گذشته، حال و آینده کمیتهها (۳)؛ والیبال ساحلی در تلاش برای سهمیه المپیک
رئیس فدراسیون والیبال اهداف بلندمدتی برای کمیتههای مختلف تدوین کرده است که کسب سهمیه و حضور نماینده والیبال ساحلی ایران در بازیهای المپیک از جمله برنامههای پیش روی کمیته ساحلی است.
روابط عمومی فدراسیون والیبال در نظر دارد در سلسله گزارشهایی با استفاده از نظرات کارشناسان و متخصصان به وضعیت گذشته، حال و برنامههای تدوین شده برای آینده کمیتههای مختلف فدراسیون بپردازد.
سازمان والیبال ساحلی در چارت جدید فدراسیون والیبال به کمیته ساحلی تغییر کرده است و کسب سهمیه بازیهای المپیک، جذب حامی مالی مستقل و ارتقای جایگاه مربیان و داوران این رشته ورزشی، از جمله اهداف مدنظر برای این کمیته است.
در سومین گزارش “گذشته، حال و آینده کمیتهها” به چگونگی دستیابی به اهداف کمیته والیبال ساحلی میپردازیم.
** ساحلی در چشمانداز جدید فدراسیون
فدراسیون والیبال ایران با نگاهی نو به ارزیابی شرایط والیبال ساحلی پرداخت تا با بهره گرفتن از نیروهای کارآمد مدیریتی و برنامهریزی، افق تازهای برای والیبال ساحلی کشور ترسیم کند که قرار گرفتن نمایندگان ایران در میان برترینهای آسیا و جهان و کسب سهمیه المپیک از جمله آنهاست.
ایران با داشتن حدود ۶ هزار کیلومتر ساحل (دریای کاسپین، خلیج فارس و دریای عمان) و جمعیت حدود ۲۵ میلیون نفر جوان بین ۱۵ تا ۳۰ سال؛ دو اصل مهم توسعه والیبال ساحلی یعنی زمین و نیروی انسانی را در اختیار دارد.
فدراسیون والیبال با مدنظر قرار دادن این مهم، برای دست یافتن به اهداف جهانی خود، برنامههای متنوعی برای توسعه والیبال ساحلی تدوین و به مرحله اجرایی رسانده است.
استعدادیابی در میان جوانان علاقهمند به والیبال ساحلی، برگزاری مسابقات قهرمانی ردههای سنی کشور، تلاش برای تغییر نسل والیبال ساحلی، برگزاری دورههای مختلف آموزش مربیگری بینالمللی به منظور ارتقای سطح دانش فنی و آشنایی اهالی والیبال ساحلی ایران با علم روز این رشته در دنیا و میزبانی تورهای سه و یک ستاره ساحلی جهان، از جمله برنامههای تدوین و اجرا شده برای رشد و توسعه والیبال ساحلی است.
یکی دیگر از اقدامات موثر برای ایجاد جذابیت و درگیر کردن مردم و رسانهها با والیبال ساحلی، برگزاری تورهای ملی و مسابقات قهرمانی کشور در رده های سنی مختلف است، اما نباید فراموش کرد که حامی مالی، مهمترین نیاز والیبال ساحلی برای تداوم برنامههای توسعهای است.
** ساحلی ایران میتواند جزو برترینهای جهان باشد
رئیس فدراسیون والیبال معتقد است که مردم از والیبال ایران انتظار رشد و توسعه در همه ابعاد را دارند و همانطور که والیبال سالنی رشد و توسعه یافته است، والیبال ساحلی نیز میتواند جزو تیمهای برتر جهان باشد.
دکتر «محمدرضا داورزنی» با بیان این که برای رسیدن به این هدف برنامههای خود را از مدتها قبل شروع کردهایم، تصریح کرد: داشتن هزاران کیلومتر ساحل در شمال و جنوب کشور و شرایط جغرافیایی مناسب برای مسابقات ساحلی، از جمله امکانات بسیار خوب و مهم برای والیبال ساحلی است که جمهوری اسلامی ایران داراست.
وی با یادآوری دومین کسب سهمیه المپیک از سوی تیم ملی والیبال ایران، تاکید کرد: والیبال ساحلی بعد از دو دوره صعود والیبال سالنی ایران به بازیهای المپیک، در اندیشه و تلاش برای راهیابی به بازیهای المپیک است. امیدوارم در این راه با اتکا به کشف استعدادهای درخشان در ردههای سنی نوجوانان و جوانان و آموزش آنها بر اساس علوم روز این رشته ورزشی، در آینده نزدیک، والیبال ساحلی نیز همچون والیبال سالنی به المپیک صعود کند.
** مسیر دشوار ساحلی ایران برای حضور در المپیک توکیو
مسابقات والیبال ساحلی المپیک توکیو با حضور ۴۸ تیم در دو گروه مردان و زنان پیگیری خواهد شد و والیبال ساحلی ایران برای حضور در این رقابتها، مسیر دشواری پیشرو دارد.
پیش از این قرار بود بازیهای المپیک ۲۰۲۰ از سوم تا نوزدهم مرداد ۹۹ در توکیو پایتخت ژاپن برگزار شود، اما به دلیل بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا، برای نخستین بار در تاریخ، این بازیها به تعویق افتاد.
کمیته برگزاری بازیهای المپیک توکیو، اول تا هفدهم مردادماه سال ۱۴۰۰ را به عنوان زمان جدید این رویداد مهم جهانی تعیین کرده است.
والیبال ساحلی یکی از مسابقات جذاب بازیهای المپیک است که علاقهمندان بسیار زیادی در جهان دارد و تماشاگران زیادی را به محل برگزاری این رقابتها میکشاند.
کشورهای زیادی از جمله ایران برای حضور نمایندگان خود در المپیک توکیو برنامهریزی کردهاند، اما مسیر دشواری پیشروی والیبال ساحلی کشورمان قرار دارد تا در جمع ۲۴ تیم نهایی مردان این رقابتها قرار گیرد.
تا کنون حضور چهار تیم از کشورهای ژاپن به عنوان میزبان، روسیه قهرمان جهان سال ۲۰۱۹، ایتالیا و لتونی (کسب سهمیه در مسابقات انتخابی چین) در مسابقات والیبال ساحلی مردان المپیک توکیو قطعی شده است و دیگر تیمها از جمله تیم ملی والیبال ساحلی ایران، برای ۲۰ سهمیه باقیمانده در تلاش هستند.
بر این اساس، مرحله نهایی مسابقات انتخابی قارهها در محدوده زمانی ۲۱ تا ۲۷ ژوئن ۲۰۲۱ (۳۱ خرداد تا ۶ تیرماه ۱۴۰۰) در پنج قاره جهان برگزار میشود و قهرمان این مسابقات سهمیه المپیک توکیو دریافت میکنند.
همچنین ۱۵ تیم رنکینگ برتر تورهای جهانی، سهمیه حضور در بازیهای المپیک توکیو را به دست میآورند.
بر این اساس، تیمها باید حداقل در ۱۲ تور جهانی شرکت کرده باشند و اگر تیمی در تورجهانی بیشتری حضور پیدا کرده باشد، ۱۲ توری که بالاترین امتیاز را کسب کرده باشند، ملاک محاسبه فدراسیون جهانی برای کسب سهمیه المپیک توکیو خواهد بود.
** نمایندگان ایران با درخشش به مرحله نهایی انتخابی المپیک صعود کردند
دبیر کمیته ساحلی فدراسیون والیبال درباره مسابقات انتخابی آسیا، گفت: دو تیم ملی الف و ب ایران با درخشش در مسابقات مرحله مقدماتی، جواز حضور در مرحله نهایی انتخابی قاره آسیا را کسب کردهاند.
«نادر انصاری»، تصریح کرد: مسابقات مرحله نهایی قاره آسیا با حضور ۱۶ تیم از هشت کشور برگزار میشود و تنها تیم قهرمان سهمیه المپیک را به دست میآورد.
وی مهمترین نیاز والیبال ساحلی را حامی مالی مستقل دانست و گفت: برطرف کردن سایر موارد مانند جذب آنالیزور، مربی بدنساز، فیزیوتراپیست برای تیم ملی و ردههای مختلف سنی، برگزاری لیگ ساحلی، تدوین برنامههای بلندمدت و ثبات در مدیریت کمیته ساحلی فدراسیون والیبال مستلزم وجود حامی مالی است.
** برنامههای سال ۹۹ والیبال ساحلی
کمیته ساحلی فدراسیون والیبال برنامه برگزاری مسابقات داخلی، حضور در رویدادهای مهم آسیا و جهان و دورههای آموزشی خود را برای دوره پس از کرونا در سال ۹۹ تدوین کرده است و همانند دیگر رشتههای ورزشی منتظر موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا برای اجرایی کردن این برنامهها است.
در تقویم برون مرزی کمیته والیبال ساحلی، حضور تیمهای ملی و ردههای سنی ایران در ۱۱ رویداد پیشبینی شده است که مرحله نهایی انتخابی المپیک در کشور چین، قهرمانی مردان زیر ۱۹ آسیا و جهان در کشور تایلند از جمله آنها است.
در تقویم مسابقات داخلی نیز ۹ تور ملی، مسابقات قهرمانی کشور زیر ۱۷، ۱۹، ۲۱ و ۲۳ سال و مینی والیبال قهرمانی کشور آمده است که پیشبینی میشود تورهای ملی آققلا و بندرترکمن، با استقبال خوبی از سوی علاقهمندان به والیبال ساحلی روبهرو شود.
برگزاری کلاس داوری درجه یک، کلاس مربیگری درجه دو، کلاس داوری ملی، سمینار دانشافزایی داوران ساحلی ملی، سمینار دانشافزایی مربیان بینالمللی ساحلی و کلاس داوری بینالمللی قارهای، از جمله برنامههای آموزشی این کمیته در سال ۹۹ است که بعد از شروع فعالیتهای ورزشی و آموزشی در کشور، اجرایی میشوند.
** حامیان مالی، مهمترین عامل توسعه والیبال ساحلی
از سال ۱۹۸۷ که فدراسیون جهانی والیبال نخستین دوره مسابقات قهرمانی جهان ساحلی را به میزبانی ریودوژانیرو برگزار کرد، و از سال ۱۹۹۲ که تورهای جهانی والیبال ساحلی به معنای امروزی پیگیری میشود، حامیان مالی مهمترین نقش را در برگزاری، رشد و توسعه این ورزش داشتند.
در سال ۱۹۹۲ والیبال ساحلی به عنوان یک رشته میهمان در بازیهای المپیک بارسلون شرکت کرد و در سال ۱۹۹۳ کمیته بینالمللی المپیک پذیرفت که والیبال ساحلی به عنوان یکی از ورزشهای المپیکی رسما از المپیک آتلانتا ۱۹۹۶ در این بازیها حضور داشته باشد.
والیبال ساحلی در حال حاضر به عنوان رشته ورزشی که یکی از پربینندهترین ورزشهای المپیک است، در ۹۰ کشور جهان به طور رسمی پیگیری میشود و سالانه شاهد برگزاری بیش از ۲۰۰ تورنمنت با جایزه نقدی بیش از ۳۰ میلیون دلار است.
«بهرام سلیمانی» داور والیبال ساحلی و عضو کمیته داوران فدراسیون والیبال از جمله افرادی است که بر ضرورت وجود حامیان مالی برای رشد و توسعه والیبال ساحلی تاکید دارد. وی معتقد است کم بودن مسابقات داخلی و خارجی و نبود حامیان مالی، فرصت زیادی به داوران والیبال ساحلی برای قضاوت در مسابقات و نمایش عملکردشان نمیدهد.
سلیمانی که در مسابقات بسیاری به عنوان ناظر داوری فعالیت کرده است، با بیان این که با برگزاری مسابقات بیشتر، اتفاقات خوبی برای والیبال ساحلی و داورانش خواهد افتاد، افزود: در سال ۹۸، رویدادهای ساحلی کمتری برگزار شد، چون حامی مالی کمتر شده است. دراین سال تنها دو تور مهم مانند درگهان و بندرترکمن برگزار شد و عملکرد داوریها و نظارت خوب بود، اما وقتی مسابقهای نباشد، قضاوتی هم نخواهد بود. بعد از تغییراتی که در فدراسیون به وجود آمد، منتظر اتفاقات خوب بودیم و پیشنهاداتی شد که مسابقاتی با هزینه فدراسیون برگزار شود که کرونا تمام برنامهها را لغو کرد.
وی با یادآوری این که داوران والیبال ساحلی مظلوم واقع شدهاند، گفت: با وجود مشکلات، پیگیر انجام برنامهها هستیم و رتبهبندی داوران به زودی انجام میشود تا اگر مسابقاتی برگزار شد، داوران اعزام شوند. در حال حاضر دو نفر از داوران ایران کاندیدای آسیا شدهاند اما به خاطر برگزار نشدن مسابقه، قضاوتی نداشتند. باید تعداد داوران را به ۵ یا ۶ نفر افزایش بدهیم تا در سطح آسیا قضاوت کنند، اما وقتی اسپانسری وجود ندارد و مسابقهای هم برگزار نمیشود، داوران فرصتی برای نشان دادن تواناییهای خود ندارند.
سلیمانی با تاکید بر این که متاسفانه بین داوران والیبال ساحلی، انسجام و دستهبندی وجود ندارد، تصریح کرد: یکی از دلایل این موضوع نداشتن رئیس کمیته والیبال ساحلی است. پایین بودن تعرفه قضاوت برای داوران ساحلی و تاخیر در پرداخت حقالزحمه داوران از دیگر دلایل نبود انسجام در بین داوران والیبال ساحلی است.
** پخش تلویزیونی، شرط نخست جذب حامیان مالی است
کارشناسان و متخصصان والیبال ساحلی معتقد هستند برای جذب حامیان مالی، باید ابتدا مشکل پخش زنده تلویزیونی این مسابقات برطرف شود تا اسپانسرها علاقمند به حضور در این رشته ورزشی شوند.
«رضا نائینی» سرمربی تیمهای ملی والیبال ساحلی کشورمان نیز از جمله افرادی است که به این موضوع تاکید دارد. او افزود: والیبال ساحلی و تیمهای ملی این رشته ورزشی برای پیشرفت نیاز به حمایت دارند و حامی مالی اختصاصی نیاز دارند؛ به شرطی که شرایط برای پخش تلویزیونی والیبال ساحلی فراهم شود.
نائینی تصریح کرد: با وجود بودجه و حمایتهای فدراسیون، نبود حامی مالی و پخش تلویزیونی باعث شده شاهد اتفاقات زیادی در والیبال ساحلی در این سالها نباشیم.
وی که سابقه فعالیت ۲۰ ساله در والیبال ساحلی دارد، افزود: در مدت فعالیتم در والیبال ساحلی چه زمانی که سازمان لیگ داشتیم و چه بعد از آن که این سازمان به کمیته ساحلی تغییر نام داد، چیزی به والیبال ساحلی اضافه نشده است. در این سالها افراد مختلفی آمدند و رفتند، اما فدراسیون به یک شکل هزینه کرده و بودجه در اختیار کمیته مسابقات قرار داده است.
نائینی با بیان این که در بیست سال حضورش در والیبال ساحلی، هزینهها بالا و پایین نشده و در اعزام به تورنمنتهای آسیا – اقیانوسیه و تورهای آسیایی همیشه هزینهها یکسان بوده است، ادامه داد: به همین دلیل، دست من مسئول و مدیر در اعزام تیم، برگزاری اردو و مسابقات باز نیست و میبینیم که عملکردها در سازمان لیگ و کمیته مسابقات در این سالها یکسان بوده است.
سرمربی تیمهای ملی والیبال ساحلی در پاسخ به این پرسش که چه پیشنهادی برای بهتر شدن عملکرد کمیته ساحلی دارید، گفت: در نخستین گام باید حامی مالی مستقل برای والیبال ساحلی جذب شود. وقتی مسئولین فدراسیون با حامیان مالی وارد مذاکره میشوند، والیبال ساحلی را باید مستقل در نظر بگیرند. ساحلی هزینههای زیادی دارد و باید به فکر حامی مستقل برای این رشته ورزشی باشیم.
وی با بیان این که تیم ملی والیبال ساحلی به خاطر مشکلات مالی در دوره سرپرستی افشین داوری در فدراسیون، برای اردو زدن در جزیره کیش مشکل داشت، افزود: اگر در اندیشه حضور والیبال ساحلی در بازیهای المپیک هستیم، باید متناسب با شرایط دیگر تیمهای مطرح جهان برای تیم ملی ایران هزینه کنیم. سالیان متوالی است که تیمهای مطرح والیبال ساحلی جهان با یک اسپانسر مشخص به مسابقات میآیند.
نائینی جذب آنالیزور، مربی بدنساز و فیزیوتراپیست را نیز برای تیم ملی والیبال ساحلی ضروری دانست و گفت: تیمهای مطرح والیبال ساحلی جهان، این نیروها را در اختیار دارند و از علم روز نیز برای افزایش کارایی بازیکنان خود بهره میبرند.
** میزبانی تورهای جهانی برای رشد والیبال ساحلی ایران ضروری است
کارشناسان و متخصصان والیبال ساحلی و رسانه معتقدند که میزبانی تورهای جهانی به ویژه سه ستاره به بالا، اهمیت زیادی برای رشد و توسعه این رشته ورزشی در ایران دارد.
«سارا اصلانی» از جمله خبرنگارانی است که در پوشش خبری تورهای جهانی والیبال ساحلی که در ایران برگزار شده است، حضور داشته و میزبانی کشورمان در این رویداد جهانی، به ویژه سه دوره تور جهانی سه ستاره جزیره کیش را موفقیتی بسیار مهم در آن برهه زمانی برای والیبال ساحلی میداند.
وی نبود ثبات مدیریتی در فدراسیون والیبال به ویژه در سالهای ۹۷ و ۹۸ را به ضرر والیبال ساحلی دانست و ادامه داد: نامنظم شدن لیگ ساحلی، حذف تور سه ستاره کیش و برگزاری تور تک ستاره، نه تنها اعتباری به والیبال ساحلی ایران نداد، بلکه انگیزه بازیکنان این رشته ورزشی را نیز گرفت.
این کارشناس رسانه تصریح کرد: متاسفانه از زمانی که مدیریت پیشین فدراسیون والیبال در چارت و مدیریت سازمان ساحلی تغییراتی ایجاد کرد، تفکرات نسبت به والیبال ساحلی تغییر کرد و بیشترین ضربه به والیبال ساحلی وارد شد؛ زیرا طرز فکرها به طور کلی برنامههای ساحلی را تغییر داد.
اصلانی با یادآوری عملکرد کسری غفوری در سازمان ساحلی وقت، گفت: در آن دوره زمانی، والیبال ساحلی ایران اعتبار خوبی در جهان به دست آورد و تیمهای ایران با بالاترین کیفیت در مسابقات جهانی شرکت میکردند. تور سه ستاره جهانی با حضور کشورهای مطرح والیبال ساحلی و با کیفیت خوبی در کیش برگزار شد. میزبانی این رویداد مهم جهانی علاوه بر ورزش، در زمینه گردشگری و فرهنگی هم پیامدهای خوبی برای ایران داشت. میزبانیها خوب بود و تیمهای شرکتکننده نیز رضایت داشتند.
وی با تاکید بر این که نخستین دوره لیگ والیبال ساحلی در سال ۹۶ برگزار شد، گفت: پیش از برگزاری لیگ، بازیکنان والیبال ساحلی کشورمان از برگزاری نامنظم مسابقات ناراضی بودند اما برگزاری لیگ به والیبال ساحلی ایران نظم و سامان داد ولی متاسفانه ادامه نیافت و تنها دو دوره برگزار شد.
اصلانی حضور مربی خارجی در والیبال ساحلی را هم از اتفاقات خوب آن دوره دانست و افزود: جذب مربی خارجی، نکته خیلی مهمی برای رشد و توسعه والیبال ساحلی بود و این موضوع به بازیکنان انگیزهای مضاعف داد. شاید قبلاً والیبال ساحلی خیلی در بین رسانهها مطرح و برجسته نبود، اما بعد از آن پیوسته درگیر خبرهای مهمی از این رشته ورزشی بودیم.
وی جذب حامیان مالی خوب، قهرمانی در آسیا، راهیابی تیمهای ساحلی ایران به مسابقات جهانی و مقام سومی تور جهانی مراکش را از دیگر اتفاقهای خوب این رشته ورزشی در گذشته دانست و گفت: در سال ۹۷، والیبال ساحلی روزهای خوبی نداشت. تفکر این بود که تورهای جهانی سه ستاره هزینهبر است و دلیلی برای میزبانی ایران در این مسابقات وجود ندارد. چند دوره تور تک ستاره در ایران برگزار شد اما ساحلیبازان کشورمان از کیفیت مسابقات رضایت نداشتند و تیمهای خارجی نیز از این مسابقات استقبال نکردند.
کارشناس رسانه و ورزش در ادامه به اهمیت پخش تلویزیونی مسابقات برای والیبال ساحلی ایران اشاره کرد و گفت: پخش تلویزیونی، خیلی به رشد و توسعه والیبال ساحلی و جذب حامیان مالی کمک میکند. سیاست کلی فدراسیون جهانی والیبال نیز افزایش محبوبیت والیبال سالنی و ساحلی در بین خانوادهها است و پخش تلویزیونی در رسیدن به این هدف بسیار اهمیت دارد. تورهای جهانی سه ستاره کیش، علاقهمندان زیادی را به زمین های ساحلی این جزیره کشاند.
** توسعه والیبال ساحلی در گرو برگزاری لیگهاست
برگزاری لیگها، یکی از ضروریات پذیرفته شده برای رشد و توسعه هر رشته ورزشی از جمله والیبال ساحلی است که کارشناسان و متخصصان نیز بر آن تاکید دارند.
«بهمن سالمی» که یکی از ملیپوشان با سابقه والیبال ساحلی است نیز بر این موضوع تاکید دارد و خواستار برگزاری لیگهای متمرکز برای این رشته جذاب ساحلی است.
وی تصریح کرد: بازیکنان والیبال ساحلی امیدوارند که کمیته ساحلی در تعامل با کمیته رویدادها و مسابقات، همانند والیبال سالنی صاحب لیگ شود. در این صورت علاوه بر پیشرفت این رشته ورزشی، ساحلیبازان فرصت بیشتری برای رقابت خواهند داشت و با حضور اسپانسرها، اوضاع زندگی بازیکنان نیز بهتر خواهد شد.
سالمی که سالهاست به عنوان بازیکن، تیم ملی والیبال ساحلی ایران را رقابتهای آسیایی و جهانی همراهی میکند و تجربیات زیادی در این رشته دارد، با یادآوری این موضوع که نبود لیگ اتفاق خوبی برای والیبال ساحلی نیست، گفت: از فدراسیون درخواست میکنم مسابقات ساحلی را با عنوان لیگ برگزار کنند تا اسپانسرها برای حمایت از تیمها تشویق شوند. در حال حاضر و با توجه به شرایط فعلی، نوجوانان و جوانان به دلیل نبود درآمد و پیشرفت، علاقهای به حضور در والیبال ساحلی ندارند و جذب این رشته نمیشوند؛ اگر هم بیایند، مقطعی است و بیشتر جذب والیبال سالنی میشوند.
این بازیکن باتجربه والیبال ساحلی با یادآوری برگزاری لیگ ساحلی در سال ۹۶، گفت: نخستین دوره لیگ برتر والیبال ساحلی از ۲۸ دی تا ۱۷ اسفند سال ۹۶ در پنج مرحله و در کیش (مرحله اول، چهارم و پنجم)، بندرعباس (مرحله دوم) و قشم (مرحله سوم) برگزار شد. من به همراه رحمان رئوفی (تیم میکامال) با قهرمانی در سه مرحله اول، دوم و پنجم، عنوان قهرمانی نخستین دوره لیگ برتر ساحلی را به دست آوردیم.
ملیپوش با تجربه والیبال ساحلی با بیان این که تغییر در شیوه برگزاری لیگ میتواند به حامیان مالی نیز کمک کند، گفت: به نظر من مسئولان کمیته ساحلی فدراسیون برای برگزاری لیگ و نحوه برگزاری آن جلسه بگذارند. در سالهای قبل، دو دوره لیگ والیبال ساحلی به صورت متمرکز (یک دوره) و رفت و برگشت (یک دوره) برگزار شد. در دوره رفت و برگشت برای انجام یک بازی با تیم یزد، مجبور بودیم به این شهر برویم که مشکلاتی داشت. به همین دلیل اگر لیگ به صورت متمرکز برگزار شود، برای والیبال ساحلی خیلی بهتر و کمهزینهتر است.
شیوع ویروس کرونا مثل همه رشتههای ورزشی، شرایط را برای بازیکنان والیبال ساحلی سخت کرده است. سالمی با بیان این مطلب که فدراسیون با برنامهریزی در روزهای کرونایی میتواند به بازیکنان کمک کند، افزود: کشورهای آلمان و لهستان تورهای بینالمللیشان را شروع کردهاند و طبق پروتکلهای بهداشتی، بازیها برگزار میشود. در ایران نیز قرار بود ۱۰ تیرماه تور ملی بندر ترکمن و آققلا برگزار شود که لغو شد، در حالی که تمرینات بسیار خوبی را پشت سر گذاشته بودیم. با توجه به این که والیبال ساحلی اکثرا در فضای باز انجام میشود، به نظر من با برنامهریزی و رعایت پروتکلها، میتوانیم مسابقات داخلی را برگزار کنیم.
سالمی در پایان با تاکید بر این که والیبال ساحلی ایران مظلوم واقع شده است، درباره مشکلات بازیکنان این رشته ورزشی، گفت: هشت سال عضو تیم ملی والیبال ساحلی هستم و مشکل اصلی ساحلیبازان، مالی است. بعد از سالها بازی در تیم ملی، نه قراردادی داریم و نه حقوق و بیمهای. تیمهای ملی والیبال ساحلی نیاز به اسپانسرهای بزرگ دارند. از فدراسیون میخواهیم که حداقل برای تیمهای ملی (الف) و (ب) والیبال ساحلی اسپانسرهای بزرگ جذب کند. تیم والیبال ساحلی فقط دو نفر است و هزینه این تیمها مانند سالنی میلیاردی نیست.
او به پرداخت نشدن بهموقع پاداش بازیکنان بعد از برگزاری مسابقات اشاره کرد و افزود: در سال ۲۰۱۷ قهرمان آسیا شدیم و برای اولین بار برای شرکت در مسابقات قهرمانی جهان، مجوز گرفتیم. آن زمان وزارت ورزش تجلیل کرد و ۱۰ سکه هم به عنوان پاداش قهرمانی داد. یک سال بعد از آن، نایب قهرمان آسیا شدیم و به رغم گذشت دو سال، هنوز از پاداش خبری نیست.
** عملکرد سال ۹۸ والیبال ساحلی ایران
صعود به مرحله حذفی مسابقات قهرمانی بزرگسالان جهان در هامبورگ و صعود به مرحله نهایی و جمع هشت تیم برتر آسیا و مسابقات انتخابی المپیک، از مهمترین رهآوردهای والیبال ساحلی ایران در سال ۹۸ است.
تیم ملی والیبال ساحلی الف ایران ( بهمن سالمیو آرش وکیلی) تیرماه سال ۹۸ و در تور آسیایی سامیلا مقام پنجم مشترک کسب کرد و با کسب ۱۲۰ امتیاز مجموع امتیازات خود را به ۹۰۰ رساند و سهمیه مسابقات قهرمانی جهانی بزرگسالان در هامبورگ آلمان را به دست آورد.
تیم ملی والیبال ساحلی ایران در مسابقات قهرمانی جهان برای نخستین بار به مرحله حذفی راه یافت و با کسب جایگاه هفدهم، به کار خود در این رقابتها پایان داد.
همچنین تیم ملی والیبال ساحلی ایران با کسب مقام قهرمانی در منطقه مرکزی آسیا که در هند برگزار شد، به جمع هشت تیم برتر آسیا راه یافت تا در مرحله نهایی مسابقات انتخابی المپیک برای تک سهمیه آسیا به میدان برود.
مسابقات والیبال ساحلی قهرمانی مردان زیر ۲۱ سال جهان نیز با حضور تیم ایران (رسول یمرلی و سینا شوکتی) تیرماه سال ۹۸ در شهر ادونتانی تایلند برگزار شد و تیم ایران در این رقابتها در جایگاه هفدهم قرار گرفت.
حضور در رقابتهای قهرمانی مردان آسیا در جینبیانگ چین و ادونتانی تایلند و کسب مقام پنجم مشترک، از دیگر افتخارات والیبال ساحلی ایران در سال ۹۸ است. همچنین کسب مقام دوم تور جهانی تک ستاره سانخولا و رتبه سوم تور آسیایی سامیلا در تایلند، از دیگر افتخارات تیمهای ملی والیبال ساحلی ایران در سال ۹۸ است.
نمایندگان ساحلی ایران در سال ۹۸ در دو دوره تور جهانی تک ستاره که به میزبانی ایران برگزار شد، شرکت کردند و در درگهان، مقامهای اول تا سوم و در بندر ترکمن، مقامهای دوم و سوم را به دست آوردند.
در سال ۹۸، والیبال ساحلی سال پرکاری در رقابتهای قهرمانی کشور داشت و برگزاری مسابقات قهرمانی کشور نونهالان در قزوین، قهرمانی زیر ۱۷ سال ایران در بابلسر، قهرمانی زیر ۱۹ سال به میزبانی بناب و زیر ۲۱ سال در بجنورد با حضور حداقل ۳۰ تیم در هر رده سنی، گواهی بر این ادعاست.
همچنین برگزاری تور ملی شیروان و کلاچای با ۱۸۰ میلیون ریال جایزه نقدی برای هر تور، از دیگر فعالیتهای فدراسیون والیبال در رشته ساحلی در سال ۹۸ بوده است.
برگزاری کلاس داوری درجه یک ساحلی در استانهای گلستان و خوزستان و دو دوره کلاس مربیگری درجه دو ساحلی در استان تهران، از دیگر فعالیتهای کمیته ساحلی در سال ۹۸ است.
برگزاری اردوهای آمادهسازی تیمهای ملی بزرگسالان و زیر ۲۱ سال در تهران، بوشهر، اهواز، بندرترکمن، بندر انزلی و کیش و به کارگیری ۳۲ داور داخلی در هشت تورنمنت داخلی و بینالمللی به میزبانی ایران و دعوت از ۴ داور بینالمللی از کشورهای ترکیه و هند برای قضاوت در تورهای جهانی تک ستاره، از دیگر فعالیتهای کمیته ساحلی در سال گذشته بودهاست.
** جمعبندی
با توجه به مباحث مطرح شده از سوی کارشناسان و متخصصان والیبال، موارد زیر به عنوان جمعبندی مباحث برای بهبود عملکرد کمیته ساحلی فدراسیون والیبال ایران پیشنهاد میشود:
– جمهوری اسلامی ایران از نظر ویژگیهای جغرافیایی، آب و هوایی و نیروی جوان، توانایی و ظرفیت مناسبی برای والیبال ساحلی دارد.
– جذب آنالیزور، مربی بدنساز، فیزیوتراپیست برای تیمهای ملی بزرگسالان و ردههای مختلف سنی
– میزبانی تورهای مختلف جهانی برای کسب تجربه بازیکنان ملیپوش و ساحلی کشورمان
– برگزاری لیگ منظم ساحلی به منظور فعال شدن باشگاهها در والیبال ساحلی
– جذب حامیان مالی مستقل، مهمترین عامل برای توسعه والیبال ساحلی است
– افزایش مسابقات داخلی و برگزاری رقابتها به گونهای که در تمام مدت سال، مسابقات برگزار شود
– برنامهریزی برای برگزاری لیگ والیبال ساحلی به صورت متمرکز
– توجه ویژه به داوران ساحلی و برگزاری دورههای داوری برای افزایش سطح فنی آنها
– هماهنگی با صدا و سیما برای پخش تلویزیونی مسابقات ساحلی و ایجاد انگیزه در حامیان مالی
– افزایش بودجه ساحلی با توجه به آغاز فعالیت ردههای سنی مختلف
– مشخص شدن اعضای کمیته ساحلی برای تدوین برنامههای میان مدت و بلندمدت
اخبار مرتبط
- آخرین اصلاحات آئیننامه اجرایی و انضباطی مسابقات انجام شد
- تقوی: نداشتن شکایت، شرط حضور در قرعهکشی لیگ برتر است
- شاددل: بانوان ملیپوش برای حضور در لیگ برتر سهمیهبندی شدند
- بازیکن برزیلی شهداب: لیگ ایران سطح بالایی دارد
- خطر حذف برخی تیمهای نامدار از لیگ برتر مردان سال ۹۹
ارسال دیدگاه