فیروزی: تعداد داوران بین المللی ایران فراتر از استاندارد جهانی است
رئیس کمیته داوران با بیان اینکه پرورش داوران بین المللی بیش از حد نیاز کشور بوده است، گفت: استاندار جهانی برای کشور ۲۰ داور بین المللی است، در صورتی که هم اکنون ۳۶ داور بین المللی مرد و زن در والیبال ایران فعال هستند.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون والیبال، ابراهیم فیروزی در نشست هماهنگی داوران بینالمللی و ملی بانوان که ظهر امروز (سهشنبه) با حضور بیش از ۴۰ داور در فدراسیون والیبال برگزار شد، افزود: در ابتدا انتخاب مجدد خانم کعبی زاده به عنوان نایب رئیس بانوان فدراسیون والیبال را تبریک می گویم و یقین دارم که این انتخاب تاثیرات مثبت زیادی در رشد و توسعه والیبال بانوان خواهد داشت.
وی با یادآوری اینکه والیبال بانوان برای توسعه نیاز به کمک تمامی خانواده والیبال به ویژه بانوان شاغل در این رشته ورزشی دارد، گفت: مبنا و مرجع تصمیم گیری در کمیته داوران، قوانین فدراسیون جهانی والیبال است. البته قوانین کشور نیز مدنظر قرار دارد و در تصمیم گیری ها لحاظ می شود.
رئیس کمیته داوران به سه محور کلی به عنوان اهداف این کمیته در سال های آتی اشاره کرد و گفت: اخلاق، رفتار و گفتار داوران نخستین اولویت است و باید داوران در این زمینه عملکرد خوبی داشته باشند. مسایلی همانند اضافه وزن، پاکیزگی، آن تایم بودن، رفتارهای اجتماعی مناسب و ورود نکردن به مسایل که در حیطه کاری داوران نیست از جمله موارد این اولویت است.
وی به کیفی سازی به عنوان دومین هدف مهم کمیته داوران اشاره کرد و گفت: فدراسیون والیبال باید از داوران با کیفیتی بهره ببرد. داوران والیبال ایران باید حضور موثری در میادین بین المللی و آسیایی داشته باشند. بر این اساس اگر سه داور برای مسابقات آسیایی و بین المللی اعزام می شوند حداقل باید یک نفر آنان از بانوان باشد.
فیروزی در ادامه به ارتقاء دوره های داوری اشاره کرد و گفت: به همین دلیل امسال یک دوره داوری برای بانوان و یک دوره برای مردان خواهیم داشت و بجای برگزاری دوره های متعدد تلاش کردیم که کیفیت دوره ها را افزایش دهیم و بهترین داورها در این دوره ها شرکت کنند.
وی به تدوین آئین نامه کمیته داوران فدراسیون والیبال اشاره کرد و گفت: این آئین نامه برای اجرایی شدن نیاز به تصویب هیات رئیسه فدراسیون دارد. بر اساس این آئین نامه داور درجه سه ملی تنها اجازه قضاوت در مسابقات شهرستانها را دارد و درجه دو در استان ها، همچنین داوران درجه یک ملی می توانند در شهرستان ها، استان ها، مسابقات ارگان ها و مناطق قضاوت کنند.
رئیس کمیته داوران تاکید کرد: قضاوت لیگ ها تنها بر عهده داوران بین المللی است البته مسابقات قهرمانی کشور به دلیل برگزاری به شکل مجتمع استثنا است. داوران ارزیابی می شوند و در صورت به دست نیاوردن امتیازهای لازم کاهش رتبه داوری پیدا می کنند.
وی تاکید کرد: کمیته داوران هیچ شرط و شروطی برای قضاوت داوران نمی پذیرد و اگر داوران به دلایل مختلف برای دو بار از قضاوت دیدارها انصراف دهند، به مدت یک سال از قضاوت محروم خواهند شد.
فیروزی درباره اعزام داوران بین المللی به مسابقات آسیایی و بین المللی گفت: برای نخستین بار و برای ارتقاء فنی داوران تصمیم گرفتیم که بانوان داور به مسابقات قهرمانی رده های سنی مختلف مردان آسیا اعزام شوند و داوران مرد نیز به رقابت های زنان اعزام شوند. همچنین داوران منعی برای فعالیت در هیات های استانی ندارند و بخشنامه قبلی در این مورد لغو شده است.
رئیس کمیته داوران در پایان به پرورش داوران بین المللی بیش از حد نیاز کشور اشاره کرد و گفت: استاندار جهانی برای کشور ایران ۲۰ داور بین المللی است در صورتی که هم اکنون ۳۶ داور بین المللی مرد و زن در والیبال ایران فعال هستند. این موضوع زمینه کاری را قضاوت داوران بین المللی ایران کاهش می دهد و تا رسیدن به تعداد استاندار، داور بین المللی پرورش نمی دهیم.
اخبار مرتبط
- کوره چی سرپرست دفتر دکتر ضیایی شد
- تور جهانی تایلند؛ نمایندگان ایران در جمع هشت تیم برتر
- قهرمانی نوجوانان آسیا؛ داوران تبریز معرفی شدند
- برنامه اردوی نخست تیم ملی بانوان
- 6 مرد جدید به اردوی کولاکوویچ اضافه می شوند
ارسال دیدگاه