پرونده عملکرد ششماهه والیبال زنان در نشست شش ساعته کمیته فنی بررسی شد
کمیته فنی فدراسیون والیبال در نشست شش ساعته خود عملکرد تیمهای ملی زنان و ردههای سنی مختلف ایران را در سال ۱۴۰۱ بررسی کرد و راهکارهایی برای بهبود وضعیت، رشد و توسعه والیبال حرفهای زنان تعیین کرد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون والیبال، نشست کمیته فنی فدراسیون والیبال امروز (دوشنبه ۱۸ مهرماه) به ریاست دکتر محمدرضا داورزنی برای بررسی عملکرد تیمهای ملی زنان در سال ۱۴۰۱ تشکیل شد که این نشست در بخش اول به مدت چهار ساعت با حضور سرمربیان تیمهای ملی زنان و در بخش دوم به مدت دو ساعت بدون حضور سرمربیان برگزار شد.
میلاد تقوی دبیرکل فدارسیون، وحید مرادی مشاور عالی، فریبا محمدیان نایب رئیس بانوان، ناصر میرفخرایی، محمود افشاردوست، امیرحسین منظمی، الساندرا کمپدلی، فریبا صادقی، مصطفی کارخانه، میترا شعبانیان، پدیده بلوری زاده، فاطمه رشیدی و سمیرا ایمانی اعضای کمیته فنی و نفرات دعوت شده به این نشست بودند.
در ابتدای این نشست رئیس فدراسیون والیبال انتظارات از والیبال زنان را برشمرد و تاکید کرد که وضعیت موجود با شرایط مطلوب فاصله دارد و باید برای افزایش تواناییهای فنی تیمهای بانوان تلاش کنیم.
دکتر محمدرضا داورزنی با بیان اینکه به توانایی والیبال زنان ایران اعتقاد دارد و باید ای توانمندیها بهتر شود، گفت: تیم ملی زنان ایران از تیمهایی مانند صربستان چیزی کم ندارد و باید واقعبینانه به موضوع نگاه کنیم. نام ایران و تیم ملی برایمان مهم است و اینکه قدرتمند در دنیا حضور یابد، اهمیت دارد. کشورهای موفق چه کردهاند که در ردههای سنی موفق عمل میکنند؟ در واقع به دنبال کلیدهای اصلی برای بهبود وضعیت هستیم.
رئیس فدراسیون والیبال با تاکید بر اینکه قطعا زنان والیبال ایران به لحاظ بدنی و ضریب هوشی کمتر از دنیا نیستند، گفت: ۱۳ سال است که در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت میکنیم و روند حرکت مطلوب نیست، در صورتی که میتواند مطلوبتر باشد. فدراسیون به دنبال بهبود وضعیت است.
همچنین میلاد تقوی دبیرکل فدراسیون، فریبا محمدیان نایب رئیس بانوان و وحید مرادی مشاور عالی رئیس فدراسیون در این نشست نکاتی را یادآوری کردند.
در ادامه این نشست میترا شعبانیان سرمربی تیم ملی نوجوانان دختر، پدیده بلوریزاده سرمربی تیم جوانان دختر و الساندرا کمپدلی سرمربی تیم ملی زنان گزارش عملکرد تیمهای خود را در سال ۱۴۰۱ و راهکارهای بهبود وضعیت را ارائه کردند و فاطمه رشیدی مربی تیم ملی نیز نظراتی را مطرح کرد.
اعضای کمیته فنی فدراسیون والیبال نیز سئوالاتی از سرمربیان پرسیدند و مواردی را برای رسیدن به آرمانهای فدراسیون والیبال در حوزه والیبال زنان و بهبود عملکرد تیمهای ایران مطرح کردند که اهم آنها به قرار زیر است:
** محمود افشاردوست کارشناس خبره هیات رئیسه:
در قسمت اصلی (بیس) کار نوجوانان و جوانان پسر و دختر چندان تفاوتی وجود ندارد اما در قدرت بدنی و تعداد رالی باید دختران بهتر باشند، چون سرعت بازی متفاوت است اما در چابکی باید دید اصل کار در پایه و حد فاصل مینی والیبال و پایه چه باید کرد. چرا در ایران تکرار تمرین نداریم؟
تیم ملی زنان بعد از مسابقات قونیه در فیلیپین افت بدنی پیدا کرد. آیا اوج کار برنامه بدنسازی برای قونیه در نظر گرفته بودند یا فیلیپین؟
** مصطفی کارخانه عضو کمیته فنی:
شعبانیان و بلوریزاده اهداف را بیان کردند و پس از این گفتهها باید به دکتر داورزنی تبریک بگویم چون افراد مناسبی را برای مربیگری انتخاب کردند. مربیگری میتواند دو بخش داشته باشد. لذت بردن از روزهای خوب مربیگری که به عنوان مثال تیم جوانان دو پله ارتقا یافته و دیگر روزهای سخت که خانوم بلوریزاده گفتند بیمار شدند.
دو پیشنهاد برای دکتر داورزنی دارم. در باشگاههای مردان ضعیف ترین مربیان برای جوانان و نوجوانان گذاشته میشوند. در برخی مدارس مربیان ورزشی گرایشی به والیبال ندارند. اگر این تعامل به وجود آید که معلمی را انتخاب کنند که قابلیت والیبالی داشته باشد، اوضاع بهتر خواهد شد. آیا در بانوان آکادمی مناسب داریم؟ با تلاش بیشتر و تخصصی و علمیتر کردن و نگرش درست قطعا میتوان پیشرفت کرد. مربیای موفق است که بداند که تیمش چرا شکست میخورد یا پیروز میشود؟ آیا بانوان در مرحله یادداری هستند یا در مرحله یادگیری؟ اگر هنوز در مرحله یادگیری هستیم عملکردمان متوسط است و باید بیشتر کار کنیم.
شاید انتظارات کمی از بانوان بالاست. نقاط ضعفی وجود دارد. هر مسابقه برای نوجوانان به اندازه ۱۰ جلسه تمرین محسوب میشود و برای آقایان شرایط حضور در مسابقات بیشتر، فراهم است. اگر برای بانوان این ردههای سنی هم اقداماتی مشابه انجام شود بسیار خوب خواهد بود. همیشه چهارچوبی برای خودم به عنوان مربی داشتم مثلا میزان آمادگی بازیکنان باید چند درصد باشد. با سطح متوسط و ضعیف نمیتوان موفق بود اگر میخواهیم حرفی برای گفتن در دنیا داشته باشیم باید عالی عمل کنیم اما در ورزش بانوان اگر ۶۰ درصد آمادگی را در نظر بگیریم آیا بازیکنان این میزان آمادگی را طی دو ماه تمرین پیدا کردند؟ آیا زمان تمرینات کم نبوده است؟ ما برای درست کردن باورهای غلط در آقایان وقت گذاشتیم اما آیا در ورزش بانوان به این باور رسیدهایم که میشود موفق بود؟ در فاکتورهای آمادگی ذهنی و روانی آیا شخصی را داریم که دانش این کار را داشته باشد؟ باید شخصیتسازی کنیم. آیا برنامهای برای کاهش حاشیهها داشتهایم؟ من به این باور در مربیگری رسیدم که زمانی میتوانم بازیکنان را توسعه دهم که دانش خودم را توسعه دهم آیا این دغدغه وجود دارد؟ آیا تعامل میان مربیان تیمهای ملی وجود دارد؟
خوب نیست که بازیکنان را به باخت عادت دهیم. اتحاد و همبستگی میان تیمهای بانوان وجود نداشته است. قطعا باید در حال ساخت تیم جدید باشیم و در انتخاب بازیکنان به این نکات توجه کنیم.
** ناصر میرفخرایی عضو هیات رئیسه:
درباره اهمیت پاسور و نقش او در بازی باید بیشتر کار کنیم. هماهنگی مهم است. میبایست از مربیان تخصصی در پستهای مختلف استفاده کنیم. بازیکنان در گذشته براساس آبشار زدن انتخاب میشدند و این موضوع ادامه یافته است. پاسور در زمین میتواند نقش مهمی در برد و باخت داشته باشد. لیبرو از سال ۱۹۸۹ به والیبال آمد و این سوال مطرح است که همه نقش کلیدی پاسور را میدانیم اما آیا مربی مخصوص پاسور داریم؟ برای لیبرو هم همینطور؟
در ۶ ماه اخیر براساس اسناد مالی هزینهای که برای بانوان شده بیش از هزینهای است که در سالهای گذشته شده است. همه دوست داریم والیبال بانوان رشد کند اما در حوزه آقایان راه بازتر است. والیبال بانوان در قارهای قرار گرفته که صاحبان اصلی آن در همین قاره حضور دارند. تیمهای خوب دنیا ژاپن، چین و … ریشههای قوی دارند و از این تیمها به سختی میتوانیم عبور کنیم. پتانسیل خوبی در این حوزه داریم و معتقدم اگر در کانونهای والیبال ایران در سنین ۹ تا ده سال آموزش والیبال داده شود وقتی به ۱۴ سال میرسند در صد بالایی والیبال را یاد گرفتهاند. محمد وکیلی برای نوجوانان پسر دو تیم درست کرده که ای کاش برای بانوان هم این فرصت فراهم شود و از حضور کارشناسان استفاده کنیم. در لیگ سال گذشته و امسال بانوان از میان تیمهای شرکتکننده تنها سه تیم در بخش آقایان هم فعال بودند. باشگاههایی که تیم آقایان دارند باید امکاناتی فراهم شود که حتما تیم خانمها هم داشته باشند. فدراسیون میتواند از درصدی که از باشگاهها دریافت میکند چند درصدی تخفیف به باشگاههایی که تیم آقایان دارند، بدهد که تیم بانوان هم داشته باشند. در بسیاری از فضاها در تمرینات و همفکریها میتواند کمک باشگاهها وجود داشته باشد. بازیکن از دل لیگ بیرون میآید و اگر لیگ پویا داشته باشیم بازیکن آنجا رشد میکند. شما زحمت میکشید اما همه چیز سرعت، قد و ارتفاع تور شده است که زمان میخواهد و باید برای آن برنامهریزی کرد. باید به روز باشیم. در کشورهای دیگر، یک سال است درباره حرکت پاها تحقیق میکنند که پای بازیکن برای گرفتن توپ باید چطور باشد؟ خوشبین هستم که با تلاش شما راه پیشرفت برای بانوان ایجاد خواهد شد.
** امیرحسین منظمی عضو هیات رئیسه:
خانم بلوریزاده برای استعدادیابی ۲۱۰۰ نفر ثبت نام داشتید، تیم ارزیاب چه کسانی بودند؟ انتخاب با چه معیار و شاخصی بوده است؟ ۹۲ روز اردو داشتید که جلسات تمرین زیادی میشود آیا از عملکرد خود و تیم راضی هستید؟
۷۵ درصد مردم کشور در آخرین تحقیقات انجام شده چاق هستند. به چاق بودن برخی بازیکنان و همچنین برخی شرایط جسمانی آنها اشاره کردید. بازیکنانی باید انتخاب شوند که برای دو یا سه سال دیگر به درد شما بخورند و آیندهای برای آنها متصور شوید نه بازیکنانی که زمان زیادی صرف اصلاح اشکالات جسمانی آنها شود. نکته دیگر این که حس میکنم شما اهداف بزرگ را کمرنگ کرده و به اهداف خرد توجه کردید. باید ابتدا به کسب مقام در آسیا فکر کنیم چه برنامه ای برای شکست چین تایپه داریم که جایگاه پنجم را کسب کنیم.
توفیق داشتم یک سال و نیم در خدمت بانوان باشم و از نزدیک شاهد کمبود امکانات بودم. بانوان میتوانند مثل آقایان بدرخشند به شرط آن که همین قدر که شرایط در حال حاضر فراهم شده، ادامه یابد چون برای رسیدن به سطح بالا زمان لازم است. شرایط سخت است و باید به برنامهها بیشتر اهمیت دهیم و تیمهای زنان میتوانند با پشتوانهسازی به هدفی که رسیدن به قلههای آسیاست برسند. بعد میتوانیم به اهداف جهانی فکر کنیم. مربیان خوب و جوانی به کار گرفته می شوند و این نکته نوید آینده درخشانی می دهد. خوشحالم که والیبال رئیسی دارد که همواره به دنبال پیشرفت و حرکت رو به رشد است. والیبال در حال حرکت است و میداند به کجا می خواهد برود.
** فریبا صادقی کارشناس والیبال بانوان:
مشکلاتی در رده سنی نوجوانان و جوانان وجود دارد که به هیاتهای استانی بازمی گردد، این مربیان در زمان کوتاه نمیتوانند بازیکنان را پرورش دهند. زمانی که قرار است مسابقات قهرمانی کشوری برگزار شود تازه استانها در حال انتخاب تیم هستند. اشکالات به پیش از این رده سنی بازمیگردد اما خوب در اردوها میتوان از بدنسازان و مربیان خوب استفاده کرد.
باید بررسی شود که سبک بازی اروپاییها نسبت به حریف آسیایی چطور بود؟ گزینش اولیه بازیکنان آیا تماما توسط سرمربی انجام شده است؟ آیا ممکن است بازیکنان خوبی دیده نشوند.
**سمیرا ایمانی کارشنان والیبال زنان:
پانزده سال پیش تیم ملی برای نخستین بار در مسابقات بینالمللی شرکت کرد و من به عنوان بازیکن در خدمتم تیم ملی بودم. خیلی جای خوشحالی است که الان به عنوان مربی در خدمت تیم ملی هستم. یادم هست که آقای دکتر داورزنی آن زمان به ما گفتند که به مسابقه بروید و فقط خوب بازی کنید و از بازی والیبال لذت ببرید. فکر میکنم این روحیه باید افزایش پیدا کند. به نظرم میبایست از قبل از رسیدن به تیم ملی نوجوانان کار روی بازیکنان و کشف استعدادها را انجام دهیم. چرا که از لحاظ بدنی، فیزیک و استعداد از هیچ کشوری کم نداریم و میبایست بتوانیم هر روز بهتر باشیم. البته نباید از انسجام تیمی و روحیه تیمی هم غافل شویم.
در بخش دوم این نشست که به مدت دو ساعت به طول انجامید اعضای کمیته فنی جلسه خود را به صورت خصوصی و بدون حضور سرمربیان ادامه دادند و نظرات و راهکارهایی را برای برون رفت از این مرحله پیشنهاد دادند.
اخبار مرتبط
- نشست کمیته فنی، شعبانیان: استرس مهمترین مشکل است/ نسل خوبی برای والیبال دختران معرفی کردیم
- نشست کمیته فنی؛ بلوریزاده: خوشحالم که در حال تصمیمگیری برای بهبود وضعیت هستیم/ ۱۶۲ جلسه تمرین داشتیم، ولی کم بود
- نشست کمیته فنی؛ کمپدلی: سطح فنی تیم ملی رو به رشد است/ در ردههای سنی برد و باخت اهمیت ندارد
- داورزنی: وضعیت موجود والیبال زنان با مطلوب فاصله دارد/ بهدنبال کلیدهای اصلی برای بهبود هستیم
- شهدابیها در اندیشه نخستین برد/ جدال خودروسازان در تهران
ارسال دیدگاه