آشنایی با حریفان ایران؛ آمریکا با تخصص کسب طلای المپیک
تیم ملی والیبال ایران در دومین مسابقه خود در جام قهرمانان جهان در حالی به مصاف آمریکا میرود که کارشناسان ورزشی این تیم را متخصص کسب مدال طلای المپیک مینامند.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون والیبال، تیم ملی والیبال ایران در دومین روز هفتمین دوره جام قهرمانان بزرگ جهان در سالن نیپون گایشی شهر ناگویا برابر تیم آمریکا صف آرایی خواهد کرد.
آمریکاییها را میتوان متخصص کسب مدال طلا در المپیکها خواند. تیمی که همواره با برنامهریزی ۴ ساله بیشترین توجهاش به این رویداد مهم و با ارزش است تا سایر رویدادهای بزرگ والیبال و به همین دلیل هم در سه المپیک ۱۹۸۴ لس آنجلس، ۱۹۸۸سئول و ۲۰۰۸ پکن برنده مدال طلا شد و این در حالی است که از حضور همه سالهاش در لیگ جهانی تنها دو مدال طلا و قهرمانی جهان و جام جهانی یک مدال طلا دارد.
آمریکاییها پس از کسب مدال برنز المپیک ریو ۲۰۱۶ در لیگ جهانی ۲۰۱۷ با مصدومیت برخی از بازیکنان با تجربهاش مانند مکسول هولت، آرون راسل و خداحافظی مورفی تروی و ویلیام پرایدی و استراحت مت اندرسون فرصت را به جوانانی چون جفری جندریک، بنیامین پتچ و مک دونل و … دادند. تغییراتی که اگرچه باعث کاهش میانگین سنی تیم شد و علی رغم جواب دادن جوانان ولیکن مانع از گرفتن نتیجه مورد نظر در لیگ جهانی شد و آنها با شکست مقابل کانادا به مدال برنز بسنده کردند.
حالا جان اسپیرو با رسیدن مصدومان و مت اندرسون و حفظ ستاره های جوان با تیمی کامل و مدعی قهرمانی در جام قهرمانان بزرگ حضور یافته است که در روز نخست نیز موفق به شکست سه بر صفر ژاپن میزبان این رقابتها شد و در جایگاه نخست جدول رقابتها قرار گرفت.
** چهاردهمین رویارویی در ناگویا
تیم ملی والیبال ایران در طول تاریخ ۱۳ بار در مسابقات مختلف به مصاف آمریکا رفته که سهمش از رویارویی با این تیم قدرتمند چهار پیروزی بوده است.
تیمهای ملی ایران و آمریکا نخستین بار ۴۷ سال پیش در مسابقات قهرمانی جهان ۱۹۷۰ در گروهی که برای تعیین رتبههای ۱۷ تا ۲۴ تشکیل شده بود به مصاف هم رفتند. آن بازی را آمریکا سه بر دو به سود خود رقم زد، این تیم در نهایت هجدهم شد و ایران بیست و یکم.
اولین پیروزی تاریخ والیبال ایران مقابل آمریکا در مسابقات جام قهرمانان بزرگ جهان سال ۲۰۱۳ به دست آمد، در روزی که سیدمحمد موسوی در همان ست اول مصدوم و راهی بیمارستان شد و اتفاقات عجیب و غریب دیگری هم رخ داد. در حالی که ایران در آستانه شکست در ست چهارم بود، تعویضهای اجباری خولیو ولاسکو روند بازی را عوض کرد و ایران سه بر دو برنده شد. در آن مسابقه ۱۱ نفر از ۱۲ بازیکن ایران حداقل در یک ست بازیکن اصلی بودند تا ولاسکو از تمام داشتههایش برای آن پیروزی تاریخی بهره ببرد.
آخرین پیروزیهای ایران برابر آمریکا نیز دو برد سه بر صفر در لیگ جهانی ۲۰۱۵ در تهران بود و آخرین رویارویی دو تیم هم در لیگ جهانی ۲۰۱۷ در لهستان برگزار شد که با پیروزی آمریکا به پایان رسید.
حال دو تیم برای چهاردهمین بار به مصاف یکدیگر میروند و این مسابقه در شرایطی برگزار میشود که دو تیم در روز نخست به پیروزی دست یافتند و برای شکست یکدیگر و کسب دومین برد نیز سرمربیان دو تیم ایران و آمریکا اندیشههای متفاوتی در ذهن خود دارند.
نتایج ۱۳ مسابقه رو در روی تیمهای ملی والیبال ایران و آمریکا به شرح زیر است:
قهرمانی جهان ۱۹۷۰: ایران ۲ – آمریکا ۳
قهرمانی جهان ۲۰۰۶: ایران صفر – آمریکا ۳
جام جهانی ۲۰۱۱: ایران صفر – آمریکا ۳
جام قهرمانان بزرگ جهان ۲۰۱۳: ایران ۳ – آمریکا ۲
لیگ جهانی ۲۰۱۴: ایران صفر – آمریکا ۳
قهرمانی جهان ۲۰۱۴: ایران ۳ – آمریکا ۲
لیگ جهانی ۲۰۱۵: ایران ۱ – آمریکا ۳
لیگ جهانی ۲۰۱۵: ایران ۱ – آمریکا ۳
لیگ جهانی ۲۰۱۵: ایران ۳ – آمریکا صفر
لیگ جهانی ۲۰۱۵: ایران ۳ – آمریکا صفر
جام جهانی ۲۰۱۵: ایران ۱ – آمریکا ۳
لیگ جهانی ۲۰۱۶: ایران ۱ – آمریکا ۳
لیگ جهانی ۲۰۱۷ : ایران صفر – آمریکا ۳
اخبار مرتبط
- چهارمین برد متوالی میکامال در لیگ برتر ساحلی
- سیدعباسی: عملکرد ایران متفاوتتر از لیگ جهانی بود
- اسپیرو: مسابقه با تیم ایران هیجانانگیز است
- رضایی: پیروزی برابر ایتالیا باعث افزایش اعتماد بهنفس بازیکنان شد
- آمریکا سومین فاتح روز نخست جام قهرمانان بزرگ جهان
ارسال دیدگاه