افشاردوست: والیبال برای هر آرمان باید استراتژی خاص تعریف کندآرمانهای والیبال خوب، چالشی و دسترسی به آنها سخت، اما امکانپذیر است
کارشناس خبره فدراسیون والیبال با بیان اینکه یکی از خصوصیت آرمان خوب، چالشی بودن آن است، گفت: برای رسیدن به آرمانها نیاز به تلاش و برنامهریزی جدی است و والیبال برای هر آرمان باید استراتژی خاص تعریف کند.
به گزارش روابط عمومی، فدراسیون والیبال ۳۰ آبانماه آرمانهای خود تا پایان سال ۲۰۲۴ را رسانهای کرد که قرار گرفتن در بین چهار تیم برتر المپیک پاریس و قهرمانی مردان جهان روسیه از جمله آنان است.
محمود افشاردوست کارشناس خبره والیبال درباره این آرمانها، افزود: یکسری پیشبینیها در آرمانهای فدراسیون داریم که به لحاظ مدیریتی منطقی است و هرکس به عنوان مدیر یکسری اهداف برای فدراسیون و سازمان خودش در نظر میگیرد و برنامهریزی میکند تا به این اهداف دست یابد؛ این خیلی مهم و این اهداف کاملا مشخص است.
وی با بیان اینکه حفظ قهرمانی در آسیا یا کسب مدال طلای بازیهای آسیایی که در دورههای قبل به دست آوردیم، خیلی خوب است، تصریح کرد: در آرمانهای فدراسیون صحبت از لیگ جهانی نشد و این نشان میدهد که فدراسیون به دنبال کسب نتیجه در لیگ جهانی نیست؛ فدراسیون هدفش را بزرگتر قرار داده و سراغ قهرمانی جهان و جام جهانی رفته است. رسیدن به جمع ۴ تیم برتر جهان و رتبههای بالای جام جهانی؛ آرمانهای خوب، چالشی و قابل دسترسی است.
دبیرکل اسبق قدراسیون والیبال با یادآوری این موضوع که خصوصیت هدف خوب، چالشی بودن است تا برای رسیدن به آن، نیاز به تلاش احساس شود، افزود: این آرمانها خیلی خوب است و قطعا فدراسیون برای هرکدام از این آرمانها، نیاز به یک برنامه استراتژیک کوتاه مدت دارد.
وی با مطرح کردن این سئوالها، حفظ قهرمانی آسیا با چه شرایطی؟ با چه شکلی؟ با چه تیمی و چگونه به دست آید؟ گفت: همین سوالها برای بازیهای آسیایی نیز مطرح است که پاسخ این موارد روی تابلو نمیآید، اما ریز برنامه را میتوان به صورت کامل تدوین کرد.
افشاردوست با بیان اینکه رسیدن به جمع چهار تیم مسابقات قهرمانی جهان هدف خیلی خوبی است، گفت: اما باید در برنامهریزیهای دقیق نحوه رسیدن به این آرمانها را مشخص کرد که به چه شیوهای و چه شکلی انجام خواهد شد.
کارشناس خبره والیبال ادامه داد: از الان میتوان برای آنها برنامه ریزی کرد، اردوهای خارجی و داخلی مشخص شود، البته بعدها اگر تغییری خواست ایجاد شود با توجه به تعامل، موضوع متفاوت است. باید از همین حال مشخص کرد که با چه تیمی در کدام مسابقه شرکت کنیم.
وی به نبود آرمان برای لیگملتها اشاره کرد و گفت: باید در این مسابقات از بازیکنان جوانتر استفاده شود؛ البته اگر قوانین FIVB این اجازه را بدهد؛ چراکه هر تورنمنت، آئیننامه خاص خود را دارد.
بازیکن و مربی اسبق تیم ملی والیبال در جمعبندی مباحث خود گفت: آرمانها، آرمانهای خوبی هستند؛ قابل دست یافتن البته با توجه به شرایط زیر ساختی والیبال ایران خیلی سخت است. نه اینکه نشدنی باشد، اما میطلبد که خیلی جدی برای هر آرمان برنامهریزی کرد تا در نهایت والیبال ایران به این اهداف دست پیدا کند.
وی خاطر نشان کرد: اگر میخواهیم جزو ۴ تیم برتر مسابقات قهرمانی جهان روسیه باشیم، پس باید لیگ را به لحاظ تیمها، کیفیت فنی تیمها و زیر ساختها سامان جدی دهیم و برای این موضوع نیاز داریم که باشگاهها تعامل خوبی با فدراسیون داشته باشند.
دبیرکل اسبق فدراسیون والیبال ادامه داد: تا کنون تعامل باشگاهها با فدراسیون خوب بوده اما بایستی باشگاهها زیر ساختهای لازم را فراهم کنند تا تیمهای خوبی در لیگ داشته باشند. قطعا ماحصل لیگ خوب به تیم ملی خواهد رسید. اگر نتوانیم لیگ را ساماندهی و مدیریت کنیم، آسیب آن به تیم ملی و بعد از آن به این اهداف میرسد. این یک واقعیت است.
افشاردوست در پایان تاکید کرد: اگر میخواهیم به رتبههای بالای جام جهانی برسیم، باید شرایط فنی تیم ملی را هم مشخص کنیم. این شرایط فنی از کجا نشات میگیرد؟ از لیگ، از تعداد بازیکنانی که به اردو دعوت میشوند، نحوه گزینش تیم الف و ب، از نحوه آماده سازی، از برنامه سازی تمرینی. باید برنامه هر یک از این موارد تدوین شود تا به این آرمانها برسیم.
وی تاکید کرد: هر کدام از این تورنمنتها میتوانند یک هدف کلی برای فدراسیون باشند، اما در زیر مجموعه این هدف کلی، اهداف دیگری وجود دارد که بایستی برای هرکدام از اینها استراتژی و شرایط خاصی سنجیده شود، بنابر این نیاز به برنامهریزی جدی است. بازیکنان ایران را حمایت کنیم تا در تیمهای مطرح والیبال جهان بازی کنند. اگر توان فنی بازیکنان ایران ظرف ۲ الی ۳ سال آینده افزایش یابد، در المپیک پاریس میتوانیم به جمع چهار تیم برتر برسیم.
فهرست آرمانهای والیبال ایران از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴ بر اساس انتظارات و اولویتهای تعیینشده به شرح ذیل است که مورد نخست در رقابتهای توکیو محقق شد:
- مدال طلای مسابقات قهرمانی مردان آسیا ۲۰۲۱
۲. مدال طلای بازیهای آسیایی ۲۰۲۲
۳. صعود به جمع چهار تیم برتر مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۲ (برای نخستین مرتبه در تاریخ)
۴. مدال طلای مسابقات قهرمانی مردان آسیا ۲۰۲۳
۵. صعود به جمع چهار تیم برتر مسابقات جام جهانی ۲۰۲۳ (برای نخستین مرتبه در تاریخ)
۶. صعود به جمع چهار تیم برتر بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس (برای نخستین مرتبه در تاریخ)
۷. صعود به جمع چهار تیم برتر مسابقات قهرمانی زنان آسیا ۲۰۲۳ (برای نخستین مرتبه در تاریخ)
۸. صعود والیبال ساحلی به بازیهای المپیک ۲۰۲۴ (برای نخستین مرتبه در تاریخ)
اخبار مرتبط
- اسامی داوران و ناظران هفته دهم لیگ برتر مردان
- خیز اصفهانیها برای کسب دهمین برد متوالی/ جدال سه بردها در رفسنجان
- استارت لیگ برتر نوجوانان از سوم دیماه
- ملیپوشان ساحلی ایران نایب قهرمان آسیا شدند
- نتایج و ردهبندی لیگ دسته یک مردان در پایان هفته سوم
ارسال دیدگاه