جلسه کمیته فنی صریحتر و شلوغتر از همیشه برگزار شدضرب الاجل 10 روزه برای رسیدن به گزینههای نهایی برای طرح در جلسه دوم
جلسه کمیته فنی با اضافه شدن چهرههایی جدید از نسل طلایی والیبال ایران صریحتر، پرشورتر و پرتعدادتر از همیشه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون والیبال، دومین جلسه کمیته فنی فدراسیون والیبال در سال ۱۴۰۲ با محور بررسی عملکرد تیم ملی در سال ۱۴۰۲ و بررسی علل ناکامی در رقابتهای انتخابی المپیک و همچنین تعیین راهکارهایی برای برطرف کردن مشکلات به وجود آمده، بهبود برند اجتماعی والیبال و تعیین استراتژی برای انتخابی مناسبترین کادر فنی برای تیم ملی والیبال کشورمان با توجه به شرایط پیشرو و راه سخت صعود به المپیک ۲۰۲۴ از ساعت ۱۴ امروز در فدراسیون والیبال به ریاست دکتر محمدرضا داورزنی برگزار شد.
در این نشست پنج ساعته وحید مرادی نایب رئیس، میلاد تقوی مشاور اجرایی، محسن ترابی سرپرست دبیری، جمشید حمیدی، ناصر میرفخرایی، منوچهر پورحسن، علی موذن، مصطفی کارخانه، محمود افشاردوست، محمدرضا تندروان، جهانگیر سیدعباسی، امیر حسینی، آرش صادقیانی، غلامرضا مومنیمقدم، فرهاد نظریافشار، علی شاکری، علیرضا نادی، عادل غلامی، عیسی سنگدوینی، پیمان اکبری، امیرحسین منظمی و امیر طلوعکیان حضور داشتند.
از اعضای جلسه خواسته شد تا نظرات خود را در خصوص محورهای مطرح شده به صورت صریحتر و شفافتر از همیشه و بدون تعارفات معمول برای رسیدن به یک نسخه مشخص برای جبران نقاط ضعف و تشکیل تیم ملی مقتدر و حرفهای اعلام کنند که ضمن مشخص کردن مشکلات و نقط ضعف موجود مقرر شد ضمن تقویت و سازمان یافتن کمیته تیمهای ملی برای بررسی بر عملکرد تیمهای ملی و اعضای آنها یک آئیننامه حرفهای برای تیم های ملی والیبال ایران تدوین شود و توسعه و گسترش بازیکنان در ابعاد مختلف زندگی حرفهای و ورزشی از سنین پایه پیگیری و اجرا گردد.
همچنین در خصوص معیارهایی مشخصی برای انتخاب سرمربی و کادر فنی تیم همچون قدرت انتخاب و تصمیم گیری و مدیریت حرفهای همراه با برنامهای حرفهای متناسب با پتاسنیل بالای والیبال ایران که موجب ابراز تمایل مربیان بزرگ دنیا برای در اختیار گرفتن هدایت تیم ملی والیبال کشورمان شده است، بحث و بررسی شد و کمیته فنی خواهان نهایی شدن سرمربی تیم ملی ایران در زمان طلایی اکتبر و نوامبر که اکثر مربیان بزرگ دنیا در حال مذاکره و انعقاد قرارداد هستند، شدند.
همچنین بازماندن پرونده مربی ایرانی از جمله نکاتی بود که از سوی اعضای کمیته فنی مطرح شد و از داورزنی خواستند نتیجه حاصل شده در خصوص عملکرد بهروز عطایی را به تمام مربیان ایرانی بست ندهند و تنها به صرف آوردن یک نام بزرگ برای توجیه و اقنای افکار عمومی به سمت مربی خارجی نرویم و بررسی و انتخاب گزینهای که هم شناخت خوبی نسبت به والیبال ایران داشته باشد و هم ایران را به به هدف کوتاه مدت خود یعنی صعود به المپیک و حتی حرکت به سمت قرار گیری بر روی سکوی المپیک در بلند مدت سوق دهد در نقشه راه و استراتژی فدراسیون قرار گیرد.
در پایان مقرر شد با توجه به انجام مذاکرات اولیه با چندین گزینه مطرح، دکتر محمدرضا داورزنی رئیس فدراسیون والیبال مذاکرات خود را با تمامی گزینهها به صورت کامل انجام دهد و برنامه و شرایط هر یک را تا ۱۰ روز آینده به صورت کامل دریافت کند و در جلسه بعدی کمیته فنی در خصوص گزینههای نهایی که معیارهای تعیین شده از جمله امکان همکاری تمام وقت، داشتن شناخت کامل از والیبال ایران و همچنین داشتن استراتژی و معیارهای مربیهای بزرگ را برای انعقاد یک قرار داد ۱+۴ مورد بحث و بررسی قرار دهد. یعنی انتخاب آیندهنگرانه سرمربی، نه فقط برای لیگ ملتها ۲۰۲۴، بلکه پاریس تا لس آنجلس به صورت ۱+۲+۲
مشروح صحبت های عنوان شده در جلسه امروز به شرح ذیل است:
مصطفی کارخانه:
از زمان آلکنو تا به حال، هرم از بالا به پایین است و من هم خودم را مقصر میدانم. خوب نبودیم و شرمنده مردم و جمع حاضر در این نشست هستم. فرد خیرخواهی و منظمی هستم اما خودم ناراحت هستم چون کاری نتوانستم انجام دهم. به بهروز عطایی حساسیتها را انتقال میدادم اما شرایط والیبال ایران خوب نیست و در این دو سال درجا زدیم. باید این حساسیت را یک سال قبل انجام می دادیم اما به عنوان کسی که در کنار تیم حضور داشتم باید بگویم تیم منسجم نبود و مدیریت از بالا به پایین بود. نباید بگذاریم وجهه والیبال خراب شود اما همه اعضای کادر فنی مقصر هستند که تیم به این مرحله رسیده است و اگر به دنبال بهبود وضعیت هستیم باید راهکاری بیابیم. تیم جوان شده بود و پیروزی را سخت باور داشتند. باید از همه ظرفیتهای تیمی استفاده کنیم و سختکوشتر باشیم. از اشتباهاتمان درس بگیریم و انگیزه ها را شارژ کنیم تا یک بار دیگر به روزهای اوج برگردیم.
منوچهر پورحسن:
توقع داشتم آقای کارخانه که ۶ ماه با تیم بود راهکاری در این نشست ارائه دهد. چون همراه تیم بوده و با مشکلات آشناست. با حضور داورزنی والیبال ایران رشد چشمگیری داشت اما هر بار ضعفی بود، انتقادها اوج میگرفت. تا این که به امسال رسیدیم و تمام تیمهای پایه ایران مقام کسب کردند، اما بزرگسالان موفق نبودند. باید ساختاری برای تیم ملی تعریف کنید که روی نیمکت چه کسانی بنشینند. شفاف صحبت کنیم و راهکار دهیم. باید نیمکت خوبی برای تیم ملی طراحی شود. آقای داورزنی شما و فدراسیون هر کاری از دست تان برمیامد انجام دادید ولی چرا باید باز هم شما عذرخواهی کنید؟! این شما نبودید که باید عذر خواهی می کردید. برخی از ما پیشنهاد دادیم که دو تیم متفاوت به انتخابی المپیک و بازیهای آسیایی اعزام شود ولی آقای عطایی قبول نکردند.
امیرحسین منظمی:
نیاز به آسیب شناسی داریم و باید تیم دومی داشته باشیم. جای خالی کمیته ارزیابی برای تیمهای ملی خالی است. این کمیته میتواند کمک حال باشد. مهم تر از آن روانشناس است. موافق مربی داخلی هستم و ۴ یا ۵ نفر را انتخاب و به کشورهای صاحب سبک برای آموزش بفرستیم و از آنها استفاده کنیم. اگر هم قصد استفاده از مربی خارجی را دارید باید حتما تراز اول باشد و اگر کسی قرار است در کنار او قرار گیرد باید از دل همین کمیته باشد تا پس از این سرمربی جایگزین وی در هدایت تیم ملی شود. بدون احساسات و با طرح و برنامه پیش برویم.
جهانگیر سیدعباسی:
در رفاقتها اصالت به آشنا شدن نیست بلکه به خداحافظی است. ممکن است عطایی به دلیل فشار حرفهایی بزند اما فدراسیون در صدد پاسخ گویی نباشد. همه یک خانواده هستیم. خواهش می کنم این مباحث پایان یابد. فرهنگ سازمانی از راس نشات میگیرد و مربی باید دارای مهارتهای رهبری باشد. یک برخورد غلط می تواند کل تیم را بهم بریزد. والیبال ایران بیش از بحث فنی به مسائل رهبری و حواشی باخت. تیم ملی جوانان قهرمان بلامنازع جهان است و بازیکنان خوبی دارد اما تیم ملی بزرگسالان به مربی تاپ نیاز دارد و مهمتر از آن رهبر واقعی مثل ولاسکو. به کسی نیاز داریم که کاریزمای لازم را داشته باشد. لیگ جهانی سال بعد بسیار قدرتمند خواهد بود و نیازمند مربی خوبی هستیم که مهارت های فنی و رهبری خوبی داشته باشد، اما عجله نکنیم شاید مربیان خوبی طی ماههای آینده آزاد شوند. قراردادی دو ساله داشته باشیم تا بتواند تیم را به هدفی که میخواهد، برساند.
جمشید حمیدی:
تشکر که نفرات جدیدی همانند غلامی، نظری افشار، نادی و حسینی به نشست کمیته فنی دعوت شدند. باید این افراد در کنار تیم ملی باشند. ناکامی در ابتدا به دلیل فنی بود و باید بازیکنان در برخی پستها ساخته شوند. برخی از بازیکنان جایی در تیم ملی نداشتند و بیهوده وقت را گرفتند. به راحتی نیروهای انسانی کارآمد را کنار می گذاریم. از طرف دیگر خیلی از مربیان نتوانستند انگیزه کافی را در بازیکنان خوبی چون صابر کاظمی ایجاد کنند. والیبال ایران تمام نشده است اما مربیانی که میآیند باید افرادی چون نادی و غلامی را در کنار خود داشته باشند تا در آینده بتوانیم از توانمندیهای این عزیزان استفاده کنیم.
علی موذن:
موافق مربی ایرانی نیستم. همگی در باشگاهها تیم دارند و سعی می کنند بازیکنان خوب را به باشگاه خود ببرند. مشخص است که مربی در هر تیمی باشد آن تیم قهرمان میشود. مگر اینکه مربی ایرانی تیم نداشته باشد و همچنین باید از پاسورهایی چون معروف در کنار تیم ملی استفاده کنیم. افراد باهوش و سرمایه هایی چون سعید معروف را بیاوریم و از آنها در کنار تیم استفاده کنیم. معتقدم باید از افرادی چون سعید معروف چه در پست پاسوری که در روی نیمکت تحت هر شریطی استفاده کنیم.
پیمان اکبری:
در این شرایط فشار زیادی را تحمل میکنید و برخی از افراد در کمیته فنی زمان باخت پشت سر شما پنهان شدند. در ۱۶ سال گذشته اگر والیبال ایران رشد داشته به دلیل مدیریت شما (داورزنی) بوده است. به نظرم بازگشت کار سختی نیست و باید برنامه ریزی شما مثل قبل دقیق باشد. عطایی مربی خوبی است اما او نماینده تمام مربیان ایرانی نیست و از نظر طرز فکر تنها خودش است اما شما با عنوان نماینده مربیان ایرانی باقی مربیان را سوزاندید. برای مسابقات دو سال گذشته هیچ برنامهای نداشتیم و وقتی خوب تمرین نکردیم، نمیتوانیم مسابقه دهیم. مگر می شود ۶ بازیکن اصلی تیم ملی والیبال ایران مشخص نباشد؟ از تمام ظرفیتهای والیبال استفاده نکردیم و کادر فنی توانایی کار با بازیکنان بزرگ را نداشت. اعتماد به نفس را در بازیکنان از بین بردیم. فکر برنده نداشتیم و برنامهای هم برایش نداشتیم. برای کسب سهمیه المپیک شانس کمیداریم اما باید برنامه ریزی کنیم. بازیکنان ایران پتانسیل خوبی دارند و تنها خوب هدایت نشدند.
علی شاکری:
کمیته فنی جنبه مشورتی دارد و تصمیماتی که گرفته می شود از سوی فدراسیون والیبال است و اعضای کمیته فنی قدرت اجرایی ندارند. وجود یک کمیته فنی که به کار تیمهای ملی نظارت کند، لازم است. جامعه با حضور مربی ایرانی به سختی مقاومت میکند، نیازمند یک سرمربی خارجی برای کوتاه مدت هستیم تا این بهم ریختگی را برطرف کند و تفکر بازنده تغییر کند. بهترین زمان تصمیم گیری درباره عطایی مسابقات لیگ ملتها بود و حال با همین نیروها میتوان به موقعیت خوب دست یافت. باید گفت در تمام دنیا تغییر نسل تدریجی است. در کمیته تیمهای ملی از بازیکنانی که در این کمیته حضور دارند، استفاده کنیم.
محمدرضا تندروان:
به دنبال راهکار هستیم و نباید از گذشته به راحتی بگذریم. والیبال در شرایط خاص خود قرار گرفته است. در جلسه قبل کسی حرفی نزد و بعد دوباره بیرون جلسه حرفها زده شد، در حالی که باید در همان جلسه قبل همگی به پایان کار بهروز عطایی رای میدادیم. بعد از لیگ ملتها از این بدتر نمیشد. به نظرم فدراسیون منتظر بود در جلسه قبل به پایان کار سرمربی رای دهیم، اما هیچ کس جز من نقد جدی نداشت و دوستان هیچ رای قطعی ندادند. تیم ملی ب تشکیل دادیم و از ۶ بازیکن دعوت کردیم. از بازیکنان برتر دعوت نکردیم. باید سرمربی تیم ملی با تمام مربیان لیگ جلسه بگذارد و به آن ها برنامه تمرینی دهد چون بازیکنان ۸ ماه در اختیار باشگاه هایشان هستند. مربیان تبعیت کنند تا با این تمرینات همسان سازی شود، لیگ زمانی تمام می شود که فرصتی برای تیم ملی باقی نمی ماند. مربیانی که با تیم ملی کار کردند مورد استفاده قرار گیرند چون بهترین نتیجه را خواهد داشت. همه ما که دور این میز نشستیم و خانواده والیبال از آقای عطایی حمایت کردیم. حمایتی که در این دو سال از سوی خانواده والیبال و اصحاب رسانه از کادر فنی شد در تاریخ ورزش بی سابقه بود و حتی خودم چندین مرتبه اعلام کردم در هر زمینه ای آماده کمک به تیم ملی هستم ولی همه این ها هیچ فایده ای نداشت.
غلامرضا مومنیمقدم:
هر زمان ماهی را از آب بگیرید تازه است. کل اوج عملکرد تیم ملی آن چیزی است که در مسابقات میبینیم. کادر فنی و کمیته چرا بعد از هر تورنمنت جلسهای تشکیل ندادند که بازخورد بگیرند و از عطایی بپرسند که مثلا چرا در دریافت مشکل داریم؟ تیم ملی الگو است اما متاسفانه در این دو سال برنامه تمرینی مشخصی در تیم بزرگسالان وجود نداشت؟ چرا هفت کمک مربی تغییر کرد؟ مربی موفق باید از روز اول تا آخرین روز برنامه داشته باشد. حتی نوع تمریناش مشخص باشد. در سرویس و دریافت ضعف داریم و در حمله و توپ های برگشتی هم عملکرد خوبی نداشتیم. فدراسیون امکانات کافی برای بزرگسالان فراهم کرد و کوتاهی از نظر سخت افزاری وجود نداشت. چطور بازیکن یک ربع پس از تایم تمرین از مربی به دلیل بی حالی استراحت میگیرد؟ ما روی ویترینمان نظارتی نداشتیم. مربیانی کنار تیم ملی بودند که شاید شایستگی لازم را نداشتند. سعی کنیم مربیان را نسوزانیم و بگذاریم در گذر زمان به پختگی لازم دست یابند.
عادل غلامی:
عکسی در گوشی خود از ژاپن نشان داد که به المپیک رفته و تمام قدیمیها کنار تیم بودند و گفت: بازیکنان قدیمی با نسل جدید کانکت شدند. والیبال ورزشی است که اولین چیزی که مهم است ورزش خانوادگی است. نباید فراموش کنیم که کجا بودیم؟ زمانی یک ست از ژاپن گرفتن آرزو بود و حالا باید با بزرگان دنیا باید رقابت کنیم. چرا تیم ملی به اینجا رسیده و باید برای آینده چه برنامهای در نظر بگیریم. والیبال شبیه کشتی نیست و لازم است علم روز دنیا وارد کشورمان شود. سال ۲۰۱۱ تصمیم درست فدراسیون حضور ولاسکو بود، ذهن رئیس فدراسیون تا باشگاه و بازیکن را عوض کرد. بعد از ۱۲ سال هنوز روش ولاسکو را دنبال میکنند. کدام مربی خارجی را بعد از ولاسکو آوردیم که مربیان ایرانی پای حرف های او نشستند. با تمام مربیان حاضر در این جا کار کردم این افراد تاحدودی زیادی به روز هستند اما به انقلابی در والیبال نیاز داریم، باید حال مردم خوب باشد اما به دلیل اتفاقات دو سال اخیر که شخصی به آن نگاه کردیم و اولین بازری است که عکس مربی در پوستر در کنار بازیکنان قرار گرفت. سعید معروفها را ساده به دست نیاوردیم که ساده از دست بدهیم. اگر نمی توانیم از امیرغفور درست استفاده کنیم مشکل از ماست. در آینده باید مربیای بیاوریم که به همه آموزش دهد. در آرژانتین جلسهای یک ساعته با ولاسکو داشتم که بسیار حرف های شنیدنی زد از جمله این که در تیمی که بازیکنان قبولش نداشته باشند، نمی ماند. فاجعه ای است که سرمربی با کاپیتان وارد دعوایی می شود که به بیرون درز می کند. از ۱۳ سال پیش که در آسیا مقام کسب کردیم و والیبال را جهانی کردیم. مربیان خوبی داریم اما باید فرد بزرگی برای والیبال بیاوریم. اولین اشتباه امسال آخرین اشتباهمان خواهد بود. مربی خارجی ای بیاوریم که والیبال ایران را بشناسد و از تمام ظرفیت والیبال استفاده کند. آینده نگری داشته باشیم. والیبال ایران یک فرد نیست بلکه همه است. در پایه مشکل داریم. این همه کانون داریم که هدفمند کار نمیکنند.
علیرضا نادی:
از نتایج تیم ملی مقداری ناراحت بودم و احساس مسوولیت کردم که به این جلسه آمدم. قضاوت مردم مهم است و باید جوابگوی آنها باشیم. بین بازیکنان گذشت نیست و با صحبتهای اکبری بسیار موافقم که ترکیب تیم ملی مشخص نبود. این موضوع اعتماد به نفس را از بازیکنان میگیرد. بازیکنانی که در پاس گرگان غوغا کردند، در تیم ملی سوزاندیم. آنچه تیم ملی آلمان را المپیکی کرد پشت خط زن این تیم بود در حالی که در تیم ایران این اتفاق رخ نداد. چند سالی است تدریس می کنم و مربیانی را پرورش میدهیم که روی بازیکنان جوان اثرگذار هستند. کادر فنی افرادی باشند که بازیکنان آن ها را قبول داشته باشند. مربی باید مدیریت و رهبری بهتری داشته باشد. پاسور باید مدیر باشد که در حال حاضر این طور نیست. شاید به المپیک نرویم اما پایان کار نیست و باید برای ۴ سال آینده برنامه ریزی کنیم. بازیکنان چندان بهتری نداریم اما باید کادر فنی را تقویت کنیم.
محمود افشاردوست:
مربی خارجی بیاورید و برنامه ۶ ماهه به باشگاهها بدهد. پاول زمانی که به ایران آمد گفت ما در دریافت و سرویس مشکل داریم و کلی تمرینات طراحی کرد که در بازی عملی نشد. ما شکست خوردیم و اگر واقع بینانه نگاه کنیم می توانیم یک قدم برداریم اما در غیر این صورت ضرر خواهیم کرد. اگر المپیک سال بعد هم نرفتیم مهم نیست به شرطی که در المپیک بعدی پرقدرت ظاهر شویم و جزء ۴ تیم برتر باشیم. چرا برنامه ۶ ماهه نداریم؟ برنامه بدنسازی تیم اشکال داشت. مدیریت پیش از بازی، حین مسابقه و بعد از بازی به طور جدی ضعف داشت. بازیکنان همدلی نداشتند. تمرینات هم همچنان شبیه به دوران گاییچ است. بسیاری از بازیکنان از زاویه بالا به پایین نگاه میکنند و باید به نوعی این موضوع برطرف شود. کمیته آموزش فدراسیون سال گذشته بهترین کمیته آموزش فدراسیون ها شد، اما هیچ ارزیابیای درباره کیفیت کلاسها صورت نگرفت، حتی این که مربی به چه شکل در آموزشگاه کار میکند. مربی خارجی بیاوریم و دو سه مربی ایرانی در کنار او بگذاریم.
سید امیر حسینی:
نباید به بیراهه برویم. خانواده والیبال محدود است. بهروز عطایی نماینده مربیان ایرانی بود. آیا از او حمایتی کردیم؟ شاید برخی از دوستانی که اینجا هستند به دنبال زمین خوردن عطایی بودند. از لحاظ روحی و روانی کادر فنی نتوانست بازیکنان را آماده کند. یکی باید بازیکنان را از پایه تقویت کند. اگر مربیان ایرانی که محدود هم هستند با هم همدل باشند می توان هر کاری را انجام داد. تمام ستون فدراسیون به بهترین شکل چیده شده اما باید کمیته ای روی عملکرد تیم ملی نظارت کند. باید مربیای برای کشور آورده شود که دوباره همه چیز را از پایه بسازد. والیبال خیلی پیچیده نیست و بسیاری علم آن را دارند که به تیم ملی کمک کنند. تنها هنر مربی است که بداند چطور از بازیکنان بازی بگیرد و مدیریتشان کند. سرپرستی قوی در کنارش قرار گیرد. مربیان علم بالایی داشته باشند و گاهی اخلاق بد سرمربی را آنها جمع کنند. تمام تیمهای دنیا آنالیز دارند اما تیم ایران نتوانست کاری انجام دهد که امین اسماعیل نژاد نوع دیگری ظاهر شود که نتوانند او را خنثی کنند.
آرش صادقیانی:
باید براساس وضعیت موجود تصمیم گیری کنیم. اردیبهشت در لیگ ملتها حضور داشته باشیم و لیگ برتر فروردین ماه تمام میشود و باید براساس این وضع موجود شاخصه هایی سرمربی داشته باشد که جامعه والیبال او را بپذیرد و شخصیتی قوی داشته باشد. به او زمان دهیم که حداقل ۵ سال برای ساخت تیم ملی زمان بگذارد و وضعیت تیم تغییر کند. از مربیانی که در کنار مربیان خارجی کار کردند هم استفاده کنیم. اصلاح تکنیک امکان پذیر نیست و باید بسیاری از امور از کانونها اصلاح شود از جمله امور تربیتی و تکنیکی. در کشور ما استعداد والیبال کم نیست اما باید روی آنها کار کرد تا ۱۰ سال آینده به نتیجه برسد.
فرهاد نظری افشار:
به کادر فنی تیم جوانان تبریک می گویم و از دل آن ها بازیکنان خوبی بیرون میآید. اگر سرمایه گذاری خوبی روی آنها شود آینده خوبی برای والیبال خواهیم داشت. کادر فنی تیم ملی تمرینات خوب و درستی نداشت. بازیکنان مربیان را قبول نداشتند شاید به این دلیل که بازیکنان در سال های اخیر لژیونر شده و پول های خوبی دریافت کردند. بعد از سه سال به ۴ بازیکن اصلی تیم هم نرسیدیم. چرا به خودمان اعتماد نداریم؟ این بگم بگم ها برای چیست؟ بازیهای تدارکاتی کمی داشتیم. تمرکز کادر فنی کم بود و آماده جواب دادن به منتقدان بودند. روی پاسورها خیلی تمرکز کردیم و اینها بلافاصله بعد از سعید معروف آمدند و مردم آن ها را با معروف مقایسه می کنند در حالی که در هر دوره تنها یک اسطوره وجود دارد. نسل ما مسوولیت پذیرتر بود تا این نسل جدید. باید آئین نامه ای را برای بازیکنان تیم ملی تدوین کنیم که حتی فضای مجازی آن ها در نظر گرفته شود. کار سختی برای المپیک داریم باید یک مربی درجه یک خارجی انتخاب شود و هر چه زودتر باید این اتفاق بیافتد. مربیان ایرانی هم از همین حالا تمرین کنند که در کنار هم کار کنند. باید برای کسب سهمیه بجنگیم، اگر مردم شاهد بازی های خوب تیم ملی باشند اگر نتیجه هم حاصل نشود راضی خواهند بود. امیدوارم با یک مربی درجه یک خارجی و کادر فنی قوی ایرانی شوکی به والیبال وارد شود تا بار دیگر دیده شود.
امیر طلوعکیان:
– همیشه معتقدم لازم نیست چرخ را از ابتدا اختراع کنیم. ما باید بپذیریم که از صاحبان اسم والیبال در دنیا عقبتر هستیم و میتوانیم با الگوبرداری و بررسی طی مسیر آنها حرکت کنیم؛ به عنوان مثال اگر ایتالیا فرضا ۳۰ سال زمان برده که به عنوان قدرت برتر دنیا تثبیت شود ما میتوانیم با بررسی و تحقیق زودتر از این مدت زمان به نتیجه دست یابیم. مسأله منشور و قوانین داشتن و شرح وظایف و تعریف نقشها برای اعضای تیم ملی که دیگر عزیزان به آن اشاره کردند، یکی از مواردی است که در دنیا وجود دارد. پیشرفتهترین این مقررات را ایتالیا دارد و ما میتوانیم از آنها الگوبرداری کنیم. دیگر با تفکرات دهه ۵۰ و شفاهی نمیتوان عموم تیمهای ملی را اداره کرد. همانگونه که لیگ و سایر بخشها در والیبال آییننامههای مربوط به خود را دارند، باید تیمهای ملی هم آییننامه داشته باشند و جزئیات کاری، اداری، سازمانی، اجرایی و رفتاری و انضباطی در آن دیده شود. در عین حال کمیته تیمهای ملی سازمانیافته وارد عمل شود و در آن کارگروههای مختلفی وجود داشته باشد که در هر بخش تخصصی مرتبط با تیم ملی مثل بدنسازی، روانشناسی، آنالیز، و… کارشناسان آن حضور داشته باشند. اگر قانونی وجود داشت باعث میشد این روزها برخی اتفاقات رخ ندهد که بعضیها اینطور در فضای عمومی از خجالت هم در بیایند! یعنی افراد شرح وظایف خود را میدانستند. باید با انضباط، دقت و مقررات بیشتری در آینده پیش برویم.
– بحث آموزش حرفهای هم باید یک بار برای همیشه در فدراسیون تعیین تکلیف شود. ما از ظرفیت خوبی از نیروهای متخصص داخلی در امر آموزش برخورداریم که میشود با کمک گرفتن از ابزار توسعه و توانمندسازی فدراسیون جهانی آموزش حرفهای را در سراسر کشور عمومی کرد. برای همین کار باید برخی از تفکرات قدیمی خود را در آموزش و حتی باورها تغییر دهیم. مثلا اینکه گفته شد پاسورها باهوشتر از سایر بازیکنان، و بهترین مربیان دنیا هستند، تفکری است که مصداق جهانی و علمی ندارد و فقط در والیبال ما خریدار دارد. الان از جمع سرمربیان هفت تیم المپیکی فقط یکی یعنی گربیچ پاسور بوده. در میان قهرمانان المپیک چند مربی پاسور بودهاند؟ مربیگری یک حرفه مستقل تماموقت دارای الزامات و چارچوبهای خودش است که با پست بازیکن در بازی فرق میکند.
– درباره سرمربی تیم ملی من باور ندارم که الزاما باید مربی خارجی باشد تا اتفاق خوبی برای تیم ملی رقم بخورد. اگر در ایران کسی میتواند این کار را انجام دهد از او استفاده کنیم. از سعید معروف نام برده شد که به زمین تیم ملی برگردد و بازی کند، من معتقدم او حتی به عنوان مربی میتواند یک پتانسیل خوب باشد و در صورتی که درست از او استفاده شود برای تیم ملی مفید خواهد بود. مهم این است که چه کسی میتواند به تیم ملی در این شرایط کمک کند.
اما اگر تصمیم بر حضور مربی خارجی درجه یک است خب طبیعتا باید از همین حالا اقدام کنیم و درنگ جایز نیست. چون فصل بینالمللی تمام شده و اکتبر و نوامبر گلدنتایم مذاکره و عقد قرارداد است؛ الان همه مشغول مذاکره برای تمدید قرارداد یا ثبت قراردادهای سال جدید میلادی هستند و در صورتی که تمایل و عزم فدراسیون به مربی خارجی است هر چه زمان بگذرد، گزینه ها کمتر و شرایط سختتر میشود. ضمن اینکه لیگ ایران هم در حال آغاز است و انتظار می رود سرمربی جدید عملکردها را از همین ابتدا زیر نظر بگیرد.
اما در انتخاب مربی خارجی وقتی به نامها میرسیم خوب است یک سوال هم از خودمان بپرسیم: آیا به دنبال توجیه باخت هستیم یعنی بعد از بازی با اسم طرف کار داریم، یا میخواهیم در جریان بازی عملکرد مثبتی داشته باشد و برنده شویم؟ از طرف دیگر مهم است که در میان تعداد پرشمار بیزنسکوچها مربی انتخاب کنیم. به همین دلیل گفتم خارجی یا ایرانی بودن فرق ندارد، تیم ملی مربی میخواهد نه بیزنسمن، و نه کسی که با اسم او به دنبال توجیه شکست بود، که فلان اسم بزرگ را هم آوردیم و نشد.
در عین حال معتقدم مدل ۱ به علاوه ۲ به علاوه ۲ درخصوص سرمربی تیم ملی به کار گرفته شود؛ به ترتیبی که پس از یک سال امکان ارزیابی دوطرفه وجود داشته باشد که اگر مثبت بود، برای قهرمانی آسیا در سال ۲۰۲۶ و صعود مستقیم به المپیک لسانجلس همکاری صورت بگیرد و درصورت تحقق این هدف، دو سالۀ بعدی تا پایان المپیک ۲۰۲۸ ادامه یابد.
عیسی سنگدوینی:
موفقیتهای اخیر را تبریک میگویم. بزرگان والیبال ایران را به این جلسه دعوت کردید و باید از این جهت از شما تشکر کنیم. مسلما بازخورد خوبی از این جلسه خواهید گرفت. نیروهای مسلح در بدنه والیبال نقش مهمی دارند و بسیاری از بازیکنان از جمله اسماعیلنژاد و صالحی با کمک این ارگان به عنوان بازیکنان خوب باقی ماندند. باید زودتر سرمربی را انتخاب کنیم و تیم ملی ب بار دیگر شکل بگیرد. شایسته سالاری را در نظر داشته باشیم. میزاجانپور به تیم ملی دعوت نشد و صالحی به عنوان بازیکن در ترکیب استفاده نشد. صلاح نیست از مربی ایرانی استفاده کنیم و باید از مربی خارجی یا یک مربی ایرانی که باشگاهی نداشته باشد استفاده کنیم. جلسه کمیته فنی هر دو ماه یک بار برگزار شود. تیمی را درست کنیم که اگر نتوانستیم سهمیه المپیک را به دست آورد با ارائه بازی خوب دل مردم را به دست آورد.
محسن ترابی:
والیبال یک رشته شناختی است و نیازمند قدرت تصمیم گیری بالایی است. پاسورها معمولا شناخت بهتری نسبت به دیگر بازیکنان دارند و مربی باید برنامه ریزی خوبی داشته باشد. تمرینات تیم ملی به نحوی نبود که خروجی داشته باشد. عوامل اثرگذار در عملکرد باید سنجیده شود و کمیته تیمهای ملی و مربیانی که این امر را تسریع میکنند در کنار تیم ملی قرار گیرند. بازیکنان باید مربی پذیر باشند. در حیطه شناختی درست کار کردیم اما در حیطه روانی بایستی اعتماد به نفس بازیکنان را بالاتر ببریم و به صورت فرد به فرد به بازیکنان آن هم نه با جملات سطحی بلکه به شکل اساسی این کار را انجام دهیم. همچنین بایستی محتوای لیگ را بالاتر ببریم که این امر از طریق اصلاح و یکسان سازی تمرینات تیمهای باشگاهی امکان پذیر است. مربی درجه اول خارجی حضور داشته باشد، بهتر است.
ناصر میرفخرایی:
می خواهیم سهمیه المپیک بگیریم. شرایط سختی داریم اما نشدنی نیست. اگر یک مربی خارجی داشته باشیم که برای تیم ملی برنامهریزی کند و با مربیان ایرانی هماهنگی لازم را داشته باشد و برای هر کدام از بازیکنان که مدنظر دارد به مربی باشگاهی اش تمرین اختصاصی دهد. مردم توقع دارند که خوب بازی کنیم حتی اگر ببازیم. کمیته فنی قرار بود داشته باشیم که از منافع ملی و والیبال دفاع کند و شما صادقانه این کار را انجام دادید.
وحید مرادی:
یکی از موفقترین تیمهای والیبال ایران تیم جوانان بوده و تیم زیر ۱۶ سال نیز فوق العاده بود و حتی تیم زیر ۱۹ سال ایران نظم خوبی داشتند و آنچه به بزرگسالان ضربه زده بی انضباطی است. بازیکنان کادر را قبول ندارند در حالی که نباید این چنین باشد. کنترلی روی تربیت و اخلاق بازیکنان وجود نداشت و شخصیت اجتماعی بسیاری از بازیکنان رشد نمیکند. از کنار مشکلات ساده نگذریم. درست است که نهالی که کج رفته اصلاح پذیر نیست اما باید حواسمان به تیمهای رده سنی باشد. باید در کمیته اخلاق به تمامی موارد رسیدگی شود. امیدوارم با نگارش آیین نامه و دستورالعمل ها بازیکنانی که خلاف می کنند، اصلاح شوند.
رئیس فدراسیون والیبال در پاسخ و جمعبندی نظرات اعلام شده گفت: اعضای کمیته فنی به همهی زوایا نگاه کنند. چرا بازیکنی را تخریب میکنیم؟ امکان تشکیل تیم ب داده نشد چون همه بازیکنان را عطایی نیاز داشت. ابهاماتی در تیم وجود دارد که مردم را اذیت میکند. در اداره تیم مشکل داریم و باید تمامی نکات مدنظر دوستان قرار گیرد.
دکتر محمدرضا داورزنی تصریح کرد: سعید معروف بسیار باهوش است و کارش را بلد است، شکی نیست. اما در آینده والیبال چه نقشی داشته باشد؟ این بازیکن باید در پست پاسوری یا مربی به تیم ملی کمک کند. بهترین مربیان حال حاضر دنیا پاسورها هستند چون از ضریب هوشی بالاتری برخوردار هستند. این بازیکن که از موثرترین بازیکنان حال حاضر است صد درصد میتواند به تیم ملی کمک کند اما اینکه به عنوان مربی بازگردد یا به عنوان بازیکن بحثی است که باید درباره آن صحبت کنیم.
وی ادامه داد: چهار بازیکن به کمیته فنی دعوت کردیم از نسل طلایی که به آن ها افتخار میکنم و امیدوارم بتوانند به والیبال ملی به عنوان کارشناس و مربی در عرصه والیبال کمک کنند.
داورزنی با یادآوری نظرات برخی کارشناسان حاضر در نشست گفت: متاسفانه اکثر مربیان جز خودشان کسی را قبول ندارند. وقتی به مربی میگویم در ترکیب از مربیانی که با ولاسکو و مربیان خارجی کار کردند، استفاده کن، میگوید این افراد به درد من نمیخورند، باید چه کار کرد؟ ظرفیت خوبی داریم اما در نگهداری بازیکنان در باشگاه مشکل داریم. باید علاوه بر فکر درباره کادر فنی، باید تغییراتی در برخی بخشها ایجاد کنیم؟ چطور بازیکنان در این حد افت می کنند؟
وی گفت: حتی یکی از بزرگترین روانشناسان ایران را آوردیم که به تیم ملی بزرگسالان کمک کند، اما سرمربی قبول نکرد.
رئیس فدراسیون والیبال تاکید کرد: تمام کسانی که در کنارمان کار کردند عضو خانواده فدراسیون هستند. به هر حال شرایط به گونهای رقم خورد که از ۶۸ بازی بین المللی تعدادی را بردیم و برخی را باختیم باید در این فرآیند رشد خود را ارتقا دهیم.
وی با یادآوری اینکه والیبال بهترین تیم گروهی کشور در شرایط فعلی است و هیچ رشته دیگری در جایگاه والیبال ایران نیست، گفت: والیبال ظرفیت حضور در ۱۰ تیم برتر جهان را دارد و بحث مربی ایرانی و خارجی نیست باید دید چه کسی می تواند والیبال را از این وضعیت نجات دهد.
داورزنی ادامه داد: این جلسه را برای تحلیل وضع موجود تیم گذاشتیم و ۱۰ روز دیگر باید جلسه دیگری داشته باشیم که چه کسی می تواند والیبال را از این بحران نجات دهد. برخی مربیان خارجی درجه یک دنیا امکان به ایران آمدن ندارند، چون قرارداد باشگاهی دارند. ایتالیا هم قوانینی دارد به عنوان مثال باید مبلغی به فدراسیونش بابت استفاده از مربی باشگاهی یا تیم ملی شان پرداخت کنید.
رئیس فدراسیون والیبال در پایان گفت: بنابر این باید از مربیای استفاده کنیم که شناخت خوبی از بازیکنان و والیبال ایران داشته باشد. باید حلقه گمشده والیبال را بیابیم کسی که از تمام ظرفیت والیبال ایران به خوبی استفاده کند.
وی با بیان اینکه اداره تیم بزرگسالان دشوارتر از ردههای سنی است، گفت: اما اگر من به عنوان سرپرست، سرمربی و کادر آنها را درست اداره کنم، مشکلی وجود نخواهد داشت. سرمربی باید این باور را داشته باشد که بازیکنش نمی تواند هرکاری را انجام دهد. ان شاء الله در جلسه بعد برای برون رفت از نقاط ضعف بیان شده از میان گزینههای مربیگری، بررسی و انتخاب خواهیم کرد.
اخبار مرتبط
- تسلیت به بازیکن تیم ملی/ اسفندیار در سوگ پدر نشست
- داورزنی: باید به راهکارهای مناسب بیاندیشیم و اعتبار والیبال را حفظ کنیم
- همه برای کمک و همفکری آمدند/ کمیته فنی پرشور تر از همیشه آغاز شد
- اسامی ناظران و داوران هفته پنجم / دو تغییر در لیگ دسته یک مردان
- تسلیت به مردم مظلوم غزه
ارسال دیدگاه