سیزدهمین حضور در هفدهمین دوره رقابت های قهرمانی نوجوانان جهانقهرمانی نوجوانان جهان - تهران؛
تیم ملی والیبال نوجوانان ایران در هفدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی پسران زیر ۱۹ سال جهان، برای سیزدهمین بار به مصاف حریفان جهانی میرود.
به گزارش روابط عمومی فدارسیون والیبال، هفدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی نوجوانان پسر زیر ۱۹ سال جهان از تاریخ ۲ تا ۱۱ شهریور ماه به میزبانی تهران برگزار میشود.
۲۰ تیم در این رقابتها شرکت میکنند که مسابقات دور مقدماتی در چهار گروه پنج تیمی برگزار میشود. قاره آسیا در این دوره از رقابتها ۳ تیم از کشورهای ایران، هند و تایلند دارد.
گروهبندی دور مقدماتی مسابقات والیبال قهرمانی نوجوانان جهان به قرار زیر است:
گروه اول: ایران، نیجریه، لهستان، گواتمالا، هند
گروه دوم: ایتالیا، جمهوری چک، بلاروس، کلمبیا، برزیل
گروه سوم: روسیه، بلغارستان، کامرون، بلژیک، تایلند
گروه چهارم: آرژانتین، مصر، آلمان، کوبا، جمهوری دومینیکن
تیم ملی والیبال نوجوانان ایران در اولین بازی خود در این دوره از رقابتها در تاریخ ۲ شهریور ماه به مصاف گواتمالا میرود. هند دومین حریف ایران است که دیدار دو تیم در تاریخ ۳ شهریورماه برگزار میشود. ایران بعد از استراحت در سومین روز مسابقات، در تاریخ ۵ و ۶ شهریور به ترتیب با لهستان و نیجریه دیدار خواهد کرد.
** عملکرد ایران در ۱۲ دوره گذشته
نخستین دوره مسابقات والیبال قهرمانی نوجوانان پسر جهان در سال ۱۹۸۹ در امارات متحده عربی برگزار شد و تیم ملی والیبال نوجوانان ایران موفق به کسب عنوان چهارم این رقابتها شد. والیبال نوجوانان ایران تاکنون در ۱۲ دوره مسابقات قهرمانی جهان شرکت کرده است که ۶ بار بر روی سکو رفته و آخرین قهرمانی ایران به سال ۲۰۱۷ برمیگردد که تیم نوجوانان ایران باهدایت محمد وکیلی روی سکوی قهرمانی جهان ایستاد.
اولین قهرمانی ایران به سال ۲۰۰۷ برمیگردد. دو نایب قهرمانی در سالهای ۲۰۰۱ و ۲۰۰۹ و دو مدال برنز این رقابتها در سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۱۵ از دیگر افتخارات والیبال نوجوانان ایران در این رقابتهاست.
عنوان چهارمی در سالهای ۱۹۸۹ و ۲۰۱۳، رتبه پنجمی در سال ۲۰۰۵، جایگاه نهم و دهم در سالهای ۱۹۹۷ و ۲۰۱۱ از دیگر نتایج کسب شده از سوی تیم ملی والیبال نوجوانان در رقابتهای جهانی است.
** نگاهی به جام شانزدهم نوجوانان جهان در تونس
شانزدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی نوجوانان جهان از ۲۱ تا ۳۰ آگوست ۲۰۱۹ به میزبانی تونس آغاز شد و با قهرمانی ایتالیا به پایان رسید. تیمهای روسیه و آرژانتین هم به ترتیب روی سکوی نایب قهرمانی و سومی مسابقات ایستادند.
تیم ایران در این دوره از رقابتها بعد از مصر (تیم چهارم مسابقات) در رده پنجم ایستاد.
ژاپن، بلغارستان، بلاروس، برزیل، جمهوری چک، کره، کوبا، آلمان، نیجریه، آمریکا، چینتایپه، تونس، مکزیک، جمهوری دومینیکن و کلمبیا دیگر تیمهای حاضر در مسابقات بودند که به ترتیب صاحب رتبههای ۶ تا ۲۰ جدول ردهبندی شدند.
شاگردان محمد وکیلی سرمربی تیم ملی والیبال نوجوانان درنخستین بازی خود در این رقابتها با نتیجه ۳ بر یک مقابل بلغارستان به پیروزی رسیدند و در بازیهای دوم تا چهارم خود در مرحله مقدماتی به ترتیب جمهوری چک و کلمبیا را شکست دادند اما در آخرین بازی این مرحله مقابل ایتالیا شکست خوردند.
ایران بعد از پیروزی مقابل کوبا در مرحله یکهشتم نهایی، مقابل روسیه با نتیجه ۳ بر یک مغلوب شد تا از صعود به جمع چهار تیم برتر مسابقات بازبماند.
نوجوانان ایران سپس با غلبه بر بلغارستان، برای تعیین تیم پنجم جدول ردهبندی مقابل ژاپن قرار گرفتند و با تحمیل شکست ۳ بر یک به این تیم، با عنوان پنجمی به کار خود در رقابتهای سال ۲۰۱۹ پایان دادند.
** برزیل پرافتخارترین کشور رقابتها
والیبال برزیل در مسابقات والیبال قهرمانی نوجوانان زیر ۱۹ سال جهان پرافتخارترین کشور است. نوجوانان این کشور با ۶ مدال طلا و یک نایب قهرمانی در صدر افتخارآفرینان این مسابقات قرار دارند.
رتبه دوم در اختیار روسیه است. والیبالیستهای نوجوان این کشور سهبار بر روی سکوی قهرمانی رفتهاند و دو مدال نقره و یک مقام سومی کسب کردند.
ایران با ۲ قهرمانی، ۲ نایب قهرمانی و ۲ مدال برنز در رتبه سوم پرافتخارترین تیمهای والیبال نوجوانان زیر ۱۹ سال جهان قرار دارد و صربستان با ۲ قهرمانی در جایگاه چهارم ایستاده است.
تیم ملی والیبال نوجوانان ایتالیا (یک طلا، یک نقره و ۲ برنز) و لهستان (یک طلا و دو برنز) در رتبه های پنجم و ششم قرار دارند.
فهرست تیمهای اول تا چهارم ادوار گذشته قهرمانی نوجوانان جهان به قرار زیر است:
۱۹۸۹: برزیل – شوروی – بلغارستان – ایران
۱۹۹۱: برزیل – شوروی – کرهجنوبی – چکسوالی
۱۹۹۳: برزیل – ژاپن – کرهجنوبی – پرتغال
۱۹۹۵: برزیل – ایتالیا – ژاپن – پورتوریکو
۱۹۹۷: ایتالیا – یونان – ژاپن – لهستان
۱۹۹۹: روسیه – ونزوئلا – لهستان – عربستان سعودی
۲۰۰۱: برزیل – ایران – روسیه – مصر
۲۰۰۳: برزیل – هند – ایران – جمهوری چک
۲۰۰۵: روسیه – برزیل – ایتالیا – آرژانتین
۲۰۰۷: ایران – چین – فرانسه – آرژانتین
۲۰۰۹: صربستان – ایران – آرژانتین – روسیه
۲۰۱۱: صربستان – اسپانیا – کوبا – فرانسه
۲۰۱۳: روسیه – چین – لهستان – ایران
۲۰۱۵: لهستان – آرژانتین – ایران – روسیه
۲۰۱۷: ایران – روسیه – ژاپن – کره جنوبی
۲۰۱۹: ایتالیا – روسیه – آرژانتین – مصر
۲۰۲۱: ؟
اخبار مرتبط
- بازدید تقوی از اردوی تیم ملی نوجوانان
- اجرای سختگیرانه پروتکل مبارزه با کرونا ، محور جلسه کمیته برگزاری
- سختگیرانه مثل تهران، مثل قهرمانی نوجوانان جهان
- داوران ذخیره معرفی شدند
- عطایی: بازیکنانم تجربه کافی ندارند/ در والیبال دنیا نتیجه گیری در رده های پایه الویت ندارد
ارسال دیدگاه