گذشته، حال و آینده کمیتهها (۲)؛ ساختار لیگها باید مکانیزه شود
رئیس فدراسیون والیبال اهداف بلندمدتی برای کمیتههای مختلف تدوین کرده است که مکانیزه شدن ساختار لیگها و بهکارگیری نیروهای جدید در حوزه داوران و ناظران، از جمله اهداف مدنظر برای کمیته رویدادها و مسابقات است.
روابط عمومی فدراسیون والیبال در نظر دارد در سلسله گزارشهایی با استفاده از نظرات کارشناسان و متخصصان به وضعیت گذشته، حال و برنامههای تدوین شده برای آینده کمیتههای مختلف فدراسیون بپردازد.
سازمان لیگ در چارت جدید فدراسیون والیبال به کمیته رویدادها و مسابقات تغییر کرده است و مکانیزه شدن ساختار لیگها و بهکارگیری نیروهای جدید در حوزه داوران و ناظران، از جمله اهداف مدنظر برای این کمیته است.
در دومین گزارش “گذشته، حال و آینده کمیتهها” به چگونگی دستیابی به اهداف کمیته رویدادها و مسابقات میپردازیم.
** انتظارات فدراسیون از کمیته رویدادها و مسابقات
رئیس فدراسیون والیبال در مراسم معارفه شهرام عظیمی سرپرست کمیته رویدادها و مسابقات که اسفندماه سال ۹۸ برگزار شد، گفت: ساماندهی و اداره رویدادهای داخلی و بینالمللی، از جمله وظایف کمیته رویدادها و مسابقات است.
داورزنی با اشاره به این که مکانیزه شدن ساختار لیگ و مسابقات از دیگر وظایف این کمیته است، افزود: تربیت نیرو و تزریق نیروی تازه به مجموعه افرادی که درحال فعالیت برای برگزاری مسابقات هستند، از دیگر وظایف کمیته رویدادها و مسابقات خواهد بود.
وی تاکید کرد: باید به داوری و نظارت نیز توجه ویژه شود و نیروهای جدیدی در این بخشها به کار گرفته شوند. پرورش نیروهای کارآمد و گروه شایسته برای برگزاری رویدادهای مختلف که دستورالعمل و ساختارها را بشناسند و به خوبی اجرا کنند، برای پشتوانهسازی اجرایی مسابقات اهمیت زیادی دارد.
رئیس فدراسیون والیبال ابراز امیدواری کرد که مجموعه جدید کمیته رویدادها و مسابقات، همافزایی داشته باشند و در مجموع فدراسیون والیبال در فضای خوب همدلی و همکاری، نتایج موفقی کسب کند.
** کرونا تهدیدی که تبدیل به فرصت شد
کمیته جدید رویدادها و مسابقات فدراسیون والیبال در حالی فعالیت خود را آغاز کرد که گسترش ویروس کووید ۱۹ در ایران و جهان، تمامی رویدادهای ورزشی را لغو کرد، اما سرپرست کمیته رویدادها معتقد است که تهدید کرونا، فرصتی برای انجام کارهای پایهای فراهم کرده است.
سرپرست کمیته رویدادها و مسابقات فدراسیون والیبال، مهمترین کار انجام شده در این مدت را تغییر محتوای آئیننامه اجرائی و انضباطی برگزاری مسابقات ذکر کرد و گفت: از ابتدای سال جاری، آئیننامه قبلی سازمان لیگ را بررسی کردیم تا چالشهای آن را برطرف کنیم.
شهرام عظیمی ادامه داد: برای جمعآوری اطلاعات از نظرات کارشناسان، خبرههای والیبال و روسای هیاتهای استانی نیز استفاده کردیم. در نهایت بعضی موارد تغییر یافت که تغییر نام سازمان لیگ به کمیته رویدادها و مسابقات نیز از جمله آنها است.
وی تصریح کرد: همچنین کف قرارداد مشخص کردیم تا نسل آینده والیبال دچار زیان نشوند. از سوی دیگر برای این که هر سال، آئیننامه نیاز به تغییرات زیادی نداشته باشد، برخی فاکتورها را به فاکتورهایی بر اساس قوانین جاری و روز کشور تغییر دادیم و همچنین استفاده از یک سهمیه نوجوانان در لیگ برتر بزرگسالان را الزامی کردیم. هیات رئیسه کلیات آئیننامه لیگ را تصویب کرده است و منتظر برگزاری مجمع عمومی و سالیانه فدراسیون هستیم تا آن را به تصویب نهایی برسانیم.
سرپرست کمیته رویدادها و مسابقات، طراحی نظام پاداشدهی به بازیکنان و باشگاهها را از دیگر کارهای مهم دانست و گفت: برای بهروز رسانی و دانش افزایی ناظران، آزمون های آنلاین برگزار میکنیم و شورای مشورتی برای استفاده از نظرات کارشناسان تشکیل دادهایم.
وی رشد و توسعه والیبال بانوان را از اولویتهای کاری کمیته رویدادها و مسابقات دانست و افزود: در بخش بانوان اتفاقهای بسیار خوب و انگیزشی برای حضور بیشتر بانوان در مسابقات ایجاد کردیم. مباحث فرهنگی را نیز بسیار جدیتر از گذشته مدنظر داریم.
عظیمی درباره برگزاری مسابقات بهرغم نگرانیهای کرونایی، گفت: دستورالعملهای بهداشتی برای شروع لیگ برتر و دسته یک آماده کردیم و قبل از شروع مسابقات به باشگاهها ابلاغ خواهیم کرد.
وی ادامه داد: تلاش کمیته رویدادها و مسابقات برای شروع لیگ برتر از نیمه شهریورماه است. اگر شرایط کرونایی اجازه دهد، در نظر داریم نشست دو روزه با حضور ناظران برگزار کنیم تا از نظرات پیشکسوتان این حوزه استفاده کنیم.
سرپرست کمیته رویدادها و مسابقات افزود: تلاش بر این است که لیگهای سال ۹۹ مناسبتر و پویاتر از سالهای قبل برگزار شود.
** باید از لیگهای موفق الگوبرداری کنیم
سرمربیان تیمهای باشگاهی ایران، الگوبرداری از لیگهای موفق جهان را یکی از ضروریات و راهکارهای برگزاری مسابقات مناسب و در شان والیبال ایران میدانند و همگی بر این باورند که استفاده از تجربه دیگر لیگهای موفق، کمک زیادی به لیگهای ایران خواهد کرد.
عظیم جزیده که هدایت تیم شهرداری گنبد را بر عهده دارد، ضمن تایید این موضوع، گفت: سازمان لیگ در چندین سال پیش روند مناسبی برای برنامهریزی مسابقات داشت اما نبود هماهنگی بین باشگاهها و تیمها، متاسفانه مسیر را تغییر داد و لابیگری جای خود را به قانونمداری در برگزاری مسابقات داد.
وی تاکید کرد: باید لیگهای موفق جهان را الگو قرار دهیم و برای سقوط و صعود به لیگ برتر قوانین مشخص و دائمی داشته باشیم. اگر یک تیم به دلیل مشکلات حامی از لیگ خارج میشود، این موضوع فدراسیون والیبال را سردرگم نکند.
مربی بینالمللی والیبال ایران با یادآوری این موضوع که لیگ برتر ایران پتانسیل هشت تیم را دارد، گفت: مسابقات والیبال قهرمانی باشگاه های برتر مردان ایران باید با حضور هشت تیمی که حداقل ۱۰ سال سابقه حضور در این رقابتها را دارند، برگزار شود. اگر اینگونه شود، شرایط بسیار بهتر خواهد بود.
وی با بیان این که در سالهای اخیر نیز قانون خاصی برای تعداد تیمهای لیگ برتری وجود نداشته است، افزود: برای امسال هم از ۸، ۱۰، ۱۲ و حتی ۱۴ تیم برای حضور در لیگ برتر صحبت میشود که اینگونه رفتارها درست نیست. این موضوع که استانها علاقهمند به تیمداری در لیگ برتر هستند، طبیعی است، اما حضور در لیگها باید قانونمند باشد. متاسفانه در سالهای اخیر در والیبال تیمداری به جای باشگاهداری ترویج یافته است.
جزیده در تشریح مشکلات موجود گفت: این که باشگاهها از بازیکنان نوجوان و جوان در لیگ برتر استفاده کنند، ایده خوبی است اما این موضوع با سیاستهای حامیان مالی والیبال همخوانی ندارد، زیرا آنان به دنبال نتیجهگیری هستند.
وی نبود ثبات مدیریتی در سازمان لیگ و یا کمیته رویدادها و مسابقات را یکی دیگر از مشکلات دانست و تاکید کرد: افرادی که برای این پستها انتخاب میشوند، فرصت لازم برای اجرایی کردن برنامههای خود را ندارند، بنابر این برنامههایشان به بار نمینشیند.
سرمربی تیم والیبال شهرداری گنبد ادامه داد: باید از یک جایی قانونمند شدن لیگ را شروع کنیم، حتی اگر مجبور شویم که لیگ برتر را با ۴ یا ۶ تیم برگزار کنیم. اگر اینگونه شود حتما لیگ پویا و قدرتمند خواهیم داشت. لیگ باید از مردادماه شروع شود و نباید زیاد تحت تاثیر تیم ملی قرار گیرد و مسابقات تداوم یابد.
وی در پایان بر این نکته تاکید کرد که کمیته رویدادها و مسابقات فدراسیون والیبال ارتباط نزدیکی با رسانهها به ویژه صدا وسیما داشته باشد تا باشگاهها و حامیان مالی والیبال از پخش زنده بازیها، درصدی درآمدزایی داشته باشند.
** ظرفیت لیگ برتر ایران هشت تیم است
بسیاری از کارشناسان و متخصصان والیبال ایران معتقد هستند که ظرفیت واقعی لیگ برتر مردان ایران هشت تیم است.
سیفاله ترابی که یکی از کارشناسان رسانهای و والیبال نویس با تجربه کشور است، از جمله افرادی است که ظرفیت واقعی لیگ برتر مردان ایران را هشت تیمی میداند. وی معتقد است که والیبال ایران باید توانمندیاش را صرف مسابقات خارجی کند و از لیگ باشگاهیاش تیمی بسازد که با قدرت در رویدادهای برونمرزی شرکت کند. لیگی که بازیکن بسازد نه این که بازیکنانش دچار فرسایش شوند.
این خبرنگار و کارشناس والیبال معتقد است ایران در برگزاری مسابقات باشگاهی کمتجربه نیست، اما ایراداتی وجود دارد که باید رفع شود. ترابی با یادآوری این که پشت سر لیگ والیبال ایران تاریخی غنی نهفته است، گفت: این مسابقات از سال ۱۳۵۳ شروع شد و در سالهای ۵۴، ۵۵ و ۵۶ سه دوره جام باشگاههای والیبال با عنوان جام پاسارگاد برگزار شد. مبتکر این مسابقات هم استاد ابراهیم نعمتی خدابیامرز بود.
وی با بیان این که یکی از دلایلی شکست تیم ایران در رقابت با تیمهای آسیای شرقی، نداشتن لیگ باشگاهی بود، گفت: اگر از ابتدا لیگ والیبال به صورت پیوسته، گسترده و با کیفیت عالی برگزار میشد، خیلی زودتر مقابل تیمهای شرق آسیا فاتح میدان میشدیم.
ترابی با یادآوری شروع لیگ والیبال ایران از سال ۵۳ در جام پاسارگارد با ۱۲ تیم، تاکید کرد: در آن زمان هم کارشناسان از حضور ۱۲ تیم در لیگ استقبال نکردند، چون ۱۲ پاسور خوب نداشتیم و الان هم نداریم. هر تیم یک پاسور اصلی و یک ذخیره میخواهد. فراموش نکنیم که لیگ ۱۲ تیمی، ۱۲ پشت خط زن مثل امیر غفور و ۱۲ پشت خط زن دخیره می خواهد. برای همین از ابتدا کیفیت را فدای کمیت کردیم. در صورتی که مسابقات باید با هشت تیم برگزار شود، ۳ یا ۴ تیم از تهران و بقیه از دیگر شهرهای والیبال خیز ایران حضور یابند.
این کارشناس والیبال تاکید کرد: والیبال ایران به شرطی روند رشد و صعود خود در المپیک و مسابقات جهانی را طی خواهد کرد که از لیگاش بازیکن بسازد، نه این که بازیکن خراب کند. باید به گونهای عمل کنیم که مسابقات با حضور هشت تیم و با کیفیت بهتر برگزار شود تا بازیکنان همطراز با هم رقابت کنند.
وی تصریح کرد: علاوه بر لیگ برتر، باید لیگهای دسته یک، دو و سه را نیز با هشت تیم برگزار کنیم. اگر در مجموع با ۳۲ تیم مسابقات باشگاهی را برگزار کنیم، میتوانیم جام در جام را هم با تیم های اول و دوم هر کدام از لیگها داشته باشیم. یعنی جام در جام را هم نیز با ۶ تیم یا ۸ تیم برگزار کنیم؛ یا دو تیم از لیگ برتر و قهرمان لیگهای دسته یک، دو و سه در آن شرکت کنند.
ترابی تاکید کرد: در دیدگاه موافقان لیگ ۱۲ تیمی پیشرفت والیبال مشاهده نمیشود. اگر مبنای تعداد تیمها جمعیت کشور باشد، چون جمعیت ۸۰ میلیونی داریم باید با ۱۲ تیم برگزار شود، پس چین با یک میلیارد و ۳۹۳ میلیون نفر جمعیت، باید ۸۰۰ تیم باشگاهی داشته باشد.
وی با اشاره به ضرورت وجود منابع مالی و استعداد والیبال برای تیمداری در استانهای مختلف، گفت: والیبال را بر اساس جغرافیا و بازیکن نمیسنجند. والیبال روز دنیا را بر اساس کیفیت میسنجند. اینطوری نیست هر جا پول بود، والیبال هم آنجا باشد. والیبال باید جایی باشد که هم پول باشد و هم بازیکن. سیرجان و بندرعباس چندین سال است تیم میدهند، اما هنوز یک بازیکن به تیم نوجوانان، جوانان، امید و بزرگسالان معرفی نکردهاند.
ترابی با بیان این که والیبال به جای حضور در سالنهای بیکیفیت و بینور، باید در جایگاه واقعی خود حضور یابد، تاکید کرد: والیبال باید جایی باشد که بازیکن موج میزند مثل کرمانشاه، لرستان، ارومیه، گلستان و گیلان. سابقه بازیکنان تیمهای ملی نشان میدهد که والیبال در کدام شهرهاست.
وی با اشاره به این که مشکلات برخی کمیتههای فدراسیون حل شده و اصلیترین موضوع در حال حاضر کمیته رویدادها و مسابقات است، افزود: تا زمانی که والیبال ایران نخواهد لیگ باشگاهیاش را درست کند، اتفاق خوبی در آن نمیافتد. باید مسابقات لیگ به هشت تیم برسد تا مشکلات کمیته انضباطی هم کمتر شود. وقتی تیمها پول ندارند که پول بازیکنانشان را بدهند، بازیکن شکایت میکند و کمیته انضباطی باید وقتش را صرف این شکایتها کند.
** ضرورت پاسخگویی به خبرنگاران
خبرنگاران و کارشناسان رسانه بر ضرورت پاسخگویی کمیته رویدادها و مسابقات نسبت به سوالهایشان تاکید دارند و معتقد هستند که اگر این رویه در طول مسابقات نیز حاکم باشد، مشکلات کمتری در برگزاری مسابقات به وجود میآید.
مهری رنجبر که از خبرنگاران باسابقه والیبال است، مهمترین وظیفه رسانهها را نقد منصفانه میداند و بر ضرورت پاسخگویی مسئولین به سوالهای مطرح شده از سوی خبرنگاران در این زمینه تاکید دارد.
وی با اشاره به تغییر نام سازمان لیگ به کمیته رویدادها و مسابقات، گفت: در گذشته هر موقع موردی پیش میآمد، برقراری ارتباط با رئیس سازمان لیگ به راحتی انجام میشد، اما در شرایط کنونی این پل ارتباطی ضعیف شده است.
این نماینده رسانه، تاکید کرد: شاید معرفی سخنگو برای کمیته رویدادها و مسابقات بتواند کمی مشکل را حل کند، اما راهکار مناسبی نیست.
وی با بیان این که پیش از این اطلاعات بهروز در اختیار خبرنگاران قرار میگرفت، تصریح کرد: در حال حاضر کسب اطلاعات ساده مانند اسامی باشگاههای ثبتنام کننده در لیگ برتر والیبال مردان، مشکلساز شده است و گویا تغییر نام سازمان لیگ، کسب اطلاعات را پیچیدهتر کرده است.
کارشناس رسانهای والیبال پارامترهای تعیین شده برای فعالیت باشگاهها در حوزه بانوان را بسیار مناسب ارزیابی کرد و گفت: این شرایط باعث افزایش رغبت حامیان مالی برای تیمداری در لیگهای والیبال بانوان می شود.
وی نبود پخش تلویزیونی را از دیگر مشکلات والیبال بانوان دانست و گفت: البته این موضوع برای دور مقدماتی لیگ برتر مردان نیز وجود دارد اما در مجموع اگر پخش تلویزیونی مسابقات باشد، حامیان بیشتری جلب والیبال بانوان خواهند شد. متاسفانه والیبال بانوان حتی از نظر خبرنگاران نیز اهمیت زیادی ندارد که شاید یکی از دلایل آن، نحوه عملکرد تیمها در سالهای گذشته باشد. البته امسال هم کرونا نگرانیها را افزایش داده است.
رنجبر تاکید کرد: اگر فوتبال حق پخش دارد، باید والیبال هم داشته باشد تا باشگاه برای سرمایه گذاری در این رشته ورزشی ترغیب شوند.
** بانوان، نماینده متخصص در کمیته رویدادها و مسابقات داشته باشند
سرمربیان تیمهای باشگاهی بانوان بر ضرورت حضور یک نماینده متخصص والیبال بانوان در چارت تشکیلاتی کمیته رویدادها و مسابقات فدراسیون والیبال تاکید دارند.
فریبا صادقی که سابقه هدایت تیمهای مختلف باشگاهی و ردههای سنی بانوان را در پرونده کاری خود دارد، از جمله مربیانی است که معتقد به ضرورت حضور یک نماینده متخصص والیبال بانوان در چارت تشکیلاتی کمیته رویدادها و مسابقات فدراسیون است.
وی تصریح کرد: متاسفانه والیبال بانوان تاکنون نماینده با قدرت، متخصص و با تجربه در کمیته مسابقات و یا سازمان لیگ قبلی فدراسیون نداشته است. نماینده بانوان در کمیته رویدادها باید در بخش فنی تبحر داشته و به عنوان کادر اداری، مسئولیت انجام کارهایی مثل بخشنامهها را نیز بر عهده داشته باشد.
سرپرست اسبق نایب رئیسی بانوان فدراسیون والیبال با بیان این که شرایط برای حضور و فعالیت بانوان متخصص در کمیته مسابقات فراهم نیست، گفت: مدتی کوتاه فرد متخصصی از بانوان در سازمان لیگ حضور داشت و چون به عنوان یک جایگاه خوب و با ثبات به او نگاه نشد، آن فرد به صورت کوتاه مدت در محل کار خود حضور پیدا کرد و خیلی وقتها در دسترس نبود. مشکل اینجاست که به جایگاه نماینده بانوان مثل بخش مردان نگاه نشده است. در واقع نگرشی که نسبت به مردان وجود دارد، درباره بانوان این نگرش وجود ندارد و حضورشان به عنوان نیاز تلقی نمیشود.
صادقی در ادامه با بیان این که کمیته مسابقات نباید مقابل تیمهای شرکت کننده در لیگها و مسابقات کوتاه بیاید، گفت: معمولاً زمان برگزاری و قرعه کشی مسابقات والیبال به دلیل آماده نبودن تیمهای شرکت کننده، عقب میافتد. این مشکل در هر دو بخش زنان و مردان وجود دارد اما در بخش مردان، کمتر دیده میشود. این موضوع علاوه بر این که به تیمهایی که برنامهریزی کردهاند، لطمه میزند، مسابقات را نیز به تاخیر میاندازد و باعث فشردگی رقابتها میشود. تعویق زمان برگزاری مسابقات حتی ممکن است اجازه ندهد بازیهای پلیآف برگزار شود. به همین دلیل کمیته مسابقات نباید در مقابل تیمها کوتاه بیاید و باید در زمان تعیین شده، کارها انجام شود.
سرمربی تیم والیبال بانوان ذوب آهن در پاسخ به این پرسش که چه پیشنهاداتی برای بهتر شدن عملکرد کمیته رویدادها و مسابقات دارید، گفت: اگر در کمیته مسابقات و رویدادها مسئولی از بخش بانوان داریم مثل استانها، دبیر کمیته از بانوان فنی و صاحبنظر باشد. کسی که تماموقت در خدمت کمیته باشد یا این که بخشی به عنوان بخش بانوان وجود داشته باشد که مثل مردان کارها پیش برود.
** ۱۰۳۸ مسابقه در سال ۹۸
در سال ۹۸ به رغم مدیریت و برگزاری یک هزار و ۳۸ مسابقه والیبال از سوی سازمان لیگ در رویدادهای مختلف داخلی، به دلیل شیوع و گسترش ویروس کووید ۱۹، لیگهای برتر مردان و بانوان و لیگ دسته یک و دو مردان لغو و مسابقات ناتمام ماند.
* لیگهای برتر و دسته یک بزرگسالان، جوانان و نوجوانان و قهرمانی کشور نوجوانان، جوانان و امیدها – گروه مردان
در لیگ برتر مردان ۱۱۱ مسابقه با نظارت ۲۸ ناظر برگزار شد و رقابتها ناتمام ماند. لیگ برتر جوانان با ۵۶ دیدار به پایان رسید و تیمهای سایپا، پیکان و پیام خراسان رتبههای اول تا سوم را به خود اختصاص دادند و در لیگ برتر نوجوانان پسر نیز که با ۵۶ مسابقه پیگیری شد، تیمهای سایپا، کاله مازندران و پیام خراسان به مقامهای اول تا سوم دست یافتند.
۱۶۴ مسابقه لیگ دسته یک مردان نیز در سال ۹۸ با نظارت ۵۸ ناظر، برگزار شد اما مسابقات به دلیل شیوع بیماری کرونا لغو شد و ناتمام ماند. لیگ دسته یک مردان رده سنی جوانان با ۴۴ مسابقه پیگیری شد و تیمهای هوشیار تبریز، فرش گلنقش و کیمیاگر مقامهای اول تا سوم را به دست آوردند.
لیگ دسته یک رده سنی نوجوانان پسر نیز به رغم برگزاری ۲۸ مسابقه و لیگ دسته دو بزرگسالان بعد از ۷۲ دیدار، ناتمام ماند.
مسابقات قهرمانی کشور دسته یک، دو و سه ردههای سنی نوجوانان، جوانان و امید مردان کشور نیز در سال ۹۸ برگزار شد که در مجموع در این مسابقات ۲۰۴ دیدار انجام شد و اسامی سه تیم برتر به قرار زیر است:
دسته یک نوجوانان: تهران، گلستان و مازندران
دسته یک جوانان: مازندران، البرز و آذربایجان غربی
دسته یک امید: مازندران، تهران و البرز
دسته دو نوجوانان: اصفهان، توابع تهران و قزوین
دسته دو جوانان: قزوین، گیلان و کرمان
دسته دو امید: خراسان رضوی، اصفهان و لرستان
دسته سه نوجوانان: فارس، قم و چهار محال و بختیاری
دسته سه جوانان: هرمزگان، کردستان و اردبیل
دسته سه امید: خراسان شمالی، زنجان و همدان
* لیگهای برتر و دسته یک بزرگسالان و قهرمانی کشور نوجوانان، جوانان و امیدها – گروه بانوان
در لیگ برتر بانوان ۵۳ مسابقه با نظارت ۱۷ ناظر برگزار شد و رقابتها ناتمام ماند. همچنین ۷۱ مسابقه در لیگ دسته یک بانوان سال ۹۸ با نظارت ۶ ناظر، برگزار شد و تیم های فولاد سیرجان، ذوب آلومینیوم و سروقامتان بابل رتبه های اول تا سوم را به دست آوردند.
مسابقات قهرمانی کشور دسته یک، دو و سه ردههای سنی نوجوانان، جوانان و امید بانوان کشور نیز در سال ۹۸ برگزار شد که در مجموع در این مسابقات ۱۷۹ دیدار انجام شد و اسامی سه تیم برتر به قرار زیر است:
دسته یک نوجوانان: تهران، اصفهان و خراسان رضوی
دسته یک جوانان: اصفهان، مازندران و تهران
دسته یک امید: اصفهان، آذربایجان غربی و تهران
دسته دو نوجوانان: سمنان، آذربایجان غربی و فارس
دسته دو جوانان: مرکزی، آذربایجان غربی و همدان
دسته دو امید: گلستان، یزد و سمنان
دسته سه نوجوانان: هرمزگان، یزد و قم
دسته سه جوانان: خراسان جنوبی، هرمزگان و خوزستان
دسته سه امید: برگزار نشد
** جمعبندی
با توجه به مباحث مطرح شده از سوی کارشناسان و متخصصان والیبال، موارد زیر به عنوان جمعبندی مباحث برای بهبود عملکرد کمیته رویدادها و مسابقات فدراسیون والیبال ایران پیشنهاد میشود.
- جذب داوران و ناظران جدید و تحصیل کرده
- مکانیزه کردن ساختار لیگها
- پرورش نیروهای کارآمد و شایسته برای برگزاری رویدادهای مختلف که دستورالعمل و ساختارها را بشناسند و به خوبی اجرا کنند
- تداوم فعالیت کارگروههای مشورتی
- الگوبرداری از لیگهای موفق جهان
- کاهش تعداد تیمهای شرکت کننده در لیگهای برتر و دسته یک
- راهاندازی لیگهای دسته دو و سه مردان و بانوان
- افزایش ارتباط کمیته رویدادها با رسانهها، به ویژه صدا و سیما
- طراحی لیگها با هدف بازیکنسازی انجام شود
- حضور تیمها در لیگها از مناطقی که منابع مالی و استعداد والیبال داشته باشند
- ضرورت پاسخگویی مسئولین کمیته رویدادها و مسابقات به نمایندگان اصحاب رسانه
- استفاده از نیروهای تماموقت در کمیته رویدادها و مسابقات
- رایزنی برای پخش مستقیم لیگ برتر بانوان در شبکه رادیو ورزش
- کمیته رویدادها و مسابقات مقابل تیمهای شرکت کننده قاطعیت داشته باشد
- نماینده متخصص بانوان برای حضور در کمیته مسابقات معرفی شود
اخبار مرتبط
- آخرین مرحله مسابقه آنلاین ناظران امشب برگزار میشود
- دیدار داورزنی با معاون وزیر ورزش
- پیکان محکوم به پرداخت ۱۱۵ میلیون تومان طلب سرمربی سال ۹۶ خود شد
- ورودیه لیگهای سال ۹۹ اعلام شد
- تقوی: هشت تیم لیگ برتری تسویه حساب کردند
ارسال دیدگاه