ساحلی قهرمانی مردان آسیا؛ رقابت ۴۰ تیم برای جام بیستوسه/ تلاش اندونزی برای سبقت از استرالیا
بیستوسومین دوره مسابقات والیبال ساحلی قهرمانی مردان آسیا از دوم تا پنجم تیرماه به میزبانی شهر پینگ تان چین برگزار میشود.
بیستوسومین دوره مسابقات والیبال ساحلی قهرمانی مردان آسیا از دوم تا پنجم تیرماه به میزبانی شهر پینگ تان چین برگزار میشود.
در مجموع برای حضور در این رقابتها ۴۰ تیم از ۱۴ کشور آسیایی ثبتنام کردند که در سه جدول اصلی (۳۲ تیم)، انتظار (۴ تیم) و ذخیره (۴ تیم) جای گرفتند.
در جدول اصلی مسابقات چین میزبان با چهار تیم، استرالیا، ایران، تایلند، قزاقستان و نیوزیلند با سه تیم، قطر، عمان، ژاپن، اندونزی، فیلیپین و هنگ کنگ با دو تیم و هند با یک تیم قرار دارد.
چهار تیم ژاپن (۳)، هنگکنگ (۳) و ماکائو یک و دو در فهرست انتظار و تیمهای چین (۵)، استرالیا (۴)، تایلند (۴) و ژاپن (۴) چهار تیم جدول ذخیره این مسابقات هستند.
مسابقات والیبال ساحلی قهرمانی مردان و زنان آسیا از سال ۲۰۰۰ در کشور چین استارت خورد و نمایندگان نیوزیلند، اندونزی و استرالیا در نخستین دوره گروه مردان در رتبههای اول تا سوم قرار گرفتند.
این رقابتها در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۱۵ در گروه مردان و سال ۲۰۰۶ در گروه زنان پیگیری نشد. سال ۲۰۰۳ نیز این مسابقات کلا برگزار نشد.
جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۰۶ برای نخستین بار میزبان این مسابقات در جزیره کیش شد و سال ۲۰۲۲ نیز برای دومین بار میزبانی رقابتهای گروه مردان را برعهده گرفت که در شهر بندرعباس برگزار شد.
** تلاش ایران برای حضوری شایسته
بیستوسومین دوره مسابقات والیبال ساحلی قهرمانی مردان آسیا در حالی از دوم تیرماه آغاز خواهد شد که ملیپوشان کشورمان به دنبال حضور شایسته در این رقابتها هستند.
پرویز فرخی و آقمحمد سلاق نخستین تیم قهرمان آسیا از ایران است که در سال ۲۰۱۱ در چین بر روی سکو قهرمانی قرار گرفتند.
در سال ۲۰۱۷ رحمان رئوفی و بهمن سالمی قهرمان شدند تا دومین جام این رقابتها از سانخولا تایلند راهی تهران شود.
ملیپوشان کشورمان دو مقام نایب قهرمانی در این رقابتها به دست آوردند که در سال در سال ۲۰۱۸ بهمن سالمی و آرش وکیلی به مدال نقره دست یافتند و سال ۲۰۲۱ بهمن سالمی و ابوالحسن خاکیزاده نایب قهرمان شدند.
بهمن سالمی پرافتخارترین بازیکن ساحلی ایران در این رقابتها است که یک مدال طلا و دو نقره به دست آورده است و این بازیکن با انگیزه و با تجربه در چین به دنبال چهارمین مدال خود در این تورنمنت مهم آسیا است.
** ترکیب تیمهای اعزامی
والیبال ساحلی ایران با سه تیم (دو تیم باتجربه و یک تیم جوان) در این رقابتها شرکت میکند که (بهمن سالمی-سینا شوکتی) با ۶۸۴ امتیاز، (عباس پورعسگری-علیرضا آقاجانی) با ۶۸۴ امتیاز و (مهدی محفوظی-ضرغام منصوری) با ۲۲۰ امتیاز به ترتیب در سیدهای ۱۸، ۱۹ و ۲۹ این مسابقات قرار دارند.
حمید موحدی به عنوان سرمربی، غلامرضا بحریه (سرپرست) و حسن بازدرهوا به عنوان داور اعزامی، ملی پوشان ساحلی ایران را در این رقابتها همراهی میکنند.
** استرالیا پرافتخارترین کشور
در بیستودو دوره گذشته مسابقات والیبال ساحلی قهرمانی مردان آسیا ۹ کشور بر روی سکو رفتهاند که نمایندگان استرالیا با پنج قهرمانی، دو نایب قهرمانی و چهار نشان برنز در صدر افتخارآفرینان این مسابقات قرار دارند.
کشورهای اندونزی (۴ طلا، سه نقره و دو برنز)، چین (سه طلا، ۶ نقره و پنج برنز)، قطر (سه طلا و دو برنز) و نیوزیلند (دو طلا، دو نقره و یک برنز) نیز در رتبههای دوم تا پنجم این داده آماری قرار دارند. بدین ترتیب اندونزی نزدیکترین رقیب به استرالیا برای کسب عنوان پرافتخارترین کشور در این مسابقات است.
والیبال ساحلی ایران با دو قهرمانی (۲۰۱۱ و ۲۰۱۷) و دو نایب قهرمانی (۲۰۱۸ و ۲۰۲۱) در رتبه ششم افتخارآفرینان این رقابتها قرار دارند.
قزاقستان (یک طلا، چهار نقره و سه برنز)، تایلند با دو مدال نقره و برنز و ژاپن با دو نشان برنز دیگر کشورهای افتخارآفرین مسابقات والیبال ساحلی قهرمانی مردان آسیا هستند.
** ۳۰ هزار دلار پاداش مسابقات
برای تیمهای برتر مسابقات والیبال ساحلی قهرمانی مردان آسیا ۳۰ هزار دلار پاداش در نظر گرفته شده است که به تیمهای زیر پرداخت خواهد شد:
تیم اول: ۷۵۰۰ دلار
تیم دوم: ۶۰۰۰ دلار
تیم سوم: ۴۵۰۰ دلار
تیم چهارم: ۳۰۰۰ دلار
تیمهای پنجم تا هشتم: ۱۰۵۰ دلار برای هر تیم
تیمهای نهم تا شانزدهم: ۶۰۰ دلار برای هر تیم
** جام بیستودوم در یک نگاه
بیستودومین دوره رقابتهای والیبال ساحلی قهرمانی مردان آسیا از ۲۳ تا ۲۷ آبان سال ۱۴۰۱ با حضور ۲۹ تیم از ۱۱ کشور قاره کهن برگزار شد که مسابقات دور مقدماتی در ۸ گروه با ۳۹ مسابقه در مدت سه روز پیگیری و در پایان این مرحله ۱۶ تیم برتر راهی مرحله حذفی شدند.
در نهایت تیمهای قطر یک (شریف یونس – احمد تیجان)، استرالیا یک (کریستفر مکیو – پائول برنت)، چین سه (جائو شین لی- تائو شوئه)، ایران یک (عبدالحامد میرزاعلی – آرش وکیلی) در جایگاههای اول تا چهارم آسیا قرار گرفتند و به ترتیب ۷۵۰۰، ۶۰۰۰، ۴۵۰۰ و ۳۰۰۰ دلار پاداش مسابقات را از آن خود کردند.
تیمهای عمان یک، قزاقستان سه، اندونزی یک و استرالیا سه با قرار گرفتند در رتبه پنجم مشترک ۱۰۵۰ دلار برای هر تیم را کسب کردند.
تیمهای نهم مشترک این رقابتها (تایلند سه، چین یک، ایران دو، قطر سه، قزاقستان یک، ایران سه، تایلند دو و استرالیا دو) نیز هر تیم ۶۰۰ دلار دریافت کردند.
** تیمهای اول تا سوم ادوار گذشته
۲۰۰۰ یانگ جیانگ چین: نیوزیلند، اندونزی و استرالیا
۲۰۰۱ پاسای فیلیپین: بخش مردان برگزار نشد
۲۰۰۲ ینگ کو چین: نیوزیلند، قزاقستان و چین
۲۰۰۳ مسابقات برگزار نشد
۲۰۰۴ لیناگ یوآن چین: چین، نیوزیلند و قزاقستان
۲۰۰۵ سانخولا تایلند: اندونزی، نیوزیلند و ژاپن
۲۰۰۶ کیش ایران: اندونزی، قزاقستان و اندونزی
۲۰۰۷ سانخولا تایلند: اندونزی، چین و نیوزیلند
۲۰۰۸ حیدرآباد هند: اندونزی، چین و تایلند
۲۰۰۹ هایکو چین: چین، قزاقستان و ژاپن
۲۰۱۰ هایکو چین: چین، اندونزی و چین
۲۰۱۱ هایکو چین: ایران، چین و قزاقستان
۲۰۱۲ هایکو چین: استرالیا، چین و اندونزی
۲۰۱۳ هوهان چین: قزاقستان، تایلند و چین
۲۰۱۴ جین جیانگ چین: استرالیا، قزاقستان و قطر
۲۰۱۵ هنگ کنگ: بخش مردان برگزار نشد
۲۰۱۶ سیدنی استرالیا: استرالیا، استرالیا و استرالیا
۲۰۱۷ سانخولان تایلند: ایران، اندونزی و استرالیا
۲۰۱۸ ساتون تایلند: قطر، ایران و قزاقستان
۲۰۱۹ مامومینگ چین: قطر، چین و چین
۲۰۲۰ ادون تانی تایلند: استرالیا، چین و استرالیا
۲۰۲۱ پوکت تایلند: استرالیا، ایران و قطر
۲۰۲۲ بندرعباس ایران: قطر، استرالیا و چین
۲۰۲۳ پینگ تان چین: ؟؟؟
اخبار مرتبط
- تان توی: بازیکنان ایرانی در سرویس زدن مهارت خوبی دارند
- آشفته: در آینده نتیجه بهتری میگیریم
- رشیدی: باید هزینه جوانگرایی را بپردازیم/ صبح زود به مصاف ازبکستان میرویم
- تیم ملی جوانان به ترکیب جهانی نزدیک میشود/ دعوت 14 بازیکن به اردوی ششم
- چلنجرکاپ زنان آسیا؛ آشفته امتیازآورترین بازیکن ایران شد
ارسال دیدگاه