زوایای پنهان قهرمانی نوجوانان
تیم ملی والیبال نوجوانان ایران در بحرین قهرمان جهان شد، این قهرمانی به سادگی به دست نیامد و خبرنگار اعزامی تلاش دارد در این گزارش به تلاشها و زوایای پنهان این موضوع بپردازد.
به گزارش روابط عمومی فدارسیون والیبال، پانزدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی نوجوانان جهان از ۲۷ مردادماه در منامه بحرین آغاز شد و پس از ۱۰ روز با قهرمانی تیم ملی والیبال نوجوانان ایران به پایان رسید.
تیم ملی والیبال نوجوانان ایران در این رقابتها در هشت مسابقه به مصاف حریفان خود رفت و با هشت پیروزی متوالی به مقام قهرمانی جهان دست یافت. ملیپوشان نوجوان در ۲۴ ست این بازیها فاتح میدان بودند و تنها در سه ست مغلوب شدند که رکورد بسیار عالی محسوب میشود.
کادر فنی و بازیکنان تیم ملی والیبال نوجوانان برای رسیدن به این مقام سختیهای زیادی را در ۱۱ ماه تمرین مداوم و ۱۰ روز مسابقات متحمل شدند که بسیاری از آنها دیده نمیشوند. در این گزارش که به قلم خبرنگار اعزامی است، تلاش میشود گوشهای از این زحمات و تلاشها اشاره شود.
به عنوان مثال تیم ایران از ۲۴ مردادماه که وارد شهر منامه شد تا زمان خروج از این شهر ششم شهریورماه (۱۴ روز) تنها تمرین (توپی و وزنه)، آنالیز، مسابقه و رفت و آمد از هتل به سالن و بالعکس داشت. بازیکنان و کادر فنی در این مدت حتی نصف روز هم استراحت نداشتند.
تیم از نظر غذایی نیز بر اساس دستورالعمل خاص تغذیه میشد و امکان خوردن هر غذایی برای بازیکنان وجود نداشت. این دستورالعمل بر اساس زمان تمرینات و مسابقه و نوع غذاهای موجود در رستوان هتل تدوین شده بود، برای جبران کمبودها نیز از مکملها استفاده میشد.
نکته جالب این موضوع، ممنوعیت خوردن نوشابه از زمان ورود تا زمان کسب مقام قهرمانی بود. در شام آخر و بعد از قهرمانی ایران، بازیکنان مجوز خوردن نوشابه دریافت کردند. دلیل این ممنوعیت ایجاد انرژی کاذب بعد از مصرف نوشابه بود.
اعضای کادر فنی هر یک وظیفه خاصی بر عهده داشت و نسبت به انجام آنها انگیزه بسیار خوبی داشتند که نشان از همت و اراده برای کسب بهترین عنوان ممکن این رقابتها بود.
مدیریت علیرضا دریابیگی سرپرست تیم برنامه ریزی شده همراه با آرامش و توجه به نکات فرهنگی و ارزشی بود که همه مناسبتها را یادآوری میکرد.
همچنین ایجاد فضای انگیزشی برای بازیکنان با استفاده از موسیقیهای ملی و صحبتهای کوتاه در زمان مناسب از دیگر موارد در این زمینه بود.
محمد وکیلی سرمربی تیم در همه حال از شاگردانش غافل نبود، در زمان استراحت تیم نیز این مربی با استفاده از عکسهای منتشر شده بازیکنان در تمرینات و مسابقات، نکات آموزشی را به آنان در فضای مجازی یادآوری میکرد. البته فضای مجازی همانگونه که میتواند در برخی موارد مفید باشد، احتمال سوق دادن بازیکنان به حاشیه را نیز داشت، به همین دلیل ملیپوشان در طول روز تنها یک ساعت (۲۲ تا ۲۳) اجازه استفاده از تلفن همراه و بیشتر برای ارتباط با خانواده داشتند و در دیگر مواقع گوشیها جمع آوری و در اطاق یکی از اعضای کادر فنی نگهداری میشد.
گروه آنالیز نیز کار بسیار دشواری در این رقابتها داشت، علیرضا طلوعکیان مربی و امین شاکری آنالیزو، کارهای این گروه را بر عهده داشتند. فیلمبرداری از تمامی بازیها، آنالیز دقیق بازیکنان، برگزاری جلسات آنالیز تیمها از جمله کارهای این گروه بود. نکته جالب اینکه جلسات آنالیز همراه با نکات آموزشی برای ملیپوشان بود و برای اینکه بازیکنان به خوبی با واژهها، تکنیکها، تاکتیکها و دیگر مباحث این موضوع آشنا شوند، جلسات آنالیز به شکل سئوال و پاسخ از بازیکنان برگزار میشد.
یازده نشست آنالیز در این مدت برگزار شد که سه نشست برای مسابقه با ایتالیا، دو نشست برای جدال حساس با برزیل و برای تیمهای جمهوری چک، مکزیک، چین، ترکیه، کره جنوبی و روسیه نیز یک جلسه آنالیز برگزار شد. بازیکنان یکی از دلایل قهرمانی و پیروزیهای متوالی خود در این رقابتها را آنالیز دقیق تیمها دانستند.
گروه پزشکی (رضا نصیری و مجید عباسخواه) وظیفه پیشگیری، درمان، ماساژ و فیزیوتراپی بازیکنان را بر عهده داشتند که کار آنان از صبح هشت بیداری بازیکنان شروع و تا پاسی از شب ادامه مییافت. همچنین برنامه تغدیه ملیپوشان نیز بر عهده پزشک و فیزیوتراپ تیم (رضا نوروزی) بود. خوشبختانه عملکرد این گروه به گونهای بود که هیچ بازیکنی به دلیل مصدومیت یا بیماری از مسابقات دور نشد و ۱۲ ملیپوش همیشه سرحال در خدمت تیم بودند.
مربیان تیم (غلامرضا مومنی مقدم، علیرضا طلوعکیان و حمید جعفرزاده) نیز هر کدام علاوه بر همراهی محمد وکیلی وظایف خاص دیگری بر عهده داشتند. مومنی مقدم امور آموزشی را بر عهده داشت. برنامه ریزی و اعلام بر عهده علیرضا طلوعکیان و نظارت بر بازیکنان شامل رفتاری، همراه داشتن امکانات مورد نیاز در هر برنامه (تمرین یا مسابقه) و .. با حمید جعفرزاده بود. حیدر جوادی مربی بدنساز و مهران زارع نیز کمک مربی نیز وظایفی بر عهده داشتند که لحظهای از آن عفلت نمیکردند.
حضور دو بازیکن با تجربه (امیرحسین اسفندیار و پوریا یلی) نیز از نکات مهم و کلیدی در موفقیت تیم ملی والیبال نوجوانان در رقابتهای جهانی بحرین بود. این دو بازیکن علاوه بر عملکرد مناسب در داخل زمین، نقش مهمی در امور آموزشی و برقراری ارتباط کادر فنی با بازیکنان در این زمینهها داشتند.
موارد اشاره شده بخشی از زحمات کادر فنی برای کسب عنوان قهرمانی جهان بود که این زحمات به مراتب فراتر از این موارد بوده است. در ضمن پشت این تیم مجموعه بزرگی (فدراسیون والیبال) در تمامی ایام به عنوان پشتیبان بوده است که نباید از زحمات آنها غافل شد.
گزارش: هادی افتخاری
اخبار مرتبط
- جام قهرمانان بزرگ زنان جهان؛ ژاپن فاتح جدال آسیایی
- کولاکوویچ: سطح فنی تیمهای برتر جهان به هم نزدیک شده است
- برنامه و اسامی داوران و ناظران هفته پنجم لیگ برتر ساحلی
- نظری افشار: ژاپن آخرین میدانم با لباس تیم ملی است
- آغاز جام قهرمانان بزرگ زنان جهان با پیروزی برزیل برابر روسیه
ارسال دیدگاه