اعضای کمیته فنی در سومین نشست چه گفتند؟
سومین نشست کمیته فنی فدراسیون والیبال برای بررسی عملکرد تیم ملی و انتخاب سرمربی جدید، امروز (دوشنبه هشتم آبان) به مدت پنج ساعت به ریاست دکتر داورزنی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون والیبال، سومین نشست کمیته فنی در سال ۱۴۰۲ به ریاست دکتر محمدرضا داورزنی برگزار شد تا تمامی گزینههای هدایت تیم ملی والیبال مردان ایران بررسی شوند.
محسن ترابی، میلاد تقوی، جمشید حمیدی، ناصر میرفخرایی، علی پورعروجی، منوچهر پورحسن، علی موذن، مصطفی کارخانه، محمود افشاردوست، جهانگیر سیدعباسی، امیر حسینی، آرش صادقیانی، ابراهیم وطنپرست، فرهاد نظریافشار، علی شاکری، علیرضا نادی، عادل غلامی، عیسی سنگدوینی، پیمان اکبری و امیر طلوعکیان از دیگر شرکت کنندگان در این نشست بودند و محمدرضا تندروان و احسناله شیرکوند نیز به صورت آنلاین در جلسه حضور داشتند.
مشروح مهمترین اظهارات اعضای کمیته فنی در این نشست پنج ساعته به شرح ذیل است:
امیر طلوعکیان:
– معیارهای اعلامشده درباره سرمربی تیم ملی برای یک دوره ۵ ساله قابل قبول است، اما به طور کلی عنصر زمان در این معیارها بسیار تعیینکننده است به این معنی که در چه زمان و شرایطی معیارها مطرح میشوند و اولویت پیدا میکنند. بنابر این معیارها یک امر قطعی درباره همه سرمربیان در همه زمانها نیست. البته داشتن برخی از آنها برای مربی ضرورت است؛ مثل انگیزه، برنامه، اقتدار، رهبری، توانایی فنی. یا وقتی از شناخت حرف میزنیم، این یک ضرورت است اما برخی ضرورت نیست. فرض کنید ولاسکو که در سال ۱۹۸۹ سرمربی ایتالیا شد کدامیک از این معیارها را داشت؟ کدام مقبولیت یا تجربه میادین بینالمللی را داشت؟ این عملکردش بود که موجب شد به مقبولیت برسد. ولی همین ولاسکو بعدها با تجربه حضور در میادین بینالمللی و مقبولیت جهانی، در کشورهای دیگر نتیجه نگرفت. منظورم این است اگر تمام این معیارها را هم کسی داشته باشد، ممکن است موفق نشود. بلکه تکههای دیگری باید پازل را کامل کنند تا یک تیم به موفقیت برسد. من اینجا چون بحث سرمربیگری تیم ملی مطرح است میخواهم به عنصر رهبری سازمانی هم اشاره کنم که یکجایی هم فدراسیون بر اساس معیارهایی که پشتوانه و توضیح فکری و منطقی دارد، تشخیص میدهد که این آدم الان میتواند به تیم ملی کمک کند، ولو اینکه از قاعده عدول کند یا چیدمان اولویتها را در معیارهای شمردهشده برای سرمربی بر اساس نیاز امروزش تغییر دهد.
– ۱۳مربی خارجی در لیست داریم که تقریبا روی اسم ۱۰ نفر خط کشیده شد. کسانی که در لیگ ایتالیا کار میکنند، نمیتوانند بهموقع در تیم ملی حضور داشته باشند. ویتال هاینن هم خودش دو تیم دارد که اگر آلمان را رد کند، باز هم در تیم باشگاهیاش درگیر است. دالزاتو هم به نظرم برای الان ایران از نظر فنی کارایی ندارد. آلکنو هم بیشتر تمایلش این است که به عنوان مشاور کار کند تا سرمربی باشد. شاید بهتر باشد اصلا به مدل سرمربی ایرانی و مدیر فنی / مشاور خارجی و دستیار خارجی فکر کنیم. چون گزینههای خارجی سرمربیگری اگر بخواهند به تعهدات کنونیشان عمل کنند که ورودشان به ایران برای تیم ملی دیر میشود و اگر بخواهند قراردادشان را نیمهکاره بگذارند که هزینههایش هنگفت خواهد شد. در عین حال توجه کنید که درخصوص دستیاری مثل توتولو، او هم به دلیل حضور در تیم زنیت کازان و طولانی بودن لیگ روسیه، از همه دیرتر به ایران میآید و باید برای این موضوع هم فکر اساسی کرد. من فکر میکنم اگر به مشاور/ مدیر فنی خارجی فکر کنیم، به این شکل دستمان برای گزینهها بازتر میشود. چون حالا به این شکل میتوانیم به افرادی که فارغ از امکان یا فرصت سرمربیگری، توان مشاوره یا مدیریت فنی دارند هم فکر کنیم؛ مثلا میتوان علاوه بر آلکنو به آنجولینو فریگونی، هیو مککاچن یا گلن هوگ هم فکر کرد.
– من در جواب شما که از محبوبیت سعید معروف پرسیدید گفتم نمیدانم چون محبوبیت زیرفاکتورهایی دارد که باید دربارۀ آنها حرف زد و در تطبیق معیارها به جمعبندی رسید، بعد میزان محبوبیت را مشخص کرد، ولی میتوانم بگویم سعید معروف قطعا پرطرفدارترین و مشهورترین والیبالیست ایران است. اتفاقا چون بحث مربی ایرانی در کنار مشاور خارجی مطرح شد، من خودم در سهراهی پیمان (اکبری)، سعید (معروف)، رضا (تندوران) بودم که اکثر دوستان از پیمان و سعید اسم بردند. حالا میخواهم بپرسم سعید معروف کدامیک از معیارهایی را که ابتدای جلسه برای سرمربی تیم ملی شمردید، دارد؟ در توضیح سؤالم میخواهم به بحثی که در اول جلسه اشاره کردم برگردم؛ که از رهبری سازمانی حرف زدم که بر اساس نیاز امروز اولویتها را میچیند. این بحث دربارۀ سرمربیشدن سعید صدق میکند؛ درست همانطور که دربارۀ ولاسکو در سال ۱۹۸۹ صدق کرد. یا مثلاً پیمان اکبری در یک فصل تا پایان باشگاههای آسیا کاپیتان تیم پیکان بود، بلافاصله همانموقع از طرف مدیرعامل باشگاه سرمربی تیم شد و تیم را به باشگاههای جهان برد و با مدال برنز که بهترین نتیجه تاریخ باشگاهی ماست، برگشت. یا همین هوبرت واگنر که به لطف تورنمنت سالانه لهستان در همه دنیا شناخته شده، از کاپیتانی تیم لهستان به سرمربیگری رسید. مثال در میان مشاهیر مربیگری دنیا در این زمینه زیاد است. بحث من این است که در چنین انتخابهایی آن عنصر رهبری سازمانی تعیینکننده است که اولویت را بر اساس نیاز و شرایط زمانی ملاک عمل و انتخاب قرار میدهد.
مصطفی کارخانه:
سرمربی باید به تیم ملی وزن دهد. رزومه خوبی داشته باشد. ضعفهای بازیکنان را برطرف کند. نوساناتی در تیم وجود دارد که باید سرمربی باور بازیکنان به برد را بالا ببرد. نیاز به مربی ای داریم که روحی تازه به تیم بدهد و فضا را به شیوهای جلو ببرد که بازیکنان از بازی والیبال لذت ببرند. هر چه علم و دانش مربی بالاتر باشد در ذهن و افکار بازیکن نهادینه میشود. اگر خودمان را واقعی ببینیم سریع تر رشد خواهیم کرد. تصمیم خوبی باید بگیریم و مربی ای کاملا عالی و حرفه ای بیاوریم که ۱۰۰ باشد. ۵۰ درصد بار علمی، ۲۰ درصد تجربه، ۲۰ درصد توانایی مدیریت داشته باشد. ۱۰ درصد هم خودباوری مربی و شور و شوق اوست و انتقادپذیر باشد.
امیر حسینی:
فدراسیون والیبال سابقه بالایی در آوردن مربیان خارجی دارد مثل ولاسکو و … و با مقایسه افراد می توان به گزینه مناسب رسید. ویژگی هایی که گفتید کاملا درست است. ولاسکو روانشناس خوبی بود و در ایران هیچ انگیزه ای جز والیبال نداشت و در کوران مسابقات آمد و اطلاعات جمع کرد. آزمون و خطاهای لازم را انجام داد و اطلاعات کاملی از والیبال ایران داشت. به مربی ای نیاز داریم که وقت گذاشته و اطلاعات کامل از والیبال ایران داشته باشد.
احسناله شیرکوند:
در این مدت که از والیبال دور بودم به ویژه در یک سال اخیر شاهد اتفاقاتی بودم که جدید است. تمام افرادی که در این نشست حضور دارند به نوعی پروفسورای والیبال ایران هستند. من با مربی داخلی در آن زمان مخالف بودم چرا که شاید ۵ درصد شناخت از والیبال ایران داشته باشد. اگر به دنبال حضور در المپیک هستید، باید تصمیم ضرب الاجلی گرفته و فردی را انتخاب کنید که شناخت از والیبال ایران داشته باشد. از زمان یزدانی خرم زیر ساختی ایجاد شد و داورزنی والیبال ایران را به سطح جهان برد. نباید به این انتخاب تن می دادید وقتی قصد تغییر نسل داشتید. بحث اعتماد است که اگر بازیکن خطا کرد، مسئولیتش را می پذیرم یا آن را به دوش دیگری می اندازم. باید کسی را انتخاب کنیم که ۱۴ فاکتور شما را داشته باشد. هدف ۵ ساله است یا کوتاه مدت؟
محمدرضا تندروان:
زمانی که ولاسکو به ایران آمد چیزی با خود به ایران آورد که قالب تغییر نخواهد کرد. آن فلسفه مربیگری است و هرچه شما فرمودید را می تواند ساپورت کند. او این فلسفه را به بازیکنان انتقال داد. بازیکنان قرار است برای ۵ سال آینده چه فلسفه ای چه تکنیکی چه رفتاری داشته باشند. جسارت سرمربی هم اهمیت دارد که جسارت انجام فلسفه اش را داشته باشد. زمان ارتباطات است و خیلی راحت می توان از ارتباط مربیان و عملکردشان بازخورد بگیریم. در سال ۲۰۲۳ انتخاب سرمربی آسان تر از هر چیزی است و به صورت آنلاین به راحتی می توان به عملکرد او پی برد.
محسن ترابی:
باید میان معیارها کسی که برتری دارد انتخاب شود. انگیزه داشتن و تشنه قهرمانی بودن یکی از معیارهای مهم است. باید از والیبال حال حاضر ایران شناخت خوبی داشته باشد. با توجه به مذاکرات انجام شده، کدام گزینه شناخت بهتری از والیبال کشور ایران دارد؟
فرهاد نظری افشار:
قطعا افراد در این لیست تمامی معیارهای گفته شده شما را دارند. داشتن آیین نامه اخلاقی در بهبود شرایط مسلما کمک کننده است در غیر این صورت حرفه ای بودن را در رفتار بازیکنان کمتر خواهیم دید.اگر هدف کوتاه مدت است نیازمند سرمربی درجه یک خارجی هستیم و اگر بلندمدت است می توانیم از دوستان ایرانی استفاده کنیم.
پیمان اکبری:
توانایی فنی و مقبولیت منظور چیست؟ برخی از معیارها را باید مشخص شده تر کرد. در جلسه پیش همه موافق سرمربی خارجی بودند، کاش یک لیست مشخص شده به اعضای کمیته فنی می دادید. در شرایط سختی هستیم و والیبال ایران سرخورده شده است. گزینه اول باید تجربه باشد و باید انتخابی داشته باشیم که والیبال ایران را از این شرایط خارج کند. بسیار اهمیت دارد که بهترین تصمیم را درباره تیم ملی بگیریم.
عادل غلامی:
سرمربی خارجی باید سیستمهای ایران را بپذیرد مطمئن باشید آن آدم به درد ما نمی خورد چون میخواد رزومه خود را بسازد. نیاز به فردی داریم که برای والیبال ایران تیم بسازد. ولاسکو که به ایران آمد تیم درست کرد و با سه ترکیب به نتیجه رسید. باید بازیکنان فرد مورد نظر را بپذیرند و قرار است آن بازیکنان با مربی در ارتباط باشند و شرایط راحت و ایده آلی با سرمربی داشته باشند. مشورتی از بازیکنان اصلی درباره گزینه ها بگیرید چون آنها قرار است در زمین بازی کنند. بحث فرهنگی ایران نسبت به دیگر کشورها متفاوت است و همه به یک شیوه تربیت نمی شویم و نسلی که در تیم ملی بازی می کنند هم کاملا متفاوت از نسل گذشته هستند و بیشتر به فکر رفاه است تا تعامل. در زمان کواچ چون نظارت خوبی نداشتند تیم در حال از هم پاشیدن بود. گذشته باید جلوی چشم باشد و فردی را انتخاب کنیم که شناخت خوبی داشته باشد. در سال ۲۰۱۵ با یک تصمیم درست و انتخاب لوزانو تیم ملی بار دیگر احیا شد. امثال تتلو و سیچلو باید در کنار تیم ملی استفاده شوند.
محمدرضا تندروان:
برنامه هر یک از این مربیان مشخص خواهد کرد که کدام یک میتوانند به تیم ملی کمک کنند. اگر قراردادهای دو + دو + یک بسته شود و برنامه سرمربیان بررسی شود. تیمهای حاضر در لیگ ملتها اهمیت دارند و با چند امتیاز به المپیک نرفتن می تواند آینده خوبی برای ما داشته باشد اما اگر در رنکینگ صعودی نداشته باشیم برای المپیک بعدی مشکل خواهیم داشت. باید همه تلاش والیبال صعود به المپیک پاریس باشد. برنامه مربی اهمیت بسیاری دارد. شاید در شرایط حاد نه جامعه والیبال نه افرادی که در این جا هستند به یک نفر مربی ایرانی فکر نمیکنند، گروهی از مربیان ایرانی باید دلی کار را پیش ببرند مگرنه نمی توان کمکی به تیم ملی داشت.
محمود افشاردوست:
سرمربی باید مدیریت بحران خوبی داشته باشد.نظر نهایی را بدهیم که مربی ایرانی یا خارجی یا ترکیبی از هر دو باشند. با توجه به توضیحات دکتر داورزنی باید این ۱۳ سرمربی خارجی را کنار بگذاریم چون شرایط همکاری با تیم ملی را برای سال بعد ندارند. بحث کوتاه مدت برای صعود به المپیک مطرح است و برنامه بلند مدت ۲۰۲۸ هم مطرح است و قهرمانی آسیا و المپیک را در پیش داریم. نمی توان به سرمربی ایرانی فکر کرد و از او حمایت نکرد. باید با راهکار انتقاد کرد. تمرین دهنده خوب خارجی نیاز داریم و مشاور یا مدیر فنی خارجی و باقی کادر ایرانی باشند. در برنامه کوتاه مدت اگر سرمربی ایرانی انتخاب می شود همه از او حمایت کنیم. روی پیمان اکبری و سعید معروف جدی فکر کنیم. از سرمایه هایمان حمایت کنیم و پشت آنها بایستیم تا به برنامه درست برسیم.
احسناله شیرکوند:
سعید معروف وجه اجتماعی دارد و بازیکنان هم او را قبول دارند. در این مقطع با او قرار بگذارید و گروهی را هماهنگ کنید که اگر تیم به المپیک رفت قراردادش بلندمدت باشد اگر نه تغییر دهید. برای جبران آسیبها معروف و توتولو گزینههای بدی نیستند.
علی پورعروجی:
بحث اصلی را فراموش کردیم. مربیان خودمان هم درگیر لیگ هستند. لژیونرها هم که در باشگاه هایشان بازی دارند آیا قرار است برایشان اردویی ترتیب دهید. دو دوره مستقل تعریف کرده و به کسی که انگیزه دارد، فرصت دهید تا در کوتاه مدت شرایط را سامان دهد. سعید معروف به کادر فنی بیاید اما نه به عنوان سرمربی بلکه اول افراد را باور کنیم بعد به آنها فرصت دهیم.
علی موذن:
نمی دانم کدام مربی خارجی به درد والیبال ایران می خورد اما مربیان ایرانی اکثرا در لیگ حضور دارند و اکبری در پست قدرتی خوب بوده و عادل سرعتی بوده و از تمام پستها افرادی وجود دارند، نظر من این است که اکیبی از ایرانیها در تمام پستها استفاده و با هم به توافق برسند. سید امیر حسینی یا سعید معروف گزینههای خوبی برای ارتباط با پاسور خواهند بود اما باید خود این افراد به توافق برسید که یک نفر از اینها سرمربی و باقی کمک مربی باشند.
احساس میکردیم مربی ایرانی نمی تواند به والیبال کشورمان کمک کند اما با توجه به توضیحات رئیس فدراسیون هیچ یک از سرمربیان خارجی نمی توانند به تیم ملی کمک کنند اما مربیانی چون اکبری و معروف می توانند با حضورشان به تیم کمک کنند وقتی چاره ای نیست بهترین گزینه همین افراد هستند.
علی شاکری:
با توجه به شرایط و معیارهایی که اعلام شد کار سختی است از میان ۲۱ نفر انتخاب کردن و ای کاش چند نفر را با توجه به شاخصها معرفی شوند. یک مربی کارنامه اش موفقیت هایش است. باید مربی ای انتخاب کنیم که پیش از این در ایران کار کرده باشد و شاخت خوبی از والیبال کشورمان داشته باشد.
پس از المپیک پاریس باید حتما سرمربی خارجی خوب بیاوریم اما در حال حاضر به افرادی چون اکبری، تندروان و معروف فرصتی دهیم شاید بتوانیم به المپیک صعود کنیم. بهترین گزینه استفاده از کادر تمام ایرانی است. در شرایط فعلی حضور خارجی کمکی به تیم ملی نمیکند.
جمشید حمیدی:
سرمربی باید ایجاد انگیزه کند و کاش ۴ گزینه را مشخص می کردید که روی همان ها اظهار نظر میکردیم. فرد مورد نظر باید نفوذ کلام داشته باشد.
مردم انتظار دارند فدراسیون والیبال تغییری ایجاد کند نمی خواهیم تندروان و اکبری شبیه عطایی شوند. باز برای سرمربی خارجی تلاش کنیم و یک مشاور خوب در کنار این افراد قرار گیرد تا آن ها به سرنوشت بهروز عطایی دچار نشوند.
علیرضا نادی:
گاییچ که سرمربی تیم ملی شد تجربه ای بود که مربی باید تمام وقت در خدمت تیم ملی باشد و تغییر اساسی تیم ملی از آن زمان رخ داد و نسل جدیدی اضافه شد. سن مربی الزاما نباید بالا باشد و باید تنها تشنه موفقیت باشد. رزومه قوی باعث کم شدن انگیزه می شود، باید سازنده باشد و در عین شناخته شده بودن انگیزه داشته و هدفش سکوی المپیک بعدی باشد. سرمربی خارجی را ملزم به استفاده از نیروی ایرانی با انگیزه کنید. افرادی که نفع ملی را به نفع شخصی ترجیح دهند.
تجربه ای در گذشته داشتیم و نمی خواهیم آن را تکرار کنیم. مردم می گویند نیاز به سرمربی خارجی داریم و باید جوابگو باشیم. باید دید ژاپن الان کجاست و در ۲۰۲۶ قصد صعود مستقیم به المپیک دارد و باید تلاش کنیم. می توانیم با بازسازی انگیزشی به تیم کمک کنیم. هدفمان باید صعود به المپیک ۲۰۲۸ باشد و باید سرمربی خارجی خوب برای تیم ملی بیاوریم.
آرش صادقیانی:
به گزینههای موجود نزدیک میشویم کسانی که می توانند به عنوان سرمربی در تیم ملی قرار گیرند. آیا از این افراد ایرانی پرسیدیم که تمایل به سرمربی شدن تیم ملی دارند یا خیر؟ بعد از آن برنامه آن ها را بگیریم. هر سرمربی روی این که کمک و مشاورش چه کسی باشد حرف دارد. با توجه به شرایط سرمربی خارجی و با توجه به زمانی که داریم، امکان استفاده از سرمربی خارجی نیست و باید برنامههای سرمربیان پیشنهادی ایرانی را بررسی کنیم. مقبولیت اجتماعی اگر وجود نداشته باشد، هیچ اتفاقی رخ نخواهد افتاد.
فرهاد نظری افشار:
هر کسی قرار است سرمربی شود باید یک به اضافه دو یا دو به اضافه دو با او کار کنیم. افکار عمومی در انتظار حضور مربی تاپ خارجی است در کنار او می توان از سرمربیان ایرانی استفاده کرد اما اگر صعود نکنیم هم توجیه لازم را داریم. برای المپیک پیش رو با حضور مربی خارجی تلاش کنیم.
ابراهیم وطنپرست:
سرمربی باید بتواند خودش را با شرایط جامعه ایران تطبیق دهد.در شرایط خاصی قرار گرفته ایم. اعتماد عمومی نسبت به جامعه والیبال چه ساختار مدیریت چه بدنه کم شده است. چند جلسه دیگر هم شده دور هم جمع بشیم تا والیبال بار دیگر به شکوفایی سابق برگردد. با توجه به شرایط پیش آمده مربیان ایرانی برنامه های خود را ارائه دهند و روی این افراد بحث و بررسی کنیم. پیازا را خیلی قبول دارم. بسیار اثرگذار است و حتی با هزینه بیشتر هم خوب است از او استفاده کنیم. اعتماد عمومی به مربیان داخلی از بین رفته است و کار دشواری پیش رو خواهد داشت. برای جذب مربیان خارجی بزرگ برای بلندمدت تلاش کنیم و در کوتاه مدت از مربیان ایرانی برنامه دریافت کنیم.
پیمان اکبری:
بعد از مسابقات لیگ ملت ها برخی از دوستان صحبت هایی با من کردند و با توتولو هم صحبت کردم. خیلی راغب که کار کنند. حتی درباره مشکل باشگاهی شان هم گفتند این موضوع را حل می کنند. تنها کسی که این پیشنهاد را داد که ما مربیان ایرانی می توانیم این موضوع را جمع کنیم، من بودم اما همه به خاطر فشار جامعه به سرمربی خارجی رای دادند. نیازی به عجله برای انتخاب سرمربی ایرانی نیست و شاید در عجله نکردن یک سرمربی خارجی هم به لحاظ زمانی امکان حضور بیابد.
ناصر میرفخرایی:
جامعه والیبال دید خوبی نسبت به مربی ایرانی ندارد و به دنبال حضور یک سرمربی خارجی است. کار سختی پیش رو داریم اما نشدنی نیست. اگر کادر ایرانی انتخاب کنیم و نتیجه نگیرید، والیبال آسیب خواهید دید. هاینن که اعلام آمادگی کرده می شود حاشیه هایش را کم کرد و در کنارش شما قرار گیرید. توتولو را هم کنارش بگذاریم. بزرگی سعید معروف را در چهارچوب زمین می بینم نه مربیگری و سرمربی خارجی می تواند در طول لیگ به مربیان ایرانی برنامه دهد تا بازیکنان تیم ملی را در طول لیگ برای مسابقات پیش رو آماده کنند. اگر نتیجه گرفتیم چه بهتر اگر نه هم یک بازی یک تا سه ساله با همان مربی می بندیم. آسیب جدی است و توقع مردم بالاست و نباید سراغ کادر ایرانی رفت.
رئیس فدراسیون والبیال پس از اظهارات اعضای کمیته فنی در جمع بندی نهایی گفت: باید واقعیتر حرف بزنیم. بیشترین فشار را من تحمل کردم و بیشترین حمایت را از مربی ایرانی داشتم. افکار عمومی را من رصد می کنم و دوستان کمی با هم تعارف دارند. دوستان در لیگ داخلی سرمربی هستند و با مربیان خوب دنیا کار کردند شکی در آن نیست، اما نمی توان واقعیتهایی که در لایههای پنهان هست را نادیده گرفت. افکار عمومی دو لایه دارد ظاهر و پنهان و آن لایه پنهان است که در فضای مجازی حرف میزند. مردم انتظار دارند نیمکت تیم ملی در شان تیم ملی باشد و چهره ای بیاید که از نظر بازیکنان قابل قبول باشد. با همه دوستان از اکبری تا سعید معروف کار کردم و احترام می گذارم اما باید افکار عمومی را آرام کرد. امکان ندارد جایی بروم و از من سوال نکنند.
وی با بیان اینکه مگر لهستان یا کانادا مربی ندارند که از کشور دیگر مربی می آورند، گفت: وقتی در فضای تصمیم به ویژه در کشورهایی که مردم به نتایج حساس هستند، درباره ۷۰ تا ۸۰ میلیون صحبت میکنیم که والیبال را دنبال می کنند و باید به آن توجه کنیم. آرام کردن افکار عمومی اهمیت بسیاری دارد. برای تصمیم گیری باید فکر کنیم چطور آرامش را به فضای عمومی بازگردانیم. اکثر فاکتورهایی که نام بردم کیفی است اما آنچه در عمل اتفاق می افتد چیز دیگری است. بنابراین تصمیمی بگیریم که مقبولیت داشته باشد درست است که من برای استفاده از کادر ایرانی بیشترین هزینه را دادم اما همه در جامعه توقع دارند که اوضاع والیبال بهبود یابد.
داورزنی در این جزئیات مذاکره با ۱۳ گزینه خارجی و سعید معروف را تشریح کرد و درباره مهمترین صحبت های خود اظهار داشت: در زمانی که ولاسکو را انتخاب کردیم، توانمندی ای داشت و به عنوان یکی از مربیانی که دارای تئوری بود و انگیزه داشت، انتخاب شد. فلسفه خوانده بود و بینش خاص خود را داشت. گاهی باید شاخصها را تبدیل به کمیت کرد که قابل اندازه گیری باشد. همه مربیانی که انتخاب میشوند یکی از پازلها هستند. ساختار فدراسیون والیبال باید به گونهای باشد که همه موارد به گونهای کنار هم قرار گیرد که یک تیم موفق را بسازد.
رئیس فدراسیون والیبال در ادامه با ارائه فهرستی ۲۰ نفره از مربیان خارجی و ایرانی توضیحاتی در خصوص شرایط تیم ملی ایران برای صعود به المپیک پاریس و مسابقات پیش روی ملیپوشان ارائه داد تا حاضران با نگاه درستتری به انتخاب مربی بپردازند.
وی در این خصوص گفت: حداکثر ۲۰ روز سرمربی فرصت تمرین با ملی پوشان خواهد داشت حتی اگر لیگ برتر را تغییر دهیم، ۱۱ بازیکن لژیونر ایران در باشگاههای جهان مشغول بازی هستند و ۱۷ آوریل میتوانند به تیم ملی ملحق شوند. نهایتا یک ماه فرصت برای تمرین خواهیم داشت. در نتیجه نگاه اکثر مربیانی که با آنها مذاکره کردیم، المپیک ۲۰۲۸ است.
رئیس فدراسیون والیبال با تاکید بر اینکه به تمام کسانی که در والیبال کار می کنند، احترام می گذارم، گفت: به جامعه والیبال برخورده که به ژاپن باختیم و اگر درست کار می کردیم ژاپن را می بردیم. باید اقتدار، نظم و استراتژی را به تیم بازگردانیم و مردم با دیدن بازی خوب تیم احساس غرور خواهند کرد. حتما به گزینه ایرانی هم فکر می کنیم اما با نظرسنجی از مخاطبان و کارشناسان تلاش می کنیم بهترین تصمیم را بگیریم. انتخابی که به جامعه این آرامش را دهد که والیبال در مسیر خود در حال حرکت است. با توجه به وضعیتی که داریم و در خوشبینانه ترین حالت سرمربی خارجی ۴ فروردین به تیم ملی ملحق خواهد شد و از سوی دیگر مربیان ایرانی با وجود شایستگی های بسیار آیا از سوی افکار عمومی پذیرفته شده هستند؟ تصمیمی نگرفتیم هنوز و در حال تحلیل شرایط هستیم و با توجه به صحبت ها و نظرات در نهایت از چهار مربی خارجی و دو مربی ایرانی برنامه خواهیم گرفت و نتیجه گیری خواهیم کرد. ولاسکو بازیکنان لیگ دسته یک و برتر را کامل دنبال می کرد و از ساعت ۹ تا شب با دو تیم کار می کرد. باید تصمیمی بگیریم که در اقنای مخاطب بیشترین اثرگذاری را داشته باشیم. باید از این نفرات به ۶ نفر برسیم و بعد از برنامه بخواهیم کمک های خود را معرفی کنند. باید کار تیمی خوبی صورت گیرد. بیش از نتیجه فنی والیبال به بداخلاقی ها باختیم. خواست مردم عزت یافتن والیبال است و باید این عزت به والیبال برگردد.
اخبار مرتبط
- گزینههای نهایی مشخص شدند/ 4 خارجی و 2 ایرانی
- داورزنی ویژگیهای سرمربی آینده تیم ملی والیبال مردان را اعلام کرد
- آغاز سومین نشست کمیته فنی فدراسیون والیبال/ چه کسی هدایت تیم ملی ایران را برعهده میگیرد؟
- اسامی ناظران و داوران هفته سوم لیگ برتر مردان
- اطلاعیه سازمان لیگ درباره لیگ دسته دو مردان
ارسال دیدگاه