده و ارزشمند ترین بازیکن را به دست آوردند.
بانک سرمایه ایران، العربی قطر، تویودای ژاپن، شانگ های چین، آلتای قزاقستان، تایوان پاور چین تایپه، ماسکو ویتنام، میانمار، پلری ساماتور اندونزی، گازالجنوب عراق، وینگ ۴۶ تایلند، الجزیره امارات، مالزی، هنگ کنگ و تی کی ام عربستان، ۱۵ تیم شرکت کننده در رقابت های سال ۲۰۱۶ هستند که به ترتیب در جایگاه های اول تا پانزدهم این رقابت ها قرار گرفتند.
فهرست تیم های اول تا سوم ۱۷ دوره گذشته مسابقات والیبال قهرمانی مردان باشگاه های آسیا به قرار زیر است:
۱۹۹۹: چین – کره جنوبی – ایران(پیکان)
۲۰۰۰: کره جنوبی – ایران(پیکان) – چین
۲۰۰۱: کره جنوبی – ژاپن – چین
۲۰۰۲: ایران(پیکان) – ایران(صنام) – قزاقستان
۲۰۰۴: ایران(صنام) – ایران(پیکان) – قزاقستان
۲۰۰۵: قزاقستان – ایران(سایپا) – چین
۲۰۰۶: ایران(پیکان) – قزاقستان – اندونزی
۲۰۰۷: ایران(پیکان) – عربستان صعودی – قطر
۲۰۰۸: ایران(پیکان) – قزاقستان – ژاپن
۲۰۰۹: ایران(پیکان) – عربستان صعودی – قطر
۲۰۱۰: ایران(پیکان) – قطر – ژاپن
۲۰۱۱: ایران(پیکان) – قزاقستان – چین
۲۰۱۲: قطر – چین – ایران (کاله مازندران)
۲۰۱۳: ایران (کاله مازندران)- قطر – چین تایپه
۲۰۱۴: ایران (متین ورامین) – قطر – چین
۲۰۱۵: چین تایپه – قطر – ایران (پیکان)
۲۰۱۶: ایران (بانک سرمایه) – قطر – ژاپن
۲۰۱۷: ؟؟