اصرار آسیا به فرمولی که FIVB هم به آن نقد دارد
روش صعود تیمها در مسابقات والیبال بازیهای آسیایی هانگژو در حالی همانند قهرمانی آسیا است که بسیاری از تیمها نسبت به این فرمول اعتراض داشتند و فدراسیون جهانی والیبال نیز نقدهایی به این روش برگزاری دارد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون والیبال، مسابقات والیبال مردان نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی از روز سهشنبه ۲۸ شهریور آغاز شد و تا ۴ مهرماه در شهر هانگژو کشور چین ادامه دارد.
فرمول برگزاری و صعود تیمها به مراحل بعدی مسابقات والیبال این بازیها تقریبا همانند رقابتهای قهرمانی مردان آسیا در ارومیه است و در هانگژو تیمهای ایران به عنوان مدافع عنوان قهرمانی و چین به عنوان میزبان در صورت صدرنشینی در مرحله مقدماتی و پیروزی در مرحله نخست حذفی، مستقیم به مرحله نیمهنهایی صعود خواهند کرد. با این تفاوت که در قهرمانی آسیا پس از مرحله مقدماتی، جدول بر اساس قرعهکشی مشخص شد.
این فرمول در رقابتهای قهرمانی مردان در ارومیه و زنان آسیا ۲۰۲۳ در راتچاسیما تایلند اجرا شد که مورد انتقاد بسیاری از تیمهای شرکت کننده قرار گرفت، اما دلیل اصرار کنفدراسیون والیبال آسیا در برگزاری مسابقات به این روش جای سئوال دارد؟
یکی از انتقادات مطرح شده در این زمینه تعداد بازیهای انجام شده یک تیم است که با پنج بازی به کار خود در مسابقات پایان میدهد و دیگر تیمها ۶ مسابقه انجام میدهند.
از سوی دیگر با توجه به تاثیر نتایج بازیهای قهرمانی آسیا در ردهبندی جهانی نمایندگان آسیا تعداد بازیهای کمتری نسبت به دیگر قارهها و مناطق والیبال جهان انجام میدهند و این موضوع امکان رقابت با تیمهای برتر جهان در رنکینگ را برای نمایندگان قاره کهن سختتر میکند. گفتنی است جایگاه هر یک از تیمهای شرکت کننده در رقابتهای قهرمانی مردان اروپا پس از ۹ دیدار در سال ۲۰۲۳ مشخص شد.
هر چند این روش برای تیم ملی والیبال ایران در قهرمانی آسیا و بازیهای آسیایی هانگژو به ظاهر بهترین فرمول دیده میشود که امکان راهیابی به فینال را آسانتر میکند، اما مربیان تیمها به این فرمول برگزاری اعتراض دارند. چرا که معتقد هستند قهرمان واقعی در تعداد مسابقات بیشتر مشخص میشود و تیمی که شایسته قهرمانی است، به مقام نخست دست پیدا میکند و از سوی دیگر شاهد تعداد بازی بیشتر والیبال خواهیم بود که این موضوع مزیت های بسیاری خواهد داشت.
مهمترین نقدهایی که به این نحوه برگزاری وارد می شود، تعداد بازیهای هر تیم در کل مسابقات است که موجب کمتر شدن تعداد بازیهای والیبال در طول سال خواهد شد و تیمهایی که با هزینههای زیاد به این رقابت ها اعزام می شوند و با کمترین تعداد مسابقات، به کار خود پایان می دهند که در نهایت این موضوع علاوه بر اینکه به ضرر تیم های آسیایی در رنکینگ جهانی است، خلاف سیاستهای کلان فدراسیون جهانی والیبال در راستای رشد و توسعه و اعتلای والیبال است.
کادر فنی تیم ملی والیبال کشورمان نیز با توجه به عدم رعایت عدالت در تاثیر مسابقات قهرمانی قارهها در رنکینگ جهانی در جلسه با حضور مسئولین مربوطه در فدراسیون جهانی به بحث و بررسی در این خصوص پرداخت که در پایان مسئولین فدراسیون جهانی اعلام کردند این مشکل فقط در قاره آسیاست و این فرمول برگزاری موجب اجحاف در حق تیمهای آسیایی نسبت به اروپایی میشود که این موضوع می بایست به از طریق مراجع مربوطه مورد پیگیری قرار گیرد و از فدراسیون والیبال ایران هم خواستند که در کنفدراسیون والیبال آسیا این موضوع را پیگیری کند.
تیم ملی والیبال ایران امروز (چهارشنبه ۲۹ شهریور) در نخستین مسابقه خود در این رقابتها به مصاف نپال رفت و سه بر صفر این تیم را شکست داد و ساعت ۱۰ فردا (پنجشنبه ۳۰ شهریور) در دومین مسابقه خود به مصاف بحرین میرود.
شاگردان بهروز عطایی در صورت صدرنشینی در گروه دوم، در مرحله نخست حذفی به مصاف تیم دوم گروه E خواهند رفت که احتمالا قطر یا تایلند خواهد بود و با پیروزی در این مسابقه به صورت مستقیم به مرحله نیمهنهایی صعود میکنند.
اخبار مرتبط
- با پیگیریهای داورزنی؛ ایران نامزد دو رویداد مهم والیبال جهان در سال 2025 شد
- فهرست بازیکنان والیبال ساحلی بازیهای آسیایی 2022 هانگژو
- عطایی: مسابقه تمرینی برابر نپال داشتیم/ بازیکنانم را خسته نکردم
- کاظمی امتیازآورترین بازیکن دیدار ایران برابر نپال
- تیم ملی والیبال ایران در نخستین گام نپال را شکست داد
ارسال دیدگاه