عملکرد سال ۱۳۹۹ والیبال ایران (۴)؛ امتیازات خاص برای بانوان
فدراسیون والیبال جهت ایجاد انگیزه در باشگاهها برای تیمداری و فعالیت در لیگهای بانوان و تحقق اهداف پیشبینی شده در این حوزه، پارامترهای تشویقی در سال ۹۹ مدنظر گرفت.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون والیبال، افزایش نیافتن ورودیه برای لیگهای بانوان در سال ۹۹، از جمله این پارامترها است. همچنین قرارداد بازیکنان تا سقف مشخصی شامل ۱۰ درصد حق فدراسیون نمیشود.
پرداخت پاداش نقدی برای تیمهای اول تا سوم لیگهای بانوان در سال ۹۹، به عنوان دیگر پارامتر تشویقی است و این پاداش شامل تیمهای اول تا سوم میشود و میزان آن در لیگ برتر بانوان، به ترتیب یک میلیارد ریال برای قهرمان، ۵۰۰ میلیون ریال برای نایب قهرمان و ۲۵۰ میلیون ریال برای تیم سوم است.
جایزه نقدی تیمهای اول تا سوم لیگ دسته یک بانوان در سال ۹۹ نیز مدنظر قرار گرفت که قهرمان لیگ دسته یک بانوان، ۵۰۰ میلیون ریال جایزه نقدی دریافت کرد و تیمهای دوم و سوم نیز به ترتیب ۲۰۰ و ۱۰۰ میلیون ریال پاداش دریافت کردند.
امسال همچنین فهرست اسامی بازیکنان ملیپوش که حداقل دو دوره در تیم ملی بانوان حضور داشتند و یا در دو رده سنی تیمهای ملی شرکت کردند، اعلام شد تا هر باشگاه لیگ برتری حدااکثر هفت بازیکن این فهرست ۴۴ نفره را برای حضور در لیگ برتر بانوان سال جاری در اختیار بگیرد.
این فهرست شامل چهار قطرپاسور، ۱۴ دریافتکننده، ۱۲ بازیکن سرعتی، هشت پاسور و شش لیبرو بود.
** راهاندازی والیبال ساحلی بانوان
راهاندازی مسابقات والیبال ساحلی بانوان یکی از برنامههای فدراسیون والیبال در سال ۹۹ بود و به همین منظور در نخستین گام لباس بازیکنان را طراحی و به تایید نهادهای ذیربط رسید.
افزایش سطح علمی و فنی داوران والیبال ساحلی، از دیگر برنامههای فدراسیون برای راهاندازی این رشته ورزشی مفرح برای بانوان بود که دوره رایگان چهار روزه با عنوان «بازآموزی داوری ساحلی بانوان» از ۱۳ تا ۱۶ آبان ماه در بهشهر برگزار شد.
آماده سازی کمپهای مناسب برای برگزاری مسابقات و تمرینات تیمهای والیبال ساحلی بانوان در بسترهای مناسب فرهنگی و محیطی، از دیگر اقدامات فدراسیون والیبال در این زمینه بود که مجوزهای لازم به هیاتهای استانی داده شد تا مسابقات والیبال ساحلی بانوان را در شرایط مناسب برگزار کنند و با شناسایی استعدادها، زمینه برگزاری مسابقات قهرمانی کشور در ردههای مختلف سنی این رشته مهیا شود.
فدراسیون والیبال برای ارزیابی بیشتر علاقه بانوان به این رشته ورزشی، شهریورماه سال ۹۹ مجوز نخستین دوره مسابقات والیبال ساحلی بانوان را صادر کرد و این رقابتها به میزبانی هیات تهران و با حضور ۴۴ تیم برگزار شد که استقبال گسترده بانوان از این رشته ورزشی را تایید کرد.
همچنین نخستین دوره مربیگری درجه دو ساحلی بانوان نیز در سال ۹۹ برگزار شد که کلاسهای تئوری به صورت آنلاین از ۲۵ تا ۲۸ دیماه با حضور ۵۰ مربی از سراسر کشور تشکیل شد.
با توجه به شرایط کرونایی کشور و برای رعایت کامل و دقیق پروتکلهای بهداشتی، کلاسهای عملی این دوره نیز در دو مرحله به میزبانی استان بوشهر برگزار شد که ۲۵ نفر نخست، از ۲۹ دیماه تا دوم بهمن دوره عملی خود را گذراندند.
در این مدت، مربیانی از استانهای تهران، فارس، خراسان رضوی، زنجان، خوزستان و بوشهر در دوره عملی شرکت کردند.
مرحله دوم عملی دوره مربیگری درجه دو ساحلی نیز از سوم تا ششم بهمنماه برگزار شد و مربیان، تمرینات عملی خود را در سواحل بوشهر پیگیری کردند که مربیانی از استانهای اصفهان، هرمزگان، کرمان، بوشهر و مناطق آزاد کیش و قشم در آن شرکت داشتند.
تدریس در این دوره را یگانه یادگاری بر عهده داشت و فخرالسادات هاشمی نیز مدیر برگزاری دوره مربیگیری درجه دو ساحلی بانوان بود.
همچنین در راستای راه اندازی والیبال ساحلی بانوان، دوره چهار روزه بازآموزی داوران والیبال ساحلی بانوان از ۱۳ تا ۱۶ آبان ماه در بهشهر برگزار شد.
داورانی که قبلا دورههای آموزش داوری والیبال ساحلی را گذرانده بودند، در این دوره حضور داشتند و کلاسها در دو بخش تئوری و عملی برگزار شد.
افزایش سطح علمی و فنی داوران والیبال ساحلی، از برنامههای فدراسیون برای فعالیت بانوان در این رشته ورزشی مفرح بود و دوره «بازآموزی داوری ساحلی بانوان» با حضور ۳۲ داور در بهشهر در دو بخش تئوری و عملی برگزار شد.
برای بخش عملی نیز یک دوره مسابقه با حضور ۵ تیم از استانهای مازندران، گیلان، تهران و گلستان به صورت آزمایشی برگزار شد تا عملکرد داوران ارزیابی شود.
در پایان این دوره داوران بر اساس عملکردشان و ارزیابیهای صورتگرفته، در سه گروه B, A و C رتبهبندی شدند.
** محمدیان نایب رئیس بانوان شد
دکتر محمدرضا داورزنی رئیس فدراسیون والیبال روز دوشنبه ۲۹ دی ماه در حکمی فریبا محمدیان را به عنوان نایب رئیس بانوان منصوب کرد.
محمدیان که عضو هیات رئیسه فدراسیون والیبال است، معاونت امور بانوان وزارت ورزش و جوانان و ریاست فدراسیون اسکیت را در پرونده کاری خود دارد.
وی که دکترای تربیتبدنی، مدیریت و برنامهریزی دارد، در دورههای مربیگری و داوری درجه سه والیبال شرکت کرده و موفق به کسب گواهی در این دورهها شده است.
** آغاز تدوین سند توسعه و برنامه کلان والیبال بانوان
نخستین نشست تخصصی مسئلهشناسی و بررسی راهکارهای توسعه والیبال بانوان، روز سهشنبه ۱۴ بهمن ماه با حضور طاهره طاهریان نایب رئیس اول کمیته ملی المپیک و زهرا سادات موسوی مدیر کل دفتر هماهنگی امور بانوان وزارت ورزش و جوانان، در آکادمی ملی والیبال بانوان ایران (کمپ چمران) برگزار شد.
فریبا محمدیان نایب رئیس بانوان، مهناز شاددل مشاور امور بانوان، شیوا آزادفدا، صغری نژادنایبی، منیژه منصور صادقی، لیلا موتابیان، صدیقه اسلامی، نسرین پورسعید و فریبا سلیمانی نمایندگان انجمن والیبال بانوان وزارت بهداشت، ورزش کارگری، ورزش دانشجویی، فدراسیون دانشآموزی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه علمی کاربردی، از دیگر شرکتکنندگان در این نشست تخصصی بودند.
همچنین مریم هاشمی سرمربی تیم سایپا قهرمان لیگ برتر سال ۹۹، پدیده بلوریزاده نماینده سولیداریتی کمیته ملی المپیک، پروین یادآور و میترا شعبانیان به عنوان نماینده دپارتمان آموزش، مربیان و استعدادیابی در این نشست حضور داشتند.
نشست تخصصی مسئله شناسی و بررسی راهکارهای توسعه والیبال بانوان، گام مهمی برای تدوین سند توسعه و برنامه کلان والیبال بانوان بود و دو نشست دیگر نیز در آینده برای نهایی شدن این سند با حضور سایر فرهیختگانی که امکان حضورشان فراهم نشد، برگزار میشود.
دومین نشست تخصصی مسئلهشناسی و بررسی راهکارهای توسعه والیبال بانوان با محوریت بررسی شرایط تیم ملی بانوان، تقویت برنامهها، ساماندهی استانها بر اساس والیبال مدرن و بررسی ظرفیت استانها روز سه شنبه ۲۸ بهمن به ریاست فریبا محمدیان نایب رئیس بانوان فدراسیون در آکادمی ملی والیبال برگزار شد.
همچنین در این راستا، ۱۹ بهمنماه نشست هماندیشی نواب رئیس والیبال بانوان کشور با هدف برنامهریزی و بررسی راهبردهای توسعه پایدار والیبال بانوان در هتل المپیک تهران برگزار شد که محورهای زیر از سوی شرکت کنندگان مطرح شد:
• اگر استانها فعالیتهای خود را به صورت برنامهریزی شده و هدفدار دنبال نکنند، رشد و توسعه والیبال بانوان محقق نمیشود و بدیهی است که فدراسیون نیز بدون همکاری هیاتها در این مسیر موفق نخواهد شد.
• برخی هیاتها فعالیت بسیار کمی در والیبال بانوان دارند و باید با جذب حامیان مالی، فعالیتهای خود را افزایش دهند.
• استانهای مرزی که محروم هستند و برخی از استانها که سالها درگیر جنگ تحمیلی عراق به ایران بودند، انتظار حمایتهای بیشتری برای رشد و توسعه والیبال بانوان دارند.
• امتیازات در نظر گرفته شده برای لیگهای والیبال بانوان در سال ۹۹، کار بسیار پسندیدهای بود و اگر برای مسابقات قهرمانی کشور هم این امتیازات درنظر گرفته شود، شرایط حضور قدرتمند استانها را به مراتب بهتر میکند.
• با همکاری آموزش و پرورش، پایگاههایی در مناطق مختلف کشور ایجاد شود که به صورت دائم استعدادیابی در والیبال، به ویژه بانوان را دنبال کند.
• استانهایی که پتانسیل لازم را دارند، به عنوان قطب والیبال بانوان معرفی شوند و فعالیت استانهای همجوار زیر نظر این قطبها پیگیری شود.
اخبار مرتبط
- ملیپوشان در لیست انتظار دریافت واکسن/ یک لیبروی دیگر نیز به اردو دعوت شد
- پیروزی پیاچنزا با درخشش سید
- عملکرد سال 1399 والیبال ایران (3)؛ تحولات برون مرزی مهم
- هجده بازیکن وارد اردوی تیم ملی والیبال شدند
- عملکرد سال 1399 والیبال ایران (2)؛ اقدامات اساسی و پایهای فدراسیون
ارسال دیدگاه