ترافیک خوشایند والیبال، مدیریت در سطح کلان
این روزها شاهد ترافیک بسیار زیادی در والیبال هستیم که در یک زمان کارهای بسیار زیادی از جمله آماده سازی تیم ها، اعزام به رویدادهای مختلف؛ برگزاری مسابقات و امور روزمره انجام می شود و هماهنگی این موارد بدون وجود مدیریت کلان، امکان پذیر نیست.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون والیبال، شش ماه نخست هر سال و برگزاری رقابت های مختلف والیبال برنامه ریزی کلان می طلبد که سال ۹۶ این برنامه ریزی به اوج خود رسیده است، زیرا فدراسیون والیبال باید برای حضور شایسته والیبال ایران در ۱۸ تا ۲۰ رویداد برنامه ریزی کند.
والیبال ایران تنها کشور در قاره کهن آسیاست که در تمامی رویدادهای سال ۲۰۱۷ این رشته ورزشی نماینده دارد و این مهم جز با توجه به دو عامل مسیر نیست، نخست اینکه والیبال ایران توانایی داشتن تیم های مختلف در گروه های سنی متفاوت را دارد و دوم اینکه مدیریت در والیبال ایران به گونه ای است که توان برنامه ریزی برای این سطح از فعالیت به نحو شایسته را دارد.
** یک تیم و چهار رویداد مهم در چهار ماه
تیم ملی والیبال مردان ایران به تنهایی چهار رویداد مهم لیگ جهانی، قهرمانی آسیا، انتخابی مردان جهان و قهرمانی قاره ها را پیش رو دارد که هم اکنون این تیم در اردوی برون مرزی مونته نگرو به سر می برد.
شاگردان ایگور کولاکوویچ ضمن برگزاری دو دیدار دوستانه با تیم ملی مونته نگرو در اردوی برون مرزی این کشور، تمرینات خود را نیز پیگیری می کنند. ملی پوشان سپس راهی اردوی برون مرزی در کشورهای اسلوونی و لهستان خواهند شد.
لیگ جهانی والیبال از ۱۲ خردادماه با حضور ۱۲ تیم آغاز می شود و تیم ملی والیبال ایران در نخستین مسابقه به مصاف ایتالیا می رود و در مدت سه هفته این رقابت ها در مجموع ۹ مسابقه برگزار خواهد کرد. در پایان دور مقدماتی پنج تیم برتر به همراه برزیل به مرحله نهایی صعود خواهند کرد.
** زیر ۲۳ سال مردان و دو هدف مهم
میزبانی شایسته مسابقات والیبال قهرمانی مردان زیر ۲۳ سال آسیا در اردبیل یکی دیگر از کارهای مهم انجام شده در روزهای اخیر است که به گفته مسئولان کنفدراسیون والیبال آسیا این رقابت ها در شرایط بسیار خوبی برگزار شد.
تیم ملی والیبال زیر ۲۳ سال مردان ایران نیز در این رقابت ها با شایستگی هم عنوان قهرمان را به دست آورد و هم سهمیه رقابت ها جهانی مصر (۲۷ مرداد تا ۴ شهریور) را از آن خود کرد تا خوان سیچلو در نخستین آزمون به عنوان سرمربی یک تیم ایرانی، سربلند بیرون بیاید.
تشکیل تیم ملی والیبال زیر ۲۳ سال مردان ایران از ۲۵ بهمن ماه با انتخاب خوان سیچلو به عنوان سرمربی آغاز شد. سیچلو پس از بررسی عملکرد بازیکنان والیبال ایران در دیدارهای لیگ برتر، لیگ دسته یک و زیر گروه، پنجم اسفندماه سال گذشته ۴۱ بازیکن را به اردوی انتخابی این تیم دعوت کرد و ملی پوشان از هفتم اسفندماه تمرینات خود را در گروه های مختلف شروع کردند.
اردوی اصلی تیم ملی زیر ۲۳ سال از هفتم فروردین ماه شروع شد تا ملی پوشان ایران در مدت ۳۴ روز مانده به مسابقات تمرینات جدی خود را برای شرکت در رقابت های قهرمانی آسیا آغاز کنند.
سیچلو همکاری خود با والیبال ایران را از زمان حضور خولیو ولاسکو در ایران (سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳) شروع کرد و همچنین در سال (۲۰۱۶) در رقابت های انتخابی المپیک، لیگ جهانی و بازیهای المپیک به عنوان دستیار لوزانو بر روی نیمکت تیم ملی والیبال ایران حضور داشت که تجربه مفیدی برای این مربی جهت هدایت تیم ملی زیر ۲۳ سال ایران محسوب می شود.
** شاگردان بهروز عطایی در دو رویداد مهم
تیم ملی والیبال جوانان ایران نیز امسال رقابت های مهم جهانی در جمهوری چک را پیش رو دارد. مسابقات والیبال قهرمانی مردان زیر ۲۱ سال جهان از دوم تا یازدهم تیرماه به میزبانی شهرهای «موراویایی جنوبی» و «برنو» کشور جمهوری چک برگزار می شود.
تیم ملی والیبال جوانان ایران با کسب مقام نایب قهرمانی سال ۲۰۱۶ آسیا در رقابت های چین تایپه، مجوز حضور در رقابت های جهانی سال ۲۰۱۷ را به دست آورد.
شاگردان بهروز عطایی مسئولیت سنگین نمایندگی والیبال ایران در بازی های همبستگی کشورهای اسلامی را نیز برعهده دارند و هم اکنون در باکو برای حضور در چهارمین دوره این بازی ها هستند.
والیبال ایران دو مدال طلای بازی همبستگی کشورهای اسلامی را در پرونده کاری خود دارد و تیم ملی والیبال جوانان در رقابت های باکو در کمین کسب سومین طلای والیبال ایران در این مسابقات هستند.
نخستین دوره بازی های همبستگی کشورهای اسلامی سال ۲۰۰۵ به میزبانی عربستان سعودی برگزار شد و در مسابقات والیبال مردان این بازی ها هشت کشور حضور داشتند.
تیم ملی والیبال ایران با هدایت پارک کی وون در نخستین دوره بازی های همبستگی کشورهای اسلامی عنوان قهرمانی را به دست آورد. جمهوری اسلامی ایران سال ۲۰۰۹ میزبان دومین دوره بازی های همبستگی کشورهای اسلامی بود که به دلیل کارشکنی برخی کشورهای عربی این رقابت ها برگزار نشد.
سومین دوره بازی های همبستگی کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۳ در اندونزی برگزار شد و تیم ملی ب والیبال ایران با هدایت زنده یاد حسین معدنی به مقام قهرمانی دست یافت.
مسابقات والیبال مردان این بازی ها از ۲۱ اردیبهشت ماه با حضور ۱۰ کشور آغاز می شود که تیم ملی والیبال جوانان ایران در گروه دوم با تیم های قطر، الجزایر، عربستان سعودی و مراکش همگروه است.
همچنین در گروه یک دور مقدماتی این رقابت ها تیم های جمهوری آذربایجان، ترکیه، ترکمنستان، پاکستان و افغانستان با هم مسابقه می دهند.
** تیم ملی نوجوانان و تلاش برای تقویت پایه ای والیبال
مهمترین هدف فدراسیون والیبال در تشکیل تیم ملی والیبال نوجوانان فعلی پشتیوانه سازی و تقویت پایه ای تیم ملی سال های آینده هست. بازیکنان فعلی این تیم میانگین سنی بسیار کمی دارند و به همین دلیل نسبت به تیم های ملی نوجوانان سال های تجربه کمتری نیز دارند، اما امید زیادی به آینده آنان وجود دارد.
تیم ملی والیبال نوجوانان ایران که در ابتدای سال ۹۶ و در رقابت های قهرمانی آسیا مجوز حضور در مسابقات جهانی سال ۲۰۱۷ این رده سنی را به دست آورد، هم اکنون در اردوی آماده سازی بسر می برد تا در رقابت های جهانی شرکت کند.
پانزدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی نوجوانان پسر زیر ۱۹ سال جهان ۲۷ مرداد تا ۵ شهریورماه سال ۹۶ به میزبانی شهر «منامه» کشور بحرین برگزار می شود.
تمرینات آماده سازی این تیم برای رقابت های جهانی از پنجم اردیبهشت ماه در فدراسیون والیبال آغاز شده است و این مرحله از تمرینات تا ۲۵ اردیبهشت ماه با حضور ۱۵ بازیکن پیگیری خواهد شد.
علاوه بر بحرین چهار تیم دیگر از قاره کهن آسیا در این رقابت ها شرکت می کنند که تیم های ژاپن، کره جنوبی، چین و ایران با کسب رتبه های اول تا چهارم قهرمانی آسیا سهمیه حضور در این رقابت ها به دست آوردند.
تیم های فرانسه، ترکیه، جمهوری چک، ایتالیا، روسیه و لهستان از قاره سبز سهمیه حضور در مسابقات جهانی به دست آوردند.
تیم های تونس و مصر از قاره آفریقا، تیم های کوبا، آمریکا، مکزیک و پورتوریکو از منطقه آمریکای مرکزی و نورسیکا، تیم های آرژانتین، برزیل و شیلی از آمریکای جنوبی نیز از دیگر تیم های شرکت کننده در رقابت های قهرمانی نوجوانان جهان هستند.
دور مقدماتی مسابقات والیبال قهرمانی نوجوانان جهان در چهار گروه پنج تیمی پیگیری خواهد شد که حضور تیم های بحرین و آمریکا در گروه اول، لهستان و برزیل در گروه دوم، آرژانتین و روسیه در گروه سوم و ایران و ایتالیا در گروه چهارم قطعی است و سایر تیم ها بر اساس قرعه کشی در چهار گروه قرار خواهند گرفت.
** بانوان زیر ۲۳ سال در تایلند
تیم ملی والیبال زیر ۲۳ سال بانوان ایران نیز دومین حضور خود در رقابت های قهرمانی آسیا را از ۲۳ اردیبهشت ماه تجربه خواهد کرد و ملی پوشان در تلاش برای ارتقاء جایگاه هشتمی خود در این رقابت ها هستند.
دومین دوره مسابقات والیبال قهرمانی زنان زیر ۲۳ سال آسیا از ۲۳ تا ۳۱ اردیبهشت ماه سال جاری در شهر «ناخون راتچاسیما» کشور تایلند برگزار می شود و ملی پوشان ایران بامداد روز سه شنبه (۱۹ اردیبهشت) تهران را به مقصد تایلند ترک کردند.
تیم ملی زیر ۲۳ سال بانوان ایران در این دوره از رقابت ها دومین حضور خود در این مسابقات را تجربه خواهد کرد. ۱۳ کشور در این رقابت ها حضور دارند که مسابقات دور مقدماتی خود را در چهار گروه (سه گروه سه تیمی و یک گروه چهار تیمی) پیگیری خواهند کرد.
استارت تیم ملی زیر ۲۳ سال بانوان ایران برای حضور در دومین دوره رقابت های قهرمانی آسیا از هفتم آذرماه سال ۹۵ با صدور حکم «سیما صدیقی» به عنوان سرمربی این تیم زده شد.
نخستین اردوی آماده سازی این تیم از پنجم بهمن ماه آغاز شد و به مدت هفت روز در کمپ تیم های ملی بانوان در مجموعه ورزشی آزادی تهران پیگیری شد که بیشتر جنبه انتخابی داشت.
دومین اردوی آماده سازی تیم ملی امید بانوان نیز از ۲۰ تا ۲۶ اسفندماه در تهران پیگیری شد و ۲۷ بازیکن برای اثبات توانایی های خود برای حضور در این تیم در آن شرکت کردند.
در سومین اردوی آماده سازی این تیم ۲۰ بازیکن از ۱۴ تا ۲۰ فروردین تمرینات خود را در کمپ تیم های ملی پیگیری کردند و سپس ملی پوشان برای اردوی برون مرزی راهی کشور اسلوونی شدند.
چهارمین مرحله اردوی آماده سازی این تیم نیز از چهارم اردیبهشت ماه آغاز شد و به مدت ۹ روز در کمپ تیم های ملی بانوان واقع در مجموعه ورزشی آزادی تهران پیگیری شد. ملی پوشان ایران این هفته را نیز با اردوی نهایی که متصل به اعزام بود، شروع کردند.
** برنامه ریزی برای حضور شایسته بانوان در دو رویداد مهم
تیم ملی والیبال بانوان ایران در سال ۹۵ دو رویداد مهم قهرمانی آسیا و انتخابی جهان را پیش رو دارد و فدراسیون والیبال برنامه ریزی برای حضور شایسته ایران در این رقابت ها را کرده است.
نوزدهمین دوره مسابقات قهرمانی زنان آسیا از ۱۸ تا ۲۶ مردادماه به میزبانی مانیل پایتخت فیلپین برگزار می شود و رقابت های مرحله نهایی انتخابی زنان جهان در قاره آسیا نیز از ۲۹ شهریورماه تا دوم مهرماه پیگیری خواهد شد.
مرحله دوم یا نهایی مسابقات والیبال انتخابی جهان در قاره آسیا با حضور ۱۰ تیم در دو گروه برگزار می شود که یک گروه پنج تیمی به میزبانی قزاقستان (گروه الف) و پنج تیم دیگر هم به میزبانی تایلند (گروه ب) با هم رقابت می کنند.
گروه بندی این رقابت ها نیز به قرار زیر است که تیم ملی والیبال بانوان ایران در تایلند به مصاف حریفان سرسخت خود می رود:
گروه A به میزبانی قزاقستان: چین، قزاقستان، چین تایپه، استرالیا و فیجی
گروه B به میزبانی تایلند: کره جنوبی، تایلند، ویتنام، ایران و کره شمالی
تیم ملی والیبال بانوان ایران در مرحله نخست انتخابی موفق به کسب عنوان قهرمانی در منطقه آسیای مرکزی شد و به مرحله نهایی صعود کرد.
هجدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی زنان جهان سال ۲۰۱۸ با حضور ۲۴ تیم از ۷ تا ۲۸ مهرماه سال ۱۳۹۷ به میزبانی ژاپن برگزار می شود.
قاره آسیا علاوه بر میزبان، چهار سهمیه دیگر در مسابقات والیبال قهرمانی جهان دارد.
** کمک به نمایندگان باشگاهی
رقابت های والیبال قهرمانی باشگاه های زنان آسیا (دوم تا دهم خردادماه) در قزاقستان، رقابت های والیبال قهرمانی باشگاه های مردان آسیا در مالزی (۱۰ تا ۱۸ تیرماه) و مسابقات والیبال قهرمانی باشگاه های مردان جهان (۲۰ تا ۲۶ آذرماه) از دیگر رویدادهای والیبال ایران در سال ۹۶ است که فدراسیون در تعامل با باشگاه های برتر برای حضور شایسته آنها در مسابقات پیش رو برنامه ریزی و تلاش می کند.
اخبار مرتبط
- قهرمانی زیر 23 سال بانوان آسیا؛ نخستین تمرین ملی پوشان در بانکوک
- کولاکوویچ: نتیجه دیدارهای تدارکاتی مهم نیست
- قهرمانی زیر 23 سال آسیا؛ نتایج آخرین روز رقابتها + رده بندی
- پیروزی تیم ملی والیبال ایران در نخستین مسابقه تدارکاتی
- بازیهای کشورهای اسلامی؛ تغییر ساعت دو مسابقه ایران
ارسال دیدگاه