جدال پنج نماینده زنان قاره کهن در قهرمانی جهان/ معرفی تیمهای اول تا سوم بعد از ۱۰۸ مسابقه
مسابقات والیبال قهرمانی زنان جهان از یکم مهرماه با حضور ۲۴ تیم از جمله پنج نماینده قاره کهن آسیا در دو کشور هلند و لهستان آغاز میشود و تیمهای اول تا سوم این رقابتها بعد از برگزاری ۱۰۸ دیدار در مدت ۲۴ روز معرفی خواهند شد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون والیبال، نوزدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی زنان جهان با حضور ۲۴ تیم از یکم تا بیستوسوم مهرماه سال ۱۴۰۱ به میزبانی دو کشور هلند و لهستان برگزار خواهد شد.
تیمهای ژاپن، چین، کرهجنوبی، تایلند و قزاقستان به نمایندگی از قاره کهن آسیا در این مسابقات حضور دارند.
گروهبندی مرحله مقدماتی رقابتهای والیبال قهرمانی زنان جهان به قرار زیر است:
گروه A: هلند، ایتالیا، بلژیک، پرتوریکو، کامرون و کنیا
گروه B: لهستان، ترکیه، جمهوری دومینیکن، کرهجنوبی، تایلند و کرواسی
گروه C: آمریکا، صربستان، آلمان، بلغارستان، کانادا و قزاقستان
گروه D: برزیل، چین، ژاپن، کلمبیا، آرژانتین و جمهوری چک
مرحله مقدماتی مسابقات والیبال قهرمانی زنان جهام از روز یکم جمعه یکم مهرماه با دیدار لهستان و کرواسی آغاز میشود و تا یکشنبه دهم مهرماه با ۶۸ دیدار پیگیری خواهد شد. در پایان این مرحله از هر گروه چهار تیم برتر به مرحله بعدی صعود میکنند.
در مرحله بعدی ۱۶ تیم برتر در دو گروه هشت تیمی شامل گروههای E (تیمهای اول تا چهام گروههای A و D) و F (تیمهای اول تا چهارم گروههای B و C ) از ۱۲ تا ۱۷ مهرماه به مصاف یکدیگر میروند. در مجموع در این مرحله ۳۲ دیدار برگزار میشود و از هر گروه چهار تیم برتر به مرحله نخست حذفی صعود خواهند کرد.
مراحل یک چهارم (۱۹ مهر)، نیمهنهایی (۲۰ و ۲۱ مهر) و نهایی (۲۳ مهر) این مسابقات نیز با هشت دیدار پیگیری خواهد شد تا در مجموع بعد از برگزاری ۱۰۸ دیدار، تیمهای اول تا سوم معرفی شوند.
** نگاهی کوتاه به نمایندگان قاره آسیا
تیم ملی والیبال زنان ژاپن یکی از نمایندگان قاره آسیا در جام نوزدهم جهان است که در سال ۱۹۶۰ و در سومین دوره این رقابتها نخستین حضور خود را در مسابقات قهرمانی جهان را با کسب مدال نقره تجربه کرد.
ژاپنیها از سال ۱۹۶۰ تا ۱۹۷۸ در شش دوره متوالی بر روی سکوی قهرمانی و نایب قهرمانی این رقابتها رفتند. تیم ملی والیبال زنان ژاپن سه قهرمانی سالهای ۱۹۶۲، ۱۹۶۷ و ۱۹۷۴ و سه نایب قهرمانی در سالهای ۱۹۶۰، ۱۹۷۰ و ۱۹۷۸ را در پرونده کاری خود دارد.
مدال برنز سال ۲۰۱۰، یک رتبه چهارمی، دو جایگاه ششمی، سه رتبه هفتمی، دو جایگاه هشتمی و یک رتبه سیزدهمی از دیگر دستاوردهای تیم ملی زنان ژاپن در ۱۶ دوره حضور در مسابقات قهرمانی جهان است.
تیم ملی والیبال زنان ژاپن از نظر حضور در بازیهای المپیک با ۱۳ دوره رکورد دار آسیاست، این تیم در سال ۱۹۶۴ نخستین حضور خود را المپیک تجربه کرد. زنان سامورایی دو مدال طلا و قهرمانی بازیهای المپیک (۱۹۶۴ و ۱۹۷۶) را در گنجینه افتخارات خود دارند.
تیم ملی والیبال زنان چین که در سال ۱۹۵۶ نخستین حضور خود در رقابتهای قهرمان جهان را تجربه کرد، در سال ۲۰۲۲ چهاردهمین حضور خود در این رقابتها را تجربه خواهد کرد.
دو مقام قهرمانی در سالهای ۱۹۸۲ و ۱۹۸۶، سه مدال نقره (۱۹۹۰، ۱۹۹۸ و ۲۰۱۴) و مقام سومی دوره قبل (۲۰۱۸) از جمله افتخارات این تیم در جهان محسوب میشود.
تیم ملی والیبال زنان چین در سال ۱۹۸۴ برای نخستین بار در بازیهای المپیک حضور یافت و از آن زمان تا کنون ۹ بار تجربه حضور در این رویداد مهم ورزش جهان را دارد.
سه عنوان قهرمانی بازیهای المپیک (۱۹۸۴ لسآنجلس، ۲۰۰۴ آتن و ۲۰۱۶ ریو) از مهمترین افتخارات این تیم در المپیک است.
تیم ملی والیبال زنان کرهجنوبی از سال ۱۹۶۷ تا کنون در ۱۲ دوره مسابقات قهرمانی جهان شرکت کرده است که دو مدال برنز ۱۹۶۷ و ۱۹۷۴ بهترین عملکرد این تیم در این مسابقات است. کرهایها در دوره قبلی این مسابقات در جایگاه هفدهم قرار گرفتند.
تایلند دیگر نماینده قاره آسیا در مسابقات قهرمانی زنان جهان است که در سال ۲۰۲۲ ششمین حضور خود را در این رقابتها تجربه میکند.
بهترین عنوان کسب شده تیم ملی والیبال زنان تایلند در پنج دوره قبلی این مسابقات جایگاه سیزدهمی در سالهای ۱۹۹۸، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۸ این مسابقات است.
قزاقستان پنجمین و آخرین نماینده قاره کهن آسیا در مسابقات قهرمانی زنان جهان است که در سال ۲۰۲۲ پنجمین حضور خود را در این رقابتها تجربه میکند.
بهترین عنوان کسب شده تیم ملی والیبال زنان قزاقستان در چهار دوره قبلی این مسابقات جایگاه پانزدهمی سال ۲۰۱۴ است و در دوره قبل قزاقها در رتبه آخر مسابقات (۲۴) قرار گرفتند.
** ژاپن پرافتخارترین تیم حاضر در مسابقات
اتحاد جماهیر شوروی با پنج مدال طلا، دو نایب قهرمانی و یک مقام سومی پرافتخارترین کشور این رقابتها است که در حال حاضر کشوری با این نام نداریم.
روسیه با دو طلا و سه برنز در جایگاه پنجم افتخارآفرینان مسابقات والیبال قهرمانی زنان جهان قرار دارد و این کشور هم که در سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰ قهرمان جهان شد به دلیل تحولات و آغاز جنگ با اوکراین از حضور در این رقابتها منع شد.
تیمهای ژاپن (سه طلا، سه نقره و یک برنز)، کوبا (سه طلا و یک نقره) و چین (دو طلا، سه نقره و یک برنز) در رتبههای دوم تا چهارم این ردهبندی قرار دارند و نماینده نخست قاره آسیا برای چهارمین مدال طلای خود به میدان میرود اما کسب این عنوان کار آسانی برای این تیم نخواهد بود.
صربستان، ایتالیا و آمریکا دیگر قهرمانان این مسابقات در ادوار گذشته هستند که حداقل یک مدال طلا در گنجینه افتخارات خود دارند.
صربستان، ایتالیا، چین و هلند در رتبههای اول تا چهارم دوره قبل قرار گرفتند و هلندیها در سال ۲۰۲۲ با امتیازی میزبانی به دنبال نخستین مدال خود در این رقابتها هستند.
اخبار مرتبط
- بابایی: در لیگ برتر امسال هیچ تیمی حاشیه امنیت ندارد/ کاهش فشردگی مسابقات آسیبها را کم میکند
- نشست داورزنی و امیر فولادی با محوریت «سرباز قهرمان»
- اطلاعیه سازمان لیگ؛ کفپوش سالن آیتالله خاتمی تعویض شد
- نفرزاده: استانداردسازی سالنها سطح کیفی مسابقات را افزایش میدهد/ هدف سایپا تثبیت در لیگ برتر است
- لیگ برتر؛ صادقیانی: حرکت لیگ به سمت حرفهای و تصمیمات فدراسیون نویدبخش برگزاری مسابقات استاندارد است
ارسال دیدگاه