عملکرد سال ۱۳۹۹ والیبال ایران (۲)؛ اقدامات اساسی و پایهای فدراسیون
فدراسیون والیبال در سال ۹۹ اقدامات پایهای و اساسی زیادی برای تداوم رشد و توسعه این رشته ورزشی در کشورمان انجام داد که انتخاب آلکنو به عنوان سرمربی جدید، تدوین آئین نامه انضباطی مسابقات والیبال، افزایش همکاری با آموزش و پرورش و تعیین آرمان والیبال ایران در المپیک توکیو از جمله این موارد است.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون والیبال، تدوین استراتژی جدید فدراسیون برای تیم نوجوانان ۱۴۰۱ و راهاندازی مجدد لیگ برتر ساحلی از دیگر کارهای انجام شده پایهای فدراسیون در سال ۹۹ است.
** آلکنو سرمربی تیم ملی ایران شد
روند انتخاب سرمربی تیم ملی والیبال ایران که از اواخر فروردین ماه آغاز شده بود، در نهایت در تاریخ سوم آذرماه به ثمر نشست و ولادیمیر آلکنو رسما به عنوان سرمربی جدید تیم ملی انتخاب شد.
استراتژی فدراسیون والیبال برای انتخاب سرمربی تیم ملی و ردههای سنی استفاده از نظرات کارشناسان، مربیان و پیشکسوتان این رشته ورزشی بود و به همین دلیل این موضوع در چهار نشست کارگروه انتخاب سرمربی، دو نشست هیات رئیسه و یک نشست هم اندیشی با حضور بیش از ۶۰ نفر از کارشناسان و مربیان بررسی و در نهایت تصمیمگیری شد.
بر این اساس، کمیته فنی انتخاب سرمربی تیم ملی والیبال در نخستین نشست خود که در ۱۵ شهریورماه تشکیل شد، مصوب کرد که از مربی تراز اول جهانی برای هدایت تیم ایران در لیگ ملتها ۲۰۲۱ و بازیهای المپیک توکیو استفاده شود.
همچنین مقرر شد که برنامه انتخاب سرمربی تیم ملی، تا پایان بازیهای المپیک توکیو باشد و برای دوره بعد از آن که جوانگرایی ضرورت دارد، برنامهریزی مجدد انجام شود.
دومین نشست کمیته فنی و اتاق فکر فدراسیون والیبال برای انتخاب سرمربی تیم ملی نیز ۱۹ شهریورماه برگزار شد و با انتخاب پنج گزینه برای هدایت این تیم به پایان رسید.
در این نشست رزومهای از مربیان مطرح جهان (۱۵ نفر) که امکان همکاری با تیم ملی والیبال ایران و نظر موافق اعضای کمیته فنی برای هدایت تیم کشورمان را نیز داشتند، ارائه شد و سپس اعضای شرکت کننده نظرات خود را درباره مربیان مطرح شده بیان کردند و هر عضو کمیته فنی سه تا چهار مربی را به عنوان اولویت انتخاب خود معرفی کرد.
اعضای کمیته فنی و اتاق فکر انتخاب سرمربی تیم ملی، در سومین نشست خود که روز یکشنبه ۱۱ آبان ماه برگزار شد، با اکثریت آرا «ولادیمیر آلکنو» و «دانیل کاستلانی» را برای هدایت تیم ملی والیبال ایران در لیگ ملت های سال ۲۰۲۱ و بازی های المپیک توکیو انتخاب کرد و مقرر شد فدراسیون والیبال مذاکرات با این سرمربیان را برای توافق نهایی ادامه دهد.
سومین نشست هیات رئیسه فدراسیون والیبال در سال ۹۹ روز چهارشنبه ۲۸ آبان ماه به ریاست دکتر محمدرضا داورزنی رئیس فدراسیون والیبال برگزار شد و نتیجه مذاکرات انجام شده با ولادیمیر آلکنو برای پذیرش هدایت تیم ملی والیبال ایران از جمله موضوعات مطرح شده در این نشست بود.
رئیس فدراسیون والیبال در این نشست، گزارشی از مذاکرات انجام شده با ولادیمیر آلکنو برای هدایت ملیپوشان والیبال ایران در سال ۲۰۲۱ ارائه کرد و اعضای هیات رئیسه برای عقد قرارداد با این مربی روس، موافقت خود را اعلام کرد تا عملا هدایت تیم ملی ایران در رویدادهای سال ۲۰۲۱ به این مربی سپرده شود.
در نهایت قرارداد سرمربی تیم ملی والیبال ایران روز یکشنبه سوم آذرماه پس از امضای دکتر محمدرضا داورزنی رئیس فدراسیون والیبال رسمی شد و بر اساس این قرارداد، هدایت تیم ملی والیبال کشورمان تا پایان بازیهای المپیک توکیو بر عهده این مربی باتجربه روس خواهد بود.
طبق قرارداد، حضور سرمربی تیم ملی از ۲۲ فروردینماه سال ۱۴۰۰ در اردوی تیم ملی خواهد بود، اما وی کار خود را از اول آذرماه ۹۹ شروع کرده است تا ملیپوشان والیبال ایران با آمادگی بیشتر در دو رویداد مهم سال ۲۰۲۱ (لیگ ملتها و بازیهای المپیک توکیو) شرکت کنند.
** آئیننامه انضباطی مسابقات والیبال
تدوین آئیننامه اجرایی و انضباطی برگزاری مسابقات هر ساله بر اساس شرایط زمانی انجام میشد اما در سال ۹۹ به شکلی تدوین شد که دیگر نیازی به بازنگری هر ساله نداشته باشد.
تدوین و تصویب آئیننامه اجرائی و انضباطی برگزاری مسابقات فدراسیون والیبال جمهوری اسلامی ایران در هفت ماده و ۶ تبصره که دارای ویژگی های خاصی از جمله موارد زیر است:
تبدیل برخی فاکتورها که هر ساله نیاز به تغییر داشت، به فاکتورهایی بر اساس قوانین جاری و روز کشور است و دیگر نیاز به تغییرات در آئیننامه هر سال وجود ندارد.
تعیین کف قرارداد تا نسل آینده والیبال دچار زیان نشوند.
همچنین در این آئین نامه برای مبارزه با قرارداد داخلی باشگاهها با بازیکنان، با هدف فرار مالیاتی راهکارهایی پیش بینی شده است.
طراحی نظام پاداش دهی به بازیکنان و باشگاهها و همچنین نظام ارزیابی ناظران از دیگر موارد آئین نامه تدوین شده است.
** همکاری با آموزش و پرورش در زمینه استعدادیابی
سال ۹۹ به دلیل درگیری کشورهای جهان با بیماری کرونا برگزاری مسابقات والیبال رده سنی نونهالان در کشور امکان پذیر نبود و فدراسیون والیبال برای دنبال کردن روند استعدادیابی و پشتوانه سازی تیمهای ملی همکاری گستردهای را با وزارت آموزش و پرورش و فدراسیون ورزش دانش آموزی در برنامههای کاری خود لحاظ کرد.
در این راستا چندین نشست ویژه شناسایی استعدادهای والیبال در همکاری با وزارت آموزش و پرورش برگزار و مقرر شد با توجه به شیوع و گسترش بیماری کرونا، با استفاده از اطلاعات سامانههای آموزش و پرورش و فدراسیون ورزشهای دانشآموزی، افراد شایسته شناسایی و به اردوهای انتخابی تیمهای نوجوانان دختر و پسر ایران دعوت شوند.
همچنین در این نشستها، فارغ از جریان استعدادیابی، تصمیمات خوبی درباره نحوه انتخاب افراد برای حضور در تیمهای والیبال نوجوانان دختر و پسر گرفته شد و با توجه به اینکه نگاه فدراسیون، امکان استفاده از همه افراد کشور در این تیمها است، سیستمی برای خود اظهاری افراد داوطلب با استفاده از معیارهای استاندارد، تهیه و راهاندازی شد.
امکان دسترسی دپارتمان آموزش، مربیان و استعدادیابی به منابع اطلاعاتی وزارت آموزش و پرورش و فدراسیون ورزش دانشآموزی نیز فراهم شد تا با تعیین شاخصهها برای سنین مختلف دختران و پسران، از اطلاعات آموزش و پرورش در اپلیکشنهای شاد، همگام و کوچ نیز در این روند استفاده شود.
** تعیین آرمان والیبال ایران در المپیک توکیو
دومین نشست رسمی هیات رئیسه فدراسیون والیبال در سال ۹۹ روز چهارشنبه پنجم شهریورماه به ریاست دکتر محمدرضا داورزنی رئیس فدراسیون والیبال برگزار شد.
در این نشست مهرداد هاشمی، فریبا محمدیان، ناصر میرفخرایی، محمود افشاردوست، وحید مرادی، میلاد تقوی، بهنام محمودی، مهناز شاددل، شهرام عظیمی، مهدی اسلامی، مصطفی کارخانه، هوشنگ عشایری و محمدجواد یزدانپناه اعضای هیات رئیسه و کارشناسان دعوت شده حضور داشتند.
نشست هیات رئیسه فدراسیون والیبال سه مصوبه مهم داشت که قرار گرفتن تیم ملی ایران در بین چهار تیم برتر المپیک توکیو به عنوان آرمان این رشته ورزشی در سال ۱۴۰۰ یکی از آنها بود.
** استراتژی جدید فدراسیون برای تیم نوجوانان ۱۴۰۱
شیوع و گسترش ویروس کرونا، باعث تعطیلی بسیاری از رویدادهای ورزشی جهان در سال ۲۰۲۰ از جمله مسابقات قهرمانی والیبال نوجوانان زیر ۱۸ سال آسیا شد.
بر اساس استراتژی جدید فدراسیون والیبال، برگزار نشدن این مسابقات نباید لطمهای به روند پشتوانهسازی بازیکن برای تیم ملی بزرگسالان ایجاد کند و به همین دلیل محمد وکیلی به عنوان سرمربی تیم نوجوانان پسر سال ۱۴۰۱ انتخاب شد تا با شناسایی استعدادهای ۱۵ تا ۱۶ ساله فعلی، تیم ایران را برای مسابقات قهرمانی نوجوانان آسیا در سال ۲۰۲۲ و قهرمانی جهان در سال ۲۰۲۳ آماده کند.
از سوی دیگر، فدراسیون والیبال برای دفاع از عناوین قهرمانی ایران در ردههای سنی نوجوانان و جوانان جهان، نیازمند برنامهریزی بلندمدت است و این فرصت ۱۸ ماهه برای رصد، شناسایی و غربالگری استعدادها و پرورش آنان ضروری است.
رئیس فدراسیون والیبال روز دوشنبه ۱۵ دیماه در حکمی محمد وکیلی را به عنوان سرمربی تیم نوجوانان پسر ایران در سال ۱۴۰۱ منصوب کرد و در حکم وکیلی تاکید شده بود که نظر به تجارب ارزشمند جنابعالی در کشف و پرورش استعدادهای بالقوه والیبال و بر اساس استراتژی نوین فدراسیون در راستای پشتوانهسازی و حضور قدرتمند در عرصه رویدادهای بینالمللی و ردههای پایه، به عنوان سرمربی تیم نوجوانان پسر ایران ۱۴۰۱ منصوب میشوید.
** راهاندازی مجدد لیگ برتر ساحلی
فدراسیون والیبال ایران در پی مدتی رکود نسبی رشته ساحلی در داخل و حضور بین المللی، با نگاهی نو به ارزیابی شرایط موجود پرداخت و با بهره گرفتن از نیروهای کارآمد مدیریتی و برنامه ریزی افق تازهای را برای والیبال ساحلی کشور ترسیم کرد که همانا قرار گرفتن نمایندگان ایران در میان برترین های آسیا، جهان و المپیک بود.
اما والیبال ساحلی همیشه در سایه والیبال سالنی است و در بسیاری از نقاط، این رشته در مقایسه با والیبال سالنی مغفول مانده است و جایگاهی همانند والیبال سالنی کسب نکرده است. این اتفاق دلایل متعددی دارد که مهمترین آن، تامین نشدن مسائل مالی است. به همین دلیل خانوادهها تمایلی به فعالیت فرزندانشان در والیبال ساحلی ندارند.
سیاست فدراسیون در سال ۹۹ این بود که این رشته ورزشی حامی مالی مستقل داشته باشد. رئیس فدراسیون والیبال در نخستین گام، توفیق کابلی را به عنوان رئیس و کامران ذوقی را به عنوان دبیر کمیته ساحلی منصوب کرد.
برگزاری لیگ برتر نیز نخستین گام برای ایجاد انگیزه در نسلی است که به سختی به والیبال ساحلی گرایش پیدا میکند و یک قدم مهم در مسیر بزرگی است که می تواند دو مدال المپیک را برای ایران به ارمغان آورد.
فدراسیون والیبال دستورالعمل برگزاری لیگ برتر ساحلی سال ۹۹ روز شنبه ۲۴ آبان ماه به باشگاههای ورزشی کشور، هیاتهای استانی والیبال و ادارات کل ورزش و جوانان استانهای مختلف ایران ابلاغ کرد و جایزه یک میلیارد ریالی نیز برای این مسابقات تعیین کرد.
کلیات آئیننامه لیگ برتر والیبال ساحلی نیز در چهارمین نشست هیات رئیسه فدراسیون والیبال در سال ۹۹ که روز چهارشنبه ۱۵ بهمن ماه برگزار شد، به تصویب اعضای رسید و این آئیننامه دارای ۱۴ فصل، ۴۷ ماده و ۳۳ تبصره است.
قرعهکشی لیگ برتر ساحلی روز یکشنبه دهم اسفندماه در سالن استاد فارسی آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک برگزار شد و بر اساس برنامه تدوین شده کمیته ساحلی، این رقابتها از ۱۸ فروردین سال جاری به شکل دورهای و نیمهمتمرکز برگزار خواهد شد.
اخبار مرتبط
- هجده بازیکن وارد اردوی تیم ملی والیبال شدند
- عملکرد سال 1399 والیبال ایران (1)؛ آثار شیوع کرونا در ورزش
- خوشخبر: محمدیراد به دلایل شخصی حضور در کادر فنی تیم ملی را نپذیرفت/ غفور از روز اول در اردو حاضر میشود
- نشست آنلاین کمیته پزشکی AVC برگزار شد
- سوپر لیگ روسیه؛ شاگردان آلکنو به مرحله نهایی صعود کردند
ارسال دیدگاه