اهم نظرات کمیته فنی درباره عملکرد تیم ملی نوجوانان پسر/ دفاع تمام قد عطایی از وکیلی و شاگردانش
اعضای کمیته فنی فدراسیون والیبال نظرات خود را درباره عملکرد تیم ملی نوجوانان در سال ۱۴۰۱ در نشست امروز مطرح کردند.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون والیبال، نشست کمیته فنی فدراسیون والیبال برای بررسی عملکرد تیمهای ملی مردان و ردههای سنی مختلف کشور در سال ۱۴۰۱ و برنامههای سال ۱۴۰۲ این تیمها از ساعت ۱۰ امروز (شنبه ۳۰ مهرماه) به ریاست دکتر محمدرضا داورزنی رئیس فدراسیون آغاز شد.
پس از پایان گزارش محمد وکیلی سرمربی تیم ملی نوجوانان رئیس فدراسیون والیبال گفت: باید بررسی شود که فدراسیون، نیمکت و بازیکنان هر کدام در اشتباهات و نقاط ضعف چه میزان نقش داشتهاند. درست است که تمرکز زیادی روی سرویس پرشی داشتیم و این خوب است، اما بازیکنان کشورهای دیگر توانمندی هرگونه سرویس زدن را دارند. باید بررسی کنیم که چرا ژاپن با وجود شرایط سخت کرونا، بازی خوبی در فینال ارائه داد و موفق شد قهرمان شود. باید در رابطه با رقبا تحلیل داشته باشیم.
دکتر محمدرضا داورزنی تصریح کرد: از تیم ملی نوجوانان شاید انتظار داشته باشیم در سکوی جهانی قرار گیرد و به همین دلیل به دنبال شناسائی نقاط ضعف این تیم هستیم.
وی با بیان اینکه هماهنگی انگیزشی در بازیکنان داخل زمین و این که بازیکن بپذیرد که گاهی باید بیرون زمین بایستد، مهم است، گفت: شما (وکیلی) انتظار دارید تیم هماهنگی بیشتری با هم داشته باشد و رفتار تیم داخل زمین این هماهنگی را نشان نمیداد. بازیکنانی که خطای کمی در طول مسابقات قبل داشتند به ناگاه در فینال پر اشتباه ظاهر شدند و باید روی این نکات تمرکز کرد.
داورزنی افزود: بازیکنان باید به گونه ای مسیر رشد را طی کنند که هر زمان نیاز است در خدمت تیم باشند و هر گاه نیاز باشد باید روی نیمکت باشند. چطور تیم لهستان یا دیگر تیمها این کار را انجام می دهند؟ و حتی در زمانی که باید کاپیتان را از زمین بیرون میآورند؟ به دنبال خروجی خوبی از این تیم هستیم و باید برای قهرمانی جهان اشتباهات کمتری داشته باشیم.
رئیس فدارسیون والیبال تاکید کرد: بازیکنان تیم ملی نوجوانان ظرفیت خوبی دارند اما باید به لحاظ روحی و روانی بیشتر روی این بازیکنان کار شود. نیمکت فوق العادهای داریم اما نباید نقطه ضعف آن را نادیده گرفت. اگر آقای وکیلی نمره ۱۹ گرفته است، باید کمک کنیم که این نمره در آینده تبدیل به ۲۰ شود. هر درخواستی که کادر فنی داشت، به آن عمل شده است. تغذیه مناسب، بدنسازی و مکمل را حتما در دستور کار قرار دهید.
در ادامه این نشست، اعضای کمیته فنی دیدگاهها و پیشنهادات خود را مطرح کردند که اهم آن به قرار زیر است:
مصطفی کارخانه:
ای کاش این جلسه یک ماه پس از برگزاری مسابقات برگزار میشد. وکیلی بسیار عاشق کارش است و از همه بیشتر وقت میگذارد. اشتباهات تیم ایران بیشتر از ژاپنیها بود.
از سه راه می توانیم از حریف امتیاز بگیریم. وقتی سرویس را خراب کنیم دیگر راه توپ گیری و دریافت امتیاز از بین میرود. ای کاش بازیکنان در زمینه سرویس بیشتر تمرین میکردند.
شادابی تیم ایران از ژاپنیها کمتر بود. آیا تمرینات سنگین نبوده است؟ امکان تمرین سرویس پرشی وجود نداشت؟ چرا این شادابی در تیم وجود نداشت؟
محمود افشاردوست:
با توجه به گزارش آقای وکیلی و نگاه به آینده والیبال که مدنظر بوده، کار خوبی انجام شده است. ایران به دنبال فراتر از طلا بود و این مدال را برای قهرمانی نوجوانان جهان و آینده درخشان در بزرگسالان میخواهیم. اگر این طلا به دست نیامده با توجه به مشکلاتی که آقای وکیلی هم به آن رسیده، قدم خوبی است که مشکلات برطرف شود و در قهرمانی نوجوانان جهان طلا کسب کنیم. فاکتور قد بسیار مهم است اما باید در کنار آن فاکتورهای دیگر را هم در نظر گرفت. نوع والیبالی که نوجوانان بازی میکنند، بسیار اهمیت دارد و اگر در پایه آموزش درست داده شود، تیم ملی بزرگسالان بهتر میتواند فعالیت کند. فکر میکنم باید بیشتر به بحث لذت بردن از والیبال بازی کردن بپردازیم. به ویژه در نوجوانان که باید شادابی خوبی داشته باشند.
ناصر میرفخرایی:
ما در تیم نوجوانان وقت بسیار زیادی را برای سرویس پرشی صرف کردیم. این تکنیک چند سال پیش خیلی طرفدار داشت اما فاکتورهای خاص خود را دارد و توپ باید با سرعت بیش از ۱۲۰ کیلومتر در ساعت حرکت کند. در زدن سرویس و دریافت سرویسهای موجی در تیم نوجوانان ضعف داریم، هدف برطرف کردن مشکلات است و باید از عنوان قهرمانی خود دفاع کنیم اما آیا بازی در دسته یک موجب ارتقای تیم شده است و آیا شده است که مشاورهای بگیرید؟
سعید درخشنده:
بازیکنان از کسب سهمیه حضور در مسابقات جهانی و نتیجه به دست آمده رضایت داشتند. سابقه نداشته که تیمهای نوجوانان اردوی چندانی بروند و شرایط خوبی که فراهم شده توقعات را بالا میبرد. اطلاعات درست درباره ژاپن در دسترس نبود و گفتند این تیم اردوهای تدارکاتی زیاد داشته است اما سرمربی این تیم به من توضیح داد که مسابقات اولیه قهرمانی آسیا برای آن ها به منزله هماهنگی بوده و به خاطر مدارس آنها فرصت تمرین را نداشتند. پس بدون یک روز اردو تیمشان قهرمان آسیا شد. امیدوارم در قهرمانی نوجوانان جهان عنوان پیشین خود را اثبات کنیم.
جمشید حمیدی:
وظیفه مربیان کشف استعدادهاست. بازیکن قدبلند موهبتی خدادای است و افتخار مربی محسوب نمیشود اما باید نیمکت قوی داشته باشید. شما چه کسانی را و با چه شاخصهای روی نیمکت قرار دادید؟ به عنوان رسانه بارها این سوال را مطرح کردم که مربیان تیم ملی، با چه ملاکی انتخاب میشوند؟ بازیکن باید در نوجوانی آموزش ببیند اما شما به تنهایی این امکان را ندارید و باید از افرادی کمک بگیرید. اگر از ۱۲ بازیکن دو نفر به تیم ملی تحویل دهید کافی است. سیستم آموزش والیبال در حوزه پایه محدود به شما نیست و احتیاج به مشاور فنی خارجی در این بخش داریم. کار پایه باید به درستی انجام شود.
پیمان اکبری:
همیشه از وکیلی دفاع کردم چون برای نوجوانان بسیار کار کرده است. باز هم دفاع میکنم. یکی از مشکلات، اردوهای بلندمدت است. اگر قرار باشد بازیکنان ۶ ماه در فدراسیون ۸ ساعت در روز تمرین سخت داشته باشند، شاید در مسابقه نتوانند شاداب باشند. نسبت به اردوهای بلندمدت با توجه به این که سالها بازی کردم حس خوبی ندارم. شاید گاهی نیاز به حضور در کنار خانواده داشته باشند. ضعف تکنیک داریم و بازیکنان خارجی به خوبی پاس می دهند اما بازیکنان ما این توانایی را ندارند. ما قدرت حمله بهتری نسبت به ژاپن داریم پس چطور این تیم ما را شکست داد؟ ۶ لیبرو داخل زمین دارند و ما یک نفر را داریم، اما بحث تکنیک است. نیمکت قدرتمند به شما کمک خواهد کرد و کمک مربی در لحظات حساس میتواند نظری دهد که به شما کمک کند. مشاور فنی خوب به شرطی خوب است که مربیان پایه هماهنگی با شما داشته باشند. اگر بازیکنان در تیمهای دیگر باشگاهی حضور داشتند شاید مجموع تجربیاتشان بیشتر به شما کمک میکرد به این شکل بازیکنان تنها با تجربه شخص شما آشنا هستند. همواره معتقد بودم بهترین فرد برای آموزش تیمهای پایه شما هستید اما خوب باید در برخی موارد مثل دریافت موجی بهتر کار کنیم. بحث شادابی برای نوجوانان بسیار اهمیت دارد و باید برنامه های تفریحی برای این بازیکنان در نظر گرفته شود.
علی پورعروجی:
در دفاع خوب کار کردیم. با این تیم بازی کردیم و این تیم با این برنامههای منحصربفرد تیم خوبی است. این که همه بازیکنان سرویس پرشی بزنند کمی زمان بر است و بد نبود با اشتباهات کمتر و سرویس های تاکتیکی نتیجه بهتری کسب می کردیم. شاید باید برخی از بازیکنان سرویس موجی را تمرین کنند و با کمی تنظیم بیشتر، تیم بسیار خوبی خواهیم داشت. اگر در اشتباهات تمرین کنیم این اشتباهات توسعه می یابد.
امیرحسین منظمی:
دوم آسیا شدیم و حالا نوبت درس گرفتن و ارزیابی بازیکنان است. حالا که فرصت خوبی فراهم شده است و شما در لیگ یک شرکت داده شدهاید چه کارهایی انجام داده اید؟ آیا کادر مجربتر شده است؟ بهتر از هر کسی ضعف را میدانید آیا شناسایی نقاط فنی صورت گرفته است؟ آیا از شهریور تا به حال روی ضعفها کار شده است؟ بحث دیگر جانشین پروری است که آیا صورت می گیرد یا خیر؟
کسانی که در کانونها به کار میگیریم افراد توانمندی هستند. هر کس با کارت مربیگری درجه سه یک کانون تاسیس می کند کاش نظارت بیشتر باشد و کانون ها شناسایی شوند. مشاور فنی خوب است، اما در نونهالی و پیش از نوجوانی چه کارهایی صورت میگیرد؟ کسانی را به کار بگیریم که خبره کار باشند.
محمدرضا تندروان:
نائب قهرمانی عنوان ارزشمندی است اما یکی از مسائل این است که استعدادیابی در سرویس پرشی انجام شود. از میان ۱۴ بازیکن شاید ۴ بازیکن سرویس موجی خوب بزنند و استعداد زدن سرویس پرشی نداشته باشند. تمام تیم ها چند بازیکن دارند که پس از آنالیز حریف از سرویس موجی برای گرفتن امتیاز استفاده می کنند. داشتن چند بازیکن موجی زن با تکنیک خوب در تیم نیاز است و باید وجود داشته باشد. در تمرینات تیم شمس نوع رالی طولانی ای که وجود دارد لذت بخش است اما هدف امتیاز گرفتن است و در چند جلسه تمرینی که من دیدم به نظرم رسید این موضوع امتیاز گرفتن اهمیت دارد.
آیا حرفه ای گری را به این بازیکنان آموزش داده ایم و فضایی را ایجاد کرده ایم که این نوع رفتار را بلد باشد. شاید اگر چند بازیکن شاخص این تیم می توانستند در تیم های دیگر بازی کنند و ارتباط را بیشتر یاد می گرفتند بیشتر می توانستند به تیم کمک کنند اما در نهایت ضربه ای به بازیکن می خورد که شاید استعداد او را از بین ببرد. در بازی با تایلند متوجه استرس تیم شدیم و پس از این بازی که به نیمه نهایی رفتیم بحث روحی و روانی بازیکن بسیار اهمیت دارد. ارضا شدن روحی صعود را باید در نظر گرفت.
علی شاکری:
در رده پایه همچنان مسیر گذشته را ادامه میدهیم شیوه گلخانهای که وجود داشت، همچنان تداوم دارد. بیشتر وقت مربیان در اردوهای پایه صرف شناسایی بازیکن و نخبه یابی میشود. بهترین کار داشتن کمیته استعدادیابی با اعضای باتجربه در فدراسیون و ساماندهی کانونها در کشور است. آیا کانونها توانمندی پرورش بازیکن خوب دارند؟ چندین آکادمی تخصصی باید راه اندازی شود. بیشتر وقت ایشان در استانها گذشت و یکی از بهترین مربیان طی دو دهه است. بازیکنان بسیاری را پرورش داده اند اما بیشترین مشکل نداشتن تیم دوم در ردههای پایه است. فاصله میان نفرات اصلی و ذخیره زیاد است. بار روانی سنگینی که روی نتیجه در تیمهای پایه داریم. اما کشوری مثل آمریکا هیچ مدالی در حوزه نوجوانان ندارد، اما از بهترین تیمهای المپیک است. نیازمند تغیر نگرش در تشکیلات هستیم و باید بقیه بازیکن بسازند و در اختیار فدراسیون قرار دهند.
جواد مهرگان:
این جلسه فرصت خوبی برای مربیان تیم ملی است اما اگر این جلسات در طول تمرینات باشد شاید ایرادات در طول فرآیند مشخص شود و به انتهای کار نرسد. مدیر فنی می تواند این امور را مدیریت کند. درباره تیم ملی نوجوانان، جسارت وکیلی را در تغییر و متد آموزش در سرویس پرشی را تحسین میکنم. این موضوع تحسین برانگیز است و شما ایرادات کار را متوجه شدهاید. باید متد تمرینات را به روز کنیم و از تکنولوژیهای جدید برای کار استفاده کنیم. تجهیزات بدنسازی بسیاری آمده که ویژه والیبال است و در برزیل امکانات خوبی در این زمینه وجود دارد.
نمی توان براساس ساعت تمرین از سنگین بودن آن حرف زد. با تکنولوژی و ابزار جدید براساس فرود بازیکن میتوانند این موضوع را بررسی کنند. بهتر است راه را اشتباه نرویم درباره اشتباهات فردی حرف هایی زده شد. اما از دید من در بازی فینال در توپ گیری به حریف باختیم. اشتباهات فردی مهم هست اما با کنترل و تکنیک می توان آن را برطرف کرد. در این رده نباید حرفهای گری به بازیکن یاد داد بلکه باید بحث زندگی را آموزش ببینند. تحصیل بازیکنان بسیار اهمیت دارد. توسعه همه جانبه بازیکنان به عنوان انسان اهمیت دارد و نگرش درست باعث عملکرد بهتر خواهد شد.
کمیته استان ها یا آکادمیهای تخصصی بسیار کمک کننده هستند. تشکر از وکیلی چون سخت کوشی و دقت نظر بالایی دارند.
منوچهر پورحسن:
فدراسیون در تمام وظایف به خوبی عمل کرد. فدراسیون والیبال به عنوان متولی و پاسخگوی کار باید همانند مربیان خارجی تیمهای ملی بزرگسالان، برای تیم نوجوانان نیز یک بدنساز یا کمک استخدام کند و باقی کادرفنی را از مربیان داخلی انتخاب کنیم. اما مربیان ایرانی در این زمینه کاملا حق انتخاب دارند. شاید بهتر است باقی نیمکت از سوی فدراسیون انتخاب شوند. اگر یک مربی خوب نباشد یا رزومه شناخت شدهای نداشته باشد، بازیکنان تیم ملی او را قبول نخواهند داشت اما در بسیاری از موارد ما این روزمه را نداریم. آیا نفر دوم مربیان قوی هست؟ خوب است که انتقاد کنیم اما پیشنهاد هم داشته باشیم.
وحید مرادی:
با نظر دوستان موافق هستم که قهرمانی یا نائب قهرمانی اهمیت چندانی ندارد و هدف اصلی چیز دیگری است. عملکرد تیم است که اهمیت دارد. نحوه مدیریت و کوچینگ است که اهمیت دارد. مسائل روحی و روانی برای این سنین بسیار اهمیت دارد و تفریحات نیاز است. نرم افزارهای روز دنیا حتما مورد توجه ویژه دکتر داورزنی قرار خواهد گرفت. به آمادگی جسمانی بازیکنان اشارهای نشد . بدن بازیکنان ژاپن در قیاس با ایران بسیار متفاوت بود. شادابی و عضلات توانمند در بدن بازیکنان ژاپن دیده میشد. عطایی خشنود بود که یک مربی بدنساز که به کارش آشناست همراه تیم است. امیدوارم آقای وکیلی هم به این بحث هم توجه داشته باشند. کار اصلاح تکنیک نباید در اردوی تیم ملی صورت گیرد فقدان باشگاه حرفهای ضربه اصلی را به ورزش ما زده است. اشکال اصلی در کانونها و فقدان آکادمیهاست نمیدانم قابل انجام هست یا خیر، اما باید شرایط تشکیل کانونها را ارتقا دهیم. مربی درجه یک امکان تاسیس کانون بیابد و نظارت وجود داشته باشد.
میلاد تقوی:
نوجوانان هنوز مانده تا به صد در صد آمادگی در همه زمینه ها برسند. تاکنون به چند درصد توانمندی دست یافتهاند؟ درباره آییننامه تاسیس باشگاههای تخصصی، ما این آییننامه را نوشتیم و همه چیز مشخص بود اما در نهایت ۳۰ درصد به تصویب رسید و مهرگان مامور راه اندازی کارگروهی در این زمینه شده است که امیدوارم به زودی این موضوع فراهم شود.
محمد وکیلی:
تمام نصیحت ها و پیشنهادات را نوشتم و از تمام آن ها استفاده خواهم کرد. ممنون که ما را برای آینده بهتر کمک میکنید. هیچ گاه ژاپن در مسابقات جهانی از ما بالاتر نبوده است. امیدوارم در فرصتی که داریم، تیم بهتری داشته باشیم.
در پایان بهروز عطایی سرمربی تیم ملی والیبال کشورمان افزود: همیشه از چنین جلساتی برای پیشبرد اهداف والیبال استقبال میکنم. تبریک به آقای وکیلی که ۱۲ بازیکن پرورش دادند که می توانند سرویس پرشی بزنند، سرویس موجی نزدیم اما این باعث شکست در فینال نبود. ارزشمند بود و شجاعت میخواست اما سرویسهای هیبریدی و … هم می تواند اضافه شود و برخی بازیکنان توان استفاده از آن را داشته باشند تا بتوانند به تیم کمک کنند.
مربیان یا دستیاران ما چه کسانی هستند؟ در تیم ایتالیا که مهد والیبال دنیا است کمک مربیانی دارند که کار مربیگری انجام میدهند اما چهرههای شناخته شده نیستند. نادیده نگیریم که وکیلی افرادی مثل طلوع کیان و مومنی مقدم را پرورش داده است اما جامعه والیبال ما نتیجه گراست و همه دنبال برد هستند. وقتی بحث فنی میکنیم بنده که سر تمرینات نبودم تنها میتوانم مسابقات را تحلیل کنم.
نمی دانم کاستی ها و نقاط قوت تیم ملی نوجوانان چیست و نمی توان گفت کادر خوب کار نکرد. بحث علمی آموزش اهمیت دارد. مکملهای خاص تولید شده است. بازیکنان دیگر دچار پارگی آشیل نمیشوند. اینها را نمیدانیم و دچار مشکل میشویم. سیستم آموزش درست باعث پرورش بازیکنان خوبی در تیم ژاپن میشود. البته شکست ما یک اتفاق بود و اگر یک بار جلو میافتادیم بازی را میبردیم. نیازی به گرفتن میزبانی قهرمانی آسیا نداریم. ایران و ژاپن قدرتهای آسیا هستند و باید حرف اول را در منطقه بزنند. قهرمانی جهان، انتخابی المپیک یا لیگ ملت ها را بگیریم. عملکرد وکیلی گواه توانایی اش است و تمام بازیکنان تیم ملی دست پرورده ایشان هستند ضعفهایی وجود دارد و باید برطرف شود.
اخبار مرتبط
- وکیلی: در رده سنی نوجوانان همواره ناپایداریهایی وجود دارد/ به همه اهداف رسیدیم فقط قهرمان نشدیم
- داورزنی: والیبال ایران سال بسیار سختی پیش رو دارد/ نقطه نظرات اعضای کمیته فنی با توجه به منافع ملی باشد
- آغاز نشست کمیته فنی برای بررسی عملکرد تیمهای ملی مردان
- فتوحی: بازیکنان طلوع مهر در هر مسابقه بهتر میشوند
- هاشمی: از بردهای سایپا راضی نیستم
ارسال دیدگاه